عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

امیرعبداللهیان: اروپا تحریم کند، اقدام متقابل انجام می‌دهیم

وزیر امور خارجه در گفت‌وگوی تلفنی با همتای پرتغالی هشدار داد در صورت صدور قطعنامه یا اعمال تحریم علیه ایران از سوی اتحادیه اروپا، جمهوری اسلامی اقدام متقابل خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۲ - ۲۳ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 15
کد خبر: ۱۵۴۵۰۹

به گزارش راهبرد معاصر، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان، ظهر جمعه ۲۲ مهر ماه تلفنی با «ژوائو گومز کراوینیو» وزیر امور خارجه پرتغال تلفنی گفت‌وگو کرد.

 

موضوعات مرتبط با مناسبات دوجانبه و همچنین مسائل بین‌المللی از جمله مباحث مورد گفت‌وگوی دو وزیر خارجه بود.

 

دو طرف در این گفتگو، با اشاره به بیش از پنج قرن روابط خوب دو کشور، بر گسترش هر چه بیشتر این روابط تاکید کردند.

 

وزیر امور خارجه کشورمان در این گفتگوی تلفنی با تشریح مذاکرات صورت گرفته در نیویورک و گفتگوهای سازنده رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بر ضرورت بسته شدن پرونده‌های اتهامی آژانس علیه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.

 

امیرعبداللهیان در موضوع اوکراین نیز بار دیگر تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران به هیچ عنوان سلاح برای به کارگیری در جنگ اوکراین در اختیار هیچ طرفی قرار نداده و نخواهد داد.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران افزود: ما باور داریم تسلیح هر یک از طرفین بحران، باعث طولانی تر شدن جنگ خواهد شد، بنابراین به هیچ وجه جنگ را راه مناسبی نه در اوکراین و نه در افغانستان، سوریه و یمن ندانسته و نمی‌دانیم.

 

امیرعبداللهیان افزود: ما کشوری هستیم که در غرب و شرق با گروه‌های تروریستی مانند القاعده، جیش العدل و داعش مواجهیم. همچنین در هفته‌های اخیر شاهد ورود اسلحه از مرزهای غربی و شرقی کشور بوده‌ایم. این در حالی است که برخی کشورها در اظهاراتی مداخله جویانه موضوع اغتشاشات و فعالیت‌های تروریستی را به عنوان اعتراض تلقی کرده و در عمل باعث تحریک اغتشاشگران و تروریست‌ها می‌شوند و حتی موضوع صدور قطعنامه یا تحریم‌هایی را در نشست آتی شورای وزیران اتحادیه اروپا در دستورکار خود قرار داده‌اند که در صورت چنین اقدامی، جمهوری اسلامی ایران اقدام متقابل خواهد کرد.

 

وزیر امور خارجه پرتغال نیز ضمن تاکید بر پیشینه طولانی روابط خوب بین دو کشور، از مواضع و اقدامات جمهوری اسلامی ایران در تداوم مذاکرات رفع ‌تحریم و به خصوص تعامل گسترده‌تر با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی استقبال کرد.

 

ژوائو گومز کراوینیو همچنین خواستار تداوم همکاری‌های ایران در راستای کاهش بحران در اوکراین شد و در پایان با خانواده تمامی آسیب دیدگان حوادث اخیر از جمله نیروهای انتظامی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران ابراز همدردی کرد./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده