ورم پا و شکم نشانه چیست؟-راهبرد معاصر

ورم پا و شکم نشانه چیست؟

کمتر کسی می‌داند به بطن راست قلب ما، قلب فراموش شده گفته می‌شود. چراکه این سمت از قلب افراد، رفتاری مادرانه دارد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۷ - ۰۴ مهر ۱۴۰۱ - 2022 September 26
کد خبر: ۱۵۲۲۲۴

به گزارش راهبرد معاصر  یعنی با این که هر نوع اختلال در آن ناشی از بیماری‌های دریچه‌ای سمت چپ قلب یعنی میترال و آئورت است، اما برای سال‌ها علائمی نشان نمی‌دهد. نارسایی سمت راست قلب از آن روی خطرناک محسوب می‌شود که علائم آن به آهستگی و با گذشت زمان بروز می‌کند و ممکن است بیمار زمانی به پزشک مراجعه کند که مبتلا به نارسایی قلبی پیشرفته شده باشد که متاسفانه در این مرحله شاید دیگر نتوان به بیمار کمک کرد.

 نارسایی قلبی می تواند باعث تورم در پاها یا در سایر نواحی بدن مانند معده یا شکم شود. تورم ممکن است ایجاد شود و ازبین برود ، اما معمولا برای دوره های طولانی باقی می ماند. تورمی که فقط یک بار اتفاق می افتد و عود نمی کند ممکن است علت دیگری مانند آسیب داشته باشد. نارسایی قلبی باعث احتباس مایعات در بدن، و در نتیجه منجر به چندین بیماری از جمله ادم شود . ادم به تورم ناشی از مایعات اضافی گفته می شود و می تواند قسمت های مختلف بدن از جمله مچ و یا کل پا را درگیر کند. از آنجایی که بسیاری از شرایط ، از جمله بارداری، می توانند باعث تورم در پاها شوند، به جای تلاش برای تشخیص ، باید به پزشک مراجعه کنید.

 

علت پاهای متورم

نارسایی قلبی باعث سخت شدن پمپاژ خون در بدن می شود. که این امر منجر به تجمع مایع در سایر نقاط بدن، به ویژه در پاها و اندام تحتانی می شود.

 

یک فرد با نارسایی قلبی ممکن است مشکلات زیر را تجربه کند:

  • پاها به طور ناگهانی بزرگتر یا پف کرده به نظر می رسند
  • کفش ها مثل همیشه سایز پا نیستند
  • درد در پا یا ساق پا
  • راه رفتن سخت تر می شود
  • تورم در سایر نقاط بدن مانند شکم
  • افزایش وزن غیر قابل توضیح
  • تورم در پاها و مچ پاها که ممکن است زمانی که فرد از خواب بیدار می شود کمتر باشد و با ادامه روز تشدید شود.

برخی دیگر از علائم نارسایی قلبی که ممکن است فرد با آن ها روبرو شود:

  • به سرعت ورم کردن
  • دشواری در ورزش کردن
  • خستگی یا ضعف غیر قابل توضیح ، حتی اگر فرد به خوبی استراحت کند
  • درد در سمت راست بالای شکم، زیر دنده ها
  • تپش قلب

 

نارسایی قلبی یک وضعیت پزشکی تهدید کننده زندگی است که فرد نمی تواند تنها با درمان های خانگی یا تغییر سبک زندگی آن را درمان کند. اکثر افراد مبتلا نیاز به ویزیت مداوم یک متخصص قلب دارد و برخی نیاز به مصرف داروهای قلب تا پایان عمر خواهند داشت.

 

تعدیل سبک زندگی

برای افرادی که با نارسایی قلبی زندگی می کنند، تغییرات رفتاری می تواند تفاوت قابل توجهی در کیفیت زندگی آنها ایجاد کند. اقداماتی مانند:

 

کاهش میزان نمک در رژیم غذایی:

غذاهای پر سدیم شامل غذاهایی از پیش بسته بندی شده، سرخ شده و فرآوری شده مانند غذاهای آماده و چیپس سیب زمینی است. بدن برای عملکرد به مقداری سدیم نیاز دارد، بنابراین مهم است که آن را از رژیم غذایی حذف نکنید. در عوض، باید آن را به کمتر از1500-2000 میلی گرم در روز رساند.

 

افزایش یا حفظ سطح فعالیت بدنی، در صورت امکان:

در مورد چگونگی ایجاد و پایبندی به یک برنامه ورزشی سالم از یک پزشک متخصص مشاوره بگیرید. ورزش می تواند به عملکرد بهتر قلب کمک کند و همچنین ممکن است سایر عوامل خطر مانند وزن اضافی بدن و فشار خون بالا را برطرف کند .

 

مدیریت استرس در صورت امکان:

افراد می‌توانند تکنیک‌های مدیریت استرس، مانند مدیتیشن، مشاوره روان شناسی را در برنامه خود قرار دهند. افراد مبتلا به نارسایی قلبی ممکن است متوجه شوند که علائم آنها در طول بحران های عاطفی بدتر می شود.

نظارت بر علائم نیز مهم است. پزشک حتما کنترل فشار خون در خانه یا معاینات منظم سلامت قلب را توصیه خواهد کرد.

 

درمان های پزشکی

هیچ درمانی برای نارسایی قلبی وجود ندارد، اما درمان می تواند تا حد زیادی طول عمر فرد را افزایش داده و علائم آن را کاهش دهد. یک پزشک درمان های زیر را به شما توصیه خواهد کرد:

 

دارو:

ترکیبی از داروها، از جمله بتابلوکرها ، می تواند کمک کننده باشد. داروهای مناسب برای یک فرد به سبک زندگی و سابقه خانوادگی آنها بستگی دارد .

 

دستگاه های قابل کاشت:

 

دستگاه های مختلف می توانند به عملکرد بهتر قلب کمک کنند. به عنوان مثال، یک دستگاه کمکی بطن چپ می تواند به بطن چپ کمک کند تا بهتر کار کند و فشار وارده به قلب را کاهش دهد. برای فردی که منتظر پیوند قلب است می تواند گزینه خوبی باشد.

 

پیوند قلب:

برخی از افراد مبتلا به نارسایی قلبی، به ویژه آنهایی که نارسایی قلبی شدید دارند که با درمان شانس زنده ماندن خوبی دارند، و ممکن است نیاز به پیوند قلب داشته باشند.

 

جراحی:

در برخی موارد نارسایی قلبی، جراحی ممکن است کمک کننده باشد. جراحان ممکن است روش های مختلفی مانند کاتتریزاسیون قلبی یا جراحی بای پس عروق کرونر را انجام دهند.

 

استراحت:

استراحت های مکرر و بالا نگه داشتن پاها، که می تواند تورم و هر درد مرتبط را کاهش دهد نیز بسیار مفید است.

 

مایعات:

نوشیدن آب بیشتر ممکن است موجب افزایش چشمگیر تورم بدن شود و آن را بدتر کند. فرد باید از پزشک خود بپرسد که چه مقدار آب در روز بنوشد. برخی از افراد ممکن است نیاز به مصرف دیورتیک ها یا "قرص های ادرار آور" داشته باشند تا به بدن در دفع آب اضافی کمک کنند.

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟

افرادی که متوجه تورم غیر معمول در پاهای خود می شوند باید فورا به پزشک مراحعه نمایند. همچنین در صورت داشتن علائم زیر باید توسط پزشک معاینه شوند:

  • می دانند که نارسایی قلبی دارند و متوجه تورم جدید یا بدتر می شوند
  • فقط در یک طرف بدن ورم دارد
  • تورم همراه با علائم دیگر مانند مشکل در تنفس
  • پس از شروع مصرف دارو، عوارض جانبی دردناک یا ناخوشایند ایجاد می شود
  • افزایش وزن ناگهانی بدون دلیل مشخص

 

شرایط متعدد دیگری می تواند باعث تورم در پا شود که عبارتند از:

 

  • بارداری : توجه به بارداری ضروری است زیرا گاهی میتواند بر سلامت قلب تأثیر ‌بگذارد، بنابراین احتمال ایجاد نارسایی قلبی همچنان در زمان بارداری ممکن است.
  • لخته شدن خون : لخته شدن خون در وریدهای پا ممکن است باعث تورم در یک پا شود.
  • نارسایی اندام ها: مشکلات سایر اندام ها، مانند کبد یا کلیه ، ممکن است باعث تورم شود. نارسایی اندام نیز ممکن است در نهایت بر قلب تأثیر بگذارد.
  • مدت های طولانی ایستادن: مدت زمان طولانی فعالیت بدنی یا ایستادن ممکن است باعث تورم شود که هنگام استراحت فرد کاهش می یابد. گاهی اوقات، این تورم در گرما بدتر می شود.
  • صدمات: آسیب به پا یا ساق پا می تواند باعث التهاب و تورم شود در بیشتر موارد، تورم فقط در یک پا خواهد بود.
  • نارسایی وریدی: در این شرایط، سیاهرگ‌های پا «تنبل» می‌شوند که به طور بالقوه منجر به تجمع خون در پاها می‌شود.
  • تورم لنف: تورم لنف زمانی رخ می دهد که آسیب به سیستم لنفاوی منجر به تجمع مایعات شود.

 

تورم در پاها همیشه به این معنی نیست که یک فرد یک بیماری جدی دارد، اما می تواند یک علامت هشدار اولیه مهم از بیماری قلبی یا سایر مشکلات سلامتی باشد، به ویژه اگر ادامه یابد، عود کند یا در کنار علائم دیگر رخ دهد. هر کسی که نگران تورم پاها یا سایر علائم نارسایی قلبی است باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کند./سلامت نیوز

 

ارسال نظر
آخرین اخبار