عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد
عبدالله علی صبری، سفیر یمن در سوریه در گفت‌وگوی اختصاصی با «راهبرد معاصر» پاسخ داد:

چرا یمنی‌ها برای سومین بار به تمدید آتش‌بس رضایت دادند؟

عبدالله علی صبری، سفیر یمن در سوریه با بیان اینکه هیئت مذاکره‌کننده ملی به دنبال رفع کامل محدودیت‌های فرودگاه بین‌المللی صنعا و بندر الحدیده است که به جریان روان کالا و سوخت منجر شود، گفت: چه آتش‌بس برقرار باشد یا بار دیگر شاهد افزایش تنش نظامی باشیم، یمن امروز به بازیگر مهمی در موازنه جنگ انرژی تبدیل شده است.
عبدالله علی صبری؛ سفیر یمن در سوریه
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۱ - ۲۳ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 14
کد خبر: ۱۵۰۴۷۷

چرا یمنی‌ها برای سومین بار به تمدید آتش‌بس رضایت دادند؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ هانس گروندبرگ، فرستاده سازمان ملل متحد در امور یمن از تمدید آتش‌بس در یمن خبر داد. شبکه الجزیره به نقل از وی گزارش کرد، ائتلاف متجاوز سعودی-اماراتی و دولت نجات ملی یمن توافق کردند آتش‌بس در یمن دو ماه دیگر تمدید شود. تمدید آتش‌بس متضمن تعهدی از سوی طرف‌های درگیر در جنگ یمن است تا به توافقی گسترده دست یابند.

 

در همین زمینه یک منبع مسئول در شورای عالی سیاسی یمن خبر داد، هیئت عمانی با سران این شورا درباره تمدید آتش‌بس در یمن گفت‌وگو کردند و گفت: هیئت عمانی و طرف یمنی مزایای تمدید آتش‌بس انسانی و نظامی در یمن را بررسی کردند. صنعا هم موضع خود را در قبال تجدید آتش‌بس مطرح کرد.

اغراق نیست اگر بگویم یمن، امروز به بازیگر مهم در موازنه جنگ انرژی تبدیل شده است، چه آتش بس برقرار باشد یا بار دیگر شاهد افزایش تنش نظامی باشیم


عبدالله علی صبری، سفیر یمن در سوریه در گفت وگو با خبرنگار «راهبرد معاصر» درباره تمدید آتش بس گفت: ارزیابی اینکه آتش بس های قبلی یا بعدی موفقیت آمیز بوده است یا خواهد بود، به بهبود اوضاع مربوط می شود که مردم یمن باید آن را در زندگی روزمره خود احساس کنند؛ بنابراین می توان گفت با وجود اهمیت آنچه تاکنون به دست آمده، همچنان پایین تر از حد انتظار است. همین موضوع باعث می شود مذاکره کننده ملی در صورت تمایل به ادامه برخورد مثبت با خواسته های مبنی بر تمدید آتش بس آن هم به شکل کنونی، در تنگنا قرار بگیرد (و موافقت با تمدیدهای بعدی مشکل باشد).

 
وی افزود: از این منظر هیئت مذاکره کننده ملی در تلاش است دایره آتش بس را گسترش دهد تا مکانیزم عملی در زمینه پرداخت حقوق کارمندان دولت به دست آید. علاوه بر این، به دنبال رفع کامل محدودیت‌های فرودگاه بین‌المللی صنعا و بندر الحدیده است که به جریان روان کالا و سوخت منجر می‌شود و به شهروندان یمنی اجازه می‌دهد همانند قبل از آغاز جنگ و تجاوزگری متجاوزان، به خارج از کشور سفر کنند. طبعاً تا زمانی که دستاوردها محقق نشوند، دیگر جایی برای صحبت درباره ادامه یا تمدید آتش بس وجود ندارد.


سفیر یمن در سوریه عنوان کرد: اعلام رضایت ائتلاف متجاوز سعودی-آمریکایی از آتش بس چیزی جز نتیجه افزایش حملات، گسترش عملیات نظامی ارتش و کمیته های مردمی یمن و نیز حملات متنوع پدافند موشکی و پهپادی به عمق خاک عربستان و امارات نبود. حملات دقیقاً اقتصاد این کشورها را هدف قرار داد و تأثیر منفی بر بازار جهانی انرژی گذاشت.
 

صبری گفت: اغراق نیست اگر بگویم یمن، امروز به بازیگر مهم در موازنه جنگ انرژی تبدیل شده است، چه آتش بس برقرار باشد یا بار دیگر شاهد افزایش تنش نظامی باشیم. درک همین واقعیت است که آمریکایی ها را نفس نفس زنان به سمت کاهش تنش در جبهه یمن می کشاند، به ویژه اینکه ائتلاف متجاوز در زمینه نظامی به بن بست رسیده است.
 

اگر وعده های داده شده عملی نشود، تفنگ همچنان در دستان یمنی هاست و این مدعا را آمادگی بالای ارتش و کمیته‌های مردمی در بسیاری از مانور‌های نظامی اخیر اثبات کرده‌اند

سفیر یمن در سوریه تصریح کرد: البته این به آن معنی نیست که دشمن (متجاوز) در زمینه روند صلح جدی عمل کند، آنها با آرامش سعی در دستیابی به اهدافی دارند که با جنگ و عملیات نظامی نتوانسته اند به آنها دست یابند. با وجود این، تلاش هایشان با شکست مواجه خواهد شد و مردم یمن راه رفتن میان جنگ و صلح را نمی پذیرند.

 

 

صبری تأکید کرد: مذاکره کننده ملی از متغیرهای بین المللی مرتبط با بحران جهانی انرژی، پیامدهای جنگ اوکراین و نیاز آمریکا به نفت مقرون به صرفه آگاه است. آنها با توجه به این موضوع توانسته اند آتش بس نخست و دوم را به دست آورند و به دستاوردهای مستقیمی دست یابند که مردم یمن از آن بهره می برند و آثارش را لمس می کنند. طبعاً سومین تمدید آتش بس پذیرفته نشد، مگر با توجه به وعده‌های پاسخ به خواسته‌های اصلی که امکان گذار به مرحله پیشرفته تری را در راستای صلح شرافتمندانه و عادلانه فراهم می‌کند.

 
سفیر یمن در سوریه در عین حال تهدید کرد، اگر وعده های داده شده عملی نشود، تفنگ همچنان در دستان یمنی هاست و این مدعا را آمادگی بالای ارتش و کمیته‌های مردمی در بسیاری از مانور‌های نظامی اخیر اثبات کرده‌اند. ارتش اکنون قابلیت‌های صنعتی‌سازی نظامی دارد و دشمن هزاران بار در حال تجدیدنظر در تصمیمات خود است.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده