به گزارش راهبرد معاصر، امین بیگلری خانی رئیس مرکز مدیریت آمار و اطلاعات وزارت بهداشت و درمان در رابطه با روند الکترونیکی شدن خدمات بهداشتی و درمانی در کشور با برنامه «روزنه» رادیو گفت وگو مصاحبه تلفنی کرد.
بیگلری خانی گفت: بحث الکترونیکی شدن خدمات بهداشتی و درمانی در ایران از سال 1360 و ابتدا هم از آزمایشگاه های تشخیص طبی و پزشکی آغاز شد.
وی افزود: اوایل دهه هفتاد بیمارستان های کشور مجهز به سامانه های بیمارستانی شدند و بعد هم پروژه هایی مانند نسخه نویسی الکترونیکی اجرایی شد و در حال حاضر در حال پیگیری به کار بستن هوش مصنوعی در فرآیندهای مربوط به حوزه سلامت هستیم.
رئیس مرکز مدیریت آمار و اطلاعات وزارت بهداشت و درمان اظهارکرد: رویکردهای اولیه برای استفاده از خدمات فناوری و اطلاعات در حوزه سلامت، بیشتر اقتصادی و مالی بود اما در طول زمان و به تدریج از این اطلاعات و هوش مصنوعی به منظور کمک به امر تشخیص و درمان، کشف ترکیبات جدید دارویی، حل مشکلات ناباروری و اصلاح زنجیره تأمین دارو و تجهیزات استفاده می شود.
بیگلری خانی گفت: وزارت بهداشت با توجه به این رویکرد جدید دانشگاه مجازی خود را به دانشگاه هوشمند تغییر نام داده و در تلاش است که از تسهیلات جدید هوش مصنوعی در حوزه سلامت استفاده کند تا خدمات پزشکی و بهداشتی باکیفیت تری به شهروندان ارائه دهد.
این مقام مسئول از افتتاح و رونمایی از سامانه ملی باروری سالم در آینده ای نزدیک خبرداد و گفت: در این سامانه کل مسیر بارداری رصد می شود و اطلاعات و سوابق مراجعات را در اختیار بیماران و صاحب نظران و متخصصان مربوطه قرار می دهیم.
وی با بیان اینکه بسیاری از خدمات حوزه سلامت از طریق پنجره واحد دولت هوشمند در اختیار مردم قرار می گیرند افزود: ما به صورت هفتگی یک سرویس را به سرویس های خدماتی قبلی حوزه سلامت اضافه می کنیم.
بیگلری خانی با اشاره به تحقق 80 درصدی پرونده جامع الکترونیک سلامت اظهارکرد: ما در تلاشیم تا پایان سال از آن رونمایی کرده و در اختیار پزشکان و کادر سلامت و درمان و شهروندان قرار دهیم./ فارس