تکذیب یک آگهی توسط سفارت روسیه در ایران ترامپ: اگر رئیس‌جمهور نمی‌شدم، جنگ جهانی سوم رخ می‌داد اعتراف اسرائیل به قدرت موشکی ایران: سرعت ساخت موشک در ایران فراتر از انتظار است رایزنی محمود عباس و رئیس‌جمهور قزاقستان درباره تحولات فلسطین ادعای جدید نخست‌وزیر اسرائیل علیه حماس عراقچی: ایران همزمان برای مذاکره و دفاع از منافع ملی آماده است مسکو: آمریکا باید از درگیری تمام‌عیار در ونزوئلا جلوگیری کند تونی بلر از برنامه ترامپ برای «هیات صلح غزه» کنار گذاشته شد عراقچی: باید ثابت می‌کردیم دشمنان از طریق جنگ نمی‌توانند به اهداف خود برسند وقوع زلزله ۷ ریشتری در ژاپن؛ هشدار سونامی صادر شد اعتصاب گسترده علویان سوریه اسلامی: سازمان انرژی اتمی در حمله نظامی هیچ تلفاتی نداشت/ هیچ بازرسی در ایران نیست ریابکوف: روسیه شانه‌به‌شانه در کنار مادورو ایستاده است مرتس: آلمان در آینده نزدیک فلسطین را به‌رسمیت نمی‌شناسد نتانیاهو: ما در سوریه باقی خواهیم ماند

الکاظمی: عراق در نزدیک‌کردن دیدگاه ایران و عربستان موفق بود

نخست‌وزیر عراق طی بیانیه‌ای اعلام کرد که موفقیت عراق در نزدیک‌کردن دیدگاه‌های تهران و ریاض، از محورهای سخنرانی‌اش در مجمع عمومی سازمان ملل خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۳ - ۰۱ مهر ۱۴۰۱ - 2022 September 23
کد خبر: ۱۵۱۷۳۳

به گزارش راهبرد معاصر، «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر پیشبرد امور عراق امروز (جمعه) طی بیانیه‌ای به تشریح محورهای سخنرانی‌اش در نشست عمومی سازمان ملل پرداخت و گفت که از واقعیت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اقلیمی و دیگر چالش‌های بزرگ عراق خواهد سخن خواهد گفت.

 

طبق گزارش خبرگزاری رسمی دولت عراق «واع»، الکاظمی گفته است که در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل تاکید خواهد کرد که عراق موفق شده دیدگاه‌های ایران و عربستان و چند کشور دیگر را به هم نزدیک کند؛ امری که باعث شد تا این کشورها روابط خود را با یکدیگر احیا کنند.

 

نخست‌وزیر عراق ضمن اشاره به این که همه رهبران جهان در اهمیت نقش عراق در تحکیم ثبات در منطقه اتفاق نظر دارند، افزود: من از نیروهای سیاسی می‌خواهم که مسئولیت تاریخی خود را در قبال عراق بر عهده بگیرند و از فرصت گفت‌وگوی ملی استفاده کنند؛ ما برای ساختن کشورمان فرصت داریم.

 

وی درباره وضعیت منطقه تاکید کرد: «ثبات منطقه پیامدهای مثبتی بر وضعیت عراق دارد. ما به هر روندی که به ثبات منطقه کمک کند، کمک خواهیم کرد».

 

الکاظمی گریزی به وضعیت داخلی و روند پیشبرد امور دولت بغداد زد و گفت: «طرح کاغذ سفید دولت، در دست‌یابی به اصلاحات اقتصادی موفق عمل کرد. کسانی هستند که به دلیل اختلافات شخصی با من آرزو می‌کنند دولت در همه چیز شکست بخورد؛ من از همه احزابی که با من اختلاف دارند، می‌خواهم که اختلافاتشان با من را از منافع مردم دور کنند».

 

نخست‌وزیر عراق ادامه داد: «عراق بیشترین و سریع‌ترین رشد اقتصادی را به دست آورده و در این شاخص، اولین کشور در خاورمیانه و پنجمین در جهان شده است. من همه چیز را فدای عراقی‌‌ها خواهم کرد و کشور را به حالت عادی باز می‌گردانم».

 

او درباره درگیری‌های داخلی خاطرنشان کرد: «نهادهای قانونگذاری، قضایی و امنیتی ما باید برای پایان دادن به سلاح‌های خارج از کنترل‌ دولت همکاری کنند. همه شهروندان عراقی می‌دانند که سلاح‌های خارج از کنترل دولت در اختیار چه کسانی هستند و ما اقداماتی را برای رفع مشکل آن‌ها انجام داده‌ایم».

 

پیش از این «فؤاد حسین» وزیر امور خارجه عراق نیز تاکید کرده بود که سخنرانی نخست‌وزیر این کشور در مجمع عمومی سازمان ملل به مسائل داخلی بغداد از جمله نتایج انتخابات و پرونده تشکیل دولت آتی اختصاص خواهد یافت.

 

وی همچنین با بیان اینکه شرایط برای دور بعدی مذاکرات منطقه‌ای بین تهران و ریاض مهیاست، درباره مذاکرات لغو تحریم‌های علیه ایران هم گفت که عراق، «مذاکرات هسته‌ای بین تهران و واشنگتن را تأیید می‌کند زیرا تنش، تأثیر منفی بر اوضاع داخلی عراق دارد»./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار