ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد

درگیری شدید مرزی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان

دولت ارمنستان اعلام کرد، نخست وزیر در تماسی تلفنی با وزیر امور خارجه آمریکا درباره تنش در مرز با جمهوری آذربایجان صحبت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۲ - ۲۲ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 13
کد خبر: ۱۵۰۴۸۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، در این بیانیه همچنین آمده است: نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان جزئیات مربوط به درگیری صورت گرفته "از سوی طرف جمهوری آذربایجان" علیه قلمروی مستقل ارمنستان را مطرح کرد.

 

در این میان، کابینه ارمنستان پس از نشست شورای امنیت ارمنستان به رهبری نیکول پاشینیان اعلام کرد که به دلیل وخامت اوضاع در مرز با جمهوری آذربایجان از روسیه کمک می‌گیرد.


کابینه ارمنستان اعلام کرد: در این دیدار گام‌های بعدی برای مقابله با اقدامات تجاوزکارانه جمهوری آذربایجان علیه ارمنستان که از نیمه شب آغاز شد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در رابطه با تجاوز به قلمرو مستقل جمهوری ارمنستان، تصمیم گرفته شد به منظور اجرای مفاد معاهده دوستی، همکاری و کمک متقابل و همچنین سازمان معاهده امنیت جمعی و شورای امنیت سازمان ملل، رسما از فدراسیون روسیه درخواست کمک شود.

 

به گفته کابینه ارمنستان، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز نگرانی عمیق خود را بابت اوضاع پیش آمده اعلام کرد و آن را غیرقابل قبول دانست و اعلام کرد که آمریکا آماده انجام اقداماتی با هدف با ثبات سازی اوضاع است.

 

بلینکن نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: آمریکا به شدت نگران گزارش‌هایی درباره وقوع حملاتی در مرز دو کشور است و می‌خواهد هر چه سریعتر این درگیری پایان گیرد. ما مدت‌هاست که به صورت واضح گفته‌ایم که درگیری نظامی نمی‌تواند راه حلی برای این درگیری باشد. ما به طرف‌های درگیر تاکید داریم تا هر چه سریعتر این خصومت نظامی را پایان بخشند.


اواخر روز دوشنبه ارتش‌ جمهوری آذربایجان به قلمروی ارمنستان شلیک و از پهپادها و توپخانه استفاده کرد.

 

وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرد که در این حمله چندین نفر در این کشور کشته و زخمی شدند.

 

وزارت دفاع ارمنستان مدعی شده که زیرساخت‌های نظامی و مدنی این کشور در "سوتک"، "واردنیس"، "گوریس"، "کاپان"، "آرتانیش" و "ایشخاناسار" هدف این حملات قرار گرفته‌اند.

 

ایروان همچنین ادعای دولت باکو را مبنی براینکه تیراندازی‌ها ابتدا از سوی ارمنستان آغاز شد را رد کرد و آنها را نادرست دانست.

 

آرارات میرزویان، وزیر امور خارجه ارمنستان نیز به سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه درباره اوضاع در مرز با جمهوری آذربایجان اطلاع داد.

 

بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه ارمنستان، میرزویان امروز (سه شنبه) به لاوروف درباره اوضاع پیش آمده در مرز با جمهوری آذربایجان اطلاع داد.

 

دولت باکو نیز اعلام کرد که ارتش ارمنستان به سمت مواضع سربازان جمهوری آذربایجان در مرز شلیک کرده و این درگیری مسلحانه تلفاتی در پی داشته است.


پاشینیان هم در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه درباره اوضاع مرزی بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان اطلاعاتی را ارائه کرد.

 

دفتر نخست وزیری ارمنستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: پاشینیان جزئیات اقدامات تحریک آمیز و تهاجمی نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان علیه اراضی مستقل ارمنستان را که از نیمه شب آغاز شد و با گلوله باران توپخانه و سلاح گرم کالیبر بزرگ همراه بود، بیان کرد. او اقدامات جمهوری آذربایجان را غیرقابل قبول دانست و بر اهمیت پاسخ کافی جامعه بین‌المللی تاکید کرد.

 

پاشینیان همچنین در ساعات اولیه امروز با امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز تماس تلفنی داشت و درباره حملات توپخانه‌ای و سلاح سنگین طرف جمهوری آذربایجانی علیه مواضع ارمنستان به وی اطلاعاتی داد.

 

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان نیز در بیانیه‌ای "خرابکاران" ارمنی را متهم کرد که در روز دوشنبه جاده‌ها و زیرساخت‌ها را در سمت مرز جمهوری آذربایجان مین گذاری کرده‌اند که باعث تلفات نظامی نامشخصی شد. دولت باکو همچنین گزارش‌های مربوط به "تهاجم تمام عیار" این کشور به ارمنستان را "نادرست" خواند.

 

رسانه‌های ارمنستان گزارش کردند که روسیه آتش بسی را که در ساعت ۲:۳۰ به وقت محلی آغاز می‌شد، میانجی‌گری کرده اما دولت باکو آن را رد کرد و درگیری‌ها همچنان ادامه دارد./ ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار