مسکو از اعتراض ضمنی آمریکا به خرابکاری در نورد استریم خبر داد-راهبرد معاصر

مسکو از اعتراض ضمنی آمریکا به خرابکاری در نورد استریم خبر داد

سخنگوی وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه کشورش ۵۰ سال است که بدون وقفه به غرب گازرسانی می‌کند، گفت وزیر خارجه آمریکا تلویحاً به خرابکاری در خط لوله «نورد استریم» اعتراف کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۰ - ۱۱ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 03
کد خبر: ۱۵۲۹۲۱

به گزارش راهبرد معاصر، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز (دوشنبه) به طور تلویحی دولت آمریکا را عامل خرابکاری در خطوط انتقال گاز «نورد استریم» معرفی کرد.

زاخارووا طی پستی در کانال تلگرامی خود نوشت که «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا در اظهارات خود درباره این حادثه، تلویحا به خرابکاری در نورد استریم اعتراف کرده است.

به نوشته وبگاه «ریانووستی»، وی در این‌باره توضیح داد: «بلینکن آشکارا و بدون ذره‌ای تردید، درباره انگیزه های آمریکا و متحدانش در ناتو برای نابودی خط لوله انتقال گاز نورد استریم ۱ و نورد استریم ۲ صحبت کرد».

این دیپلمات روس یادآور شد که وزیر خارجه آمریکا در نشست خبری با «ملانی جولی» همتای کانادایی خود درباره افزایش تولید «گاز مایع» در آمریکا صحبت کرد و مدعی شد واشنگتن اکنون به تامین‌کننده اصلی گاز برای اروپا تبدیل شده است.

به گفته زاخارووا، بلینکن در آن نشست خبری گفت: «حادثه نورد استریم را باید فرصتی شگفت‌انگیز برای رهایی از وابستگی به انرژی روسیه یک بار برای همیشه و محروم کردن مسکو از درآمد حاصل از فروش منابع انرژی در نظر گرفت. روسیه از انرژی به عنوان سلاح استفاده می‌کند».

سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین نوشت: «مسکو نیم قرن است که بدون وقفه به کشورهای غربی گاز می‌رساند. اما اکنون دروغ‌های واشنگتن، خرابکاری جنایتکارانه آنها در نورد استریم را تأیید می‌کند».

پیش از این نیز «واسیلی نبنزیا»، نماینده روسیه در سازمان ملل تلویحاً آمریکا را عامل خرابکاری در خط لوله نورداستریم ۱ و ۲ دانسته بود. (جزئیات بیشتر)

هفته قبل بود که سه اقدام خرابکارانه موجب نشتی و توقف صادرات گاز روسیه به اروپا از طریق خط لوله نورداستریم ۱ و ۲ شد. کارشناسان می‌گویند این موضوع عملاً دست روسیه را برای فشار گازی به اتحادیه اروپا از طریق اعمال محدودیت بر صادرات گاز و امتیازگیری از آنها می‌بندد زیرا به گفته رئیس انجمن گاز روسیه، تعمیرات این خط لوله حداقل ۶ ماه زمان می‌برد و به زمستان امسال نمی‌رسد./ فارس

ارسال نظر