رودریگز به‌عنوان رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا سوگند یاد کرد نتانیاهو از طریق پوتین به ایران پیام داد: قصد حمله نداریم ایروانی: آمریکا ریاکارانه و با ریختن اشک تمساح مدعی حمایت از مردم ایران است انتقال تعدادی از زندانیان ایرانی از عراق به کشور در اولین دادگاه؛ مادورو و همسرش اتهامات آمریکا را رد کردند/ دادگاه بعدی ۲۶ اسفند وضعیت اتباع ایرانی در ونزوئلا کنایه تاریخی عضو دفتر رهبری به توییت ایلان ماسک + عکس مقاومت عراق: دستانمان همچنان بر روی ماشه است دانمارک: ترامپ تهدید‌های خود درباره گرینلند را متوقف کند دیدار مقامات فلسطینی و مصری در قاهره تماس اردوغان با بن سلمان با محوریت تحولات سومالی و یمن تأکید عراقچی به تقویت تعاملات دیپلماتیک برای پیگیری منافع ایران در سازمان‌های بین‌المللی آکسیوس: مذاکرات سوریه و اسرائیل فردا در پاریس از سر گرفته می‌شود آژانس اطلاعات فدرال آلمان، اوباما را شنود می‌کرد فرزند مادورو: ما سالم هستیم و در مقابل حملات آمریکا ایستاده‌ایم

ماهواره خیام در مدار، ایران و روسیه به سوی تقویت همکاری

یک روزنامه لبنانی نوشت ایران و روسیه که طی سال‌های اخیر همکاری دو جانبه خوبی داشته‌اند، با پرتاب ماهواره خیام به سمت تقویت این همکاری پیش می‌روند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۲ - ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 11
کد خبر: ۱۴۶۴۰۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ ماهواره «خیام» سه‌شنبه هجدهم مردادماه از ایستگاه فضایی «بایکونور» قزاقستان پرتاب شد و در مدار قرار گرفت. پرتاب این ماهواره با توجه به وزن سنگین آن (۶۰۰ کیلوگرم) توسط آژانس فضایی روسیه و با موشک «سایوز» انجام شد.

 

خیام، اولین ماهواره ایرانی نیست که روسیه به فضا پرتاب می‌کند بلکه در سال ۲۰۰۵ نیز ماهواره «سینا-۱» به فضا پرتاب شد. ماهواره خیام پس از حدود یک ساعت از ماهواره‌بر جدا شد و در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار گرفت.

 

منابع رسمی ایران می‌گویند که از داده‌های دریافت شده از خیام برای اهداف غیرنظامی مانند ارتقای بهره‌وری در حوزه کشاورزی، پایش دقیق منابع آبی کشور، مدیریت مخاطرات طبیعی، پایش تغییرات کاربری، ساخت و سازهای غیر مجاز و مقابله با جنگل خواری، پایش مخاطرات زیست محیطی، پایش معادن و اکتشافات معدنی، پایش مرزهای کشور و بسیاری از کاربردهای دیگر استفاده خواهد شد.

 

اما روزنامه «الاخبار» به نقل از منابع مطلع که نخواست نامشان فاش شود، نوشت: با توجه به سرعت این ماهواره که برابر با سرعت حرکت زمین است، خیام قادر به زوم کردن و گرفتن عکس‌هایی با دقت بالا از اماکن مختلف است که می‌تواند قابلیت‌های مهمی را در زمینه‌های نظامی، رصد و نظارت بر مراکز حساس از جمله تأسیسات نظامی اسرائیلی و پایگاه‌های آمریکایی در منطقه بدهد.

 

طبق این گزارش، افزایش توان جمهوری اسلامی در رصد و نظارت بر سایت‌های مختلف در کنار برخورداری از موشک‌های نقطه‌زن، توان نظامی آن را افزایش می‌دهد که در نبردهای منطقه‌ای تاثیرگذار خواهد بود.

 

از سوی دیگر ، «عیسی زارع پور» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات طی اظهاراتی در ایستگاه فضایی بایکونور هنگام پرتاب ماهواره گفت: امروز نقطه عطفی برای آغاز تعاملی جدید در حوزه فضایی بین دو کشور بود. «یوری بوریسوف» مدیرکل سازمان فضایی فدرال روسیه (روسکوسموس) نیز پرتاب خیام را یک نقطه عطف تاریخی میان دو کشور خواند.

 

در ادامه گزارش آمده، مسکو و تهران در سال‌های گذشته همکاری محکم دو جانبه شکل داده‌اند و اخیرا به منظور مقابله با تحریم‌های غربی، از قصدشان برای افزایش این همکاری‌ها خبر داده‌اند. همکاری راهبردی میان دو کشور بویژه در دو زمینه نظامی و فضائی باعث نگرانی غرب شده و آمریکا و متحدانش، ایران را به تلاش برای توسعه برنامه موشکی در چارچوب برنامه فضائی متهم می‌کنند و آن را خلاف قعطنامه‌های سازمان ملل می‌دانند.

 

الاخبار افزود «پرتاب خیام در بحبوحه جنگ روسیه و اوکراین، نگرانی غرب را درباره احتمال استفاده مسکو از آن برای اهداف نظامی در کی‌یف افزایش داده اما ایران این موضوع را رد کرده است»./ فارس

ارسال نظر