به گزارش راهبرد معاصر پایگاه خبری «وکاله الصحافه الیمنیه» گزارش داد، در این دیدار به مشکلات ملت یمن که ناشی از اقدامات خودسرانه ائتلاف متجاوز سعودی-اماراتی در زمینه توقیف کشتیهای سوخت یمن است، پرداخته شد؛ هر چند که این کشتیها، مجوزهای سازمان ملل را دریافت کردهاند.
وزیر نفت یمن گفت که سازمان ملل و نهادهای بینالمللی باید در قبال مشکلات انسانی ملت یمن، به وظایف خود عمل کنند؛ چرا که ائتلاف سعودی اجازه نمیدهد فرآوردههای نفتی وارد بندر الحدیده شود.
وی با اشاره به اهمیت مداخله فوری برای یافتن راه حلهای که منجر به ورود کشتیهای سوخت یمن شود و از دزدی آن، جلوگیری کند، تصریح کرد، ۹ کشتی نفتی یمن، همچنان در توقیف ائتلاف قرار دارد؛ هر چند که در جیبوتی، تفتیش شدهاند و مجوز هم دارند.
گریسلی هم مدعی شد که سازمان ملل در حال پیگیری است تا راهکاری برای توقیف کشتیهای یمن پیدا کند؛ چرا که این سازمان، از میزان نیاز مردم یمن به فرآوردههای نفتی آگاه است.
نشست خبری روز شنبه وزارت نفت و معادن یمن که با عنوان تجاوز ائتلاف سعودی علیه یمن و سالها چپاول نظام مند ثروتهای یمن برگزار شد، این وزارتخانه با صدور بیانیهای تاکید کرد که میزان نفت خام غارت شده در بازه زمانی ۲۰۱۸ تا جولای سال جاری ۱۳۰ میلیون بشکه برآورد شده است.
این وزارتخانه افزود: ارزش کل درآمدهای نفتی غارت شده از سال ۲۰۱۸ تا ژوئیه گذشته(تیرماه) بالغ بر ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بوده است.
در این بیانیه آمده است: حجم تولید نفت خام در سال ۲۰۱۸ بالغ بر ۱۸ میلیون بشکه به ارزش تخمینی یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار بوده است.در سال ۲۰۱۹ بیش از ۲۹ میلیون و ۶۰۰ بشکه نفت خام به ارزش حدود ۲.۳ میلیارد دلار تولید شد.
در این بیانیه آمده است: در سال ۲۰۲۰ بیش از ۳۱ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه به ارزش تقریبی دو میلیارد و ۲۴ میلیون دلار و در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۳۱ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام به ارزش ۲ میلیارد و ۱۴۲ میلیون دلار در یمن تولید شده است در حالی که از ژانویه تا ژوئیه امسال نیز تولید به بیش از ۱۹ میلیون و ۱۴۱ هزار بشکه به ارزش تخمینی بیش از یک میلیارد و ۷۲۲ میلیون دلار رسیده است.
شرکت نفت یمن اعلام کرد که تولید گاز در این کشور نیز ماهانه ۱۹ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال یمنی درآمد دارد./فارس