پرداخت عیدی به معلمان در اعیاد پیش‌رو صحت دارد؟ هشدار نسبت به وزش باد شدید و رگبار در تهران/ پیش‌بینی کاهش دما تا ۱۱ درجه مینو محرز: بیماری مرس خطرناک‌تر از کرونا است و میزان مرگ آن بیش از ۶۰ درصد است آغاز فعالیت سامانه بارشی و کاهش دمای هوا در برخی استان‌ها جزئیات فعالیت مراکز معاینه فنی شهر تهران در ۱۴ و ۱۵ خرداد جاده چالوس از ساعت ۱۰ یکطرفه می‌شود ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های گلستان طعمه آتش شد بازداشت اعضای باند قاچاق ۲۱ هزار گوشی تلفن همراه در بوشهر اعلام محدودیت‌های ترافیکی محور‌های پرتردد کشور از ۱۳ تا ۱۷ خرداد سخنگوی شهرداری تهران: قطع درختان چیتگر و سرخه‌حصار به دلیل آفت‌زدایی و تنش‌های آبی در سال‌های گذشته است کاهش محسوس دمای تهران از چهارشنبه تشدید بارش در ۵ استان/ احتمال وقوع سیل ابتلای مادر به سرخجه می‌تواند سبب سقط جنین شود شهادت مأمور انتظامی در خوزستان سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: سوالات امتحان نهایی قابل لو رفتن نیست/ اگر کسی مدرکی دارد، برای بررسی ارائه کند

عدم وصول طلب صدها هزار میلیاردی از دولت مهمترین چالش سازمان تامین اجتماعی

مهمترین چالش سازمان تامین اجتماعی عدم وصول طلب صدها هزار میلیاردی از دولت است؛ دولت تلاش دارد با سخت‌تر کردن شرایط بازنشستگی و کاستن از مستمری پرداختی، زیان‌های ناشی از پرداخت نکردن سهم بیمه تکلیفی قانون به دولت را از جیب کارگران پرداخت کند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۰ - ۱۲ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 03
کد خبر: ۱۵۲۱۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری: خبر انتصاب دکتر مصطفی سالاری به عنوان مدیرعامل جدید سازمان تأمین اجتماعی در سایت‌های خبری و جراید منعکس شد و گویا صندلی مدیریت سازمان پس از مرحوم نوربخش بار دیگر به آرامش نسبی رسیده است.

 

به نظر می‌رسد مدیرعامل بزرگترین سازمان بیمه‌ای کشور با بیش از 42 میلیون بیمه شده باید برنامه‌ای جامع، مدون و استراتژیک را پیش گیرد تا بتواند سازمان را از مشکلات پیش‌رو نجات دهد؛ مشکلاتی از قبیل عدم وصول طلب صدها هزار میلیاردی از دولت، عدم شفافیت و استقرار انضباط مالی و تشکیلاتی، عدم شناسایی تهدیدات و فرصتهای سازمان، عدم به کارگیری نیروهای جوان و با استعداد و... به زعم بنده مهمترین چالش سازمان عدم وصول طلب صدها هزار میلیاردی از دولت است.

 

دولت با پرداخت نکردن بدهی‌های سنگین خود به تامین اجتماعی، تعادل میان منابع و مصارف این سازمان بیمه‌گر را به هم ریخته است و حال با همکاری مدیران سازمان و برخی از نمایندگان مجلس، تلاش دارد با سخت‌تر کردن شرایط بازنشستگی و کاستن از میزان مستمری پرداختی به بازنشستگان، زیان‌های ناشی از پرداخت نکردن سهم بیمه تکلیفی قانون به دولت را از جیب کارگران پرداخت کند.

 

عدم رفع مشکلات مذکور سبب به زمین نشستن سازمان تامین اجتماعی و همچنین سبب بغرنج‌تر شدن شرایط زندگی کارگران اعم از شاغلان و بازنشستگان خواهد شد؛ کارگران به عنوان سرمایه‌های انسانی کشور نقش محوری در توسعه مفهوم اقتصاد مقاومتی دارند. مفهوم اقتصاد مقاومتی یعنی داشتن یک اقتصاد محکم و پویا که در آسیب‌ها و بحران‌ها دچار فروپاشی نشود و لازمه آن نیز داشتن نیروی کاری است که خود جایگاه محکم و باثباتی در اقتصاد کشور داشته باشد چرا که در رأس تمام حرکتهای اقتصادی علاوه بر سرمایه، آنچه که نقش اصلی را ایفا می‌کند نیروی کار است.

 

با شرایط فعلی سازمان کارگر امروز دارای جایگاهی متزلزل‌تر از همیشه خواهد بود و همه روزه شاهد لبخندهای تلخ دستان پینه‌بسته جامعه کارگری و بازنشستگان خواهیم بود لذا مدیرعامل جدید سازمان تامین اجتماعی باید جامعه کارگری و بازنشستگی و نیروی زحمتکش کارگر را پیشتر از پیش بشناسد.

 

از جمله راهکارهایی که می‌توان برای بهبود و حل مشکلات فعلی سازمان در حوزه شاغلین و بازنشستگی به آن اشاره کرد عبارتند از:

 

1- تعامل با تشکلات کارگری و استفاده از تجارب رهبران این تشکلات، سازمان متعلق به کارگران است و مدیریت جدید سازمان جهت احقاق حقوق قشر ضعیف جامعه کارگری باید تجارب و راهنمودهای مدیران از جنس کارگر این تشکلات را در اولویت قرار دهد،

 

2- تمرکز بر استفاده از توانمندیهای استفاده از سازمان

 

3- جلوگیری ازوارد کردن کردن مدیران برون‌سازمانی یا مدیریت اتوبوسی

 

4- تلاش در جهت اصلاح ساختار سازمان تامین اجتماعی

 

5- پرهیز از قرار گرفتن در دام منوپل‌های نفاقی که در درون سازمان خیمه زده‌اند

 

6- تمرکز بر احیای شورای عالی سازمان تامین اجتماعی مبتنی بر قانون مصوب سال 1354

 

7- تمرکز بر عملیاتی کردن همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به استناد برنامه ششم توسعه سیاسی، اقتصادی کشور؛

 

امیدو داریم مدیریت جدید سازمان با به‌کارگیری راهکارهای مطروح و همچنین تلاش و بهره‌گیری از ظرفیت نیروهای جوان مستعد و روشهای مدیریت نوین جهت نظارت و ارزیابی دقیق، عملکرد در حوزه‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی آن سازمان، خصوصا اطمینان از کفایت کنترل‌های داخلی و به روز رسانی حسابها و انجام حسابرسی به موقع از فعالیتهای مالی، حداکثر تا پایان سالجاری ضمن ارتقای شفافیت و استقرار انضباط مالی و تشکیلاتی بستری مناسب جهت افزایش بهره‌وری سازمان را فراهم آورد و سازمان را از چالشهای احتمالی پیش‌رو نجات دهد.

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده