یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران ایران: از حق برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز دست نمی‌کشیم حزب‌الله: ایران مدافع همه آزادگان است یمن: نیروهای مسلح ما در پاسخ به جنایات سعودی‌ها تردید نمی‌کنند ونس: اگر ترامپ بخواهد می‌توان با ایران به توافق رسید! واکنش روسیه به قطعنامه سیاسی غرب علیه ایران در نشست شورای حکام صنعا: عربستان تاوان جنایاتش را می‌دهد وال‌استریت ژورنال: کاخ سفید نگران مقاومت ایران و طولانی شدن جنگ است پیشروی سریع رزمندگان یمنی به سمت شهر راهبردی «المخا» توضیح سفیر عراق درباره حاشیه‌های خوابگاه نیکان سفیر پاکستان: به‌زودی تفاهم بهتری میان آمریکا و ایران حاصل می‌شود حملات توپخانه‌ای و پهپادی عربستان به مناطق مرزی صعده ادعای ترامپ: جنگ با ایران بعد از انتخابات میان دوره‌ای آمریکا پایان می‌یابد واکنش غریب آبادی به تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام: با این فضاسازی‌ها، در شورای امنیت کاری از پیش نمی‌برید  درگیری در جنوب یمن/ وزیر دفاع دولت مستعفی ناپدید شد پارلمان صربستان منحل شد / برگزاری انتخابات زودهنگام در پی درگیری‌های سیاسی داخلی

ترکیه خواستار تکمیل فروش اف۱۶ آمریکایی به آنکارا شد

ترکیه خواستار تکمیل فروش اف۱۶ آمریکایی به آنکارا شد سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه در تماس تلفنی با مشاور امنیت ملی کاخ سفید، ضمن تاکید بر احقاق حقوق آنکارا در شرق دریای مدیترانه در جریان تنش‌ها با یونان، خواستار تکمیل قرارداد فروش جنگنده به کشورش شد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۸ - ۲۶ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 18
کد خبر: ۱۵۵۰۶۰

به گزارش راهبرد معاصر، «ابراهیم کالین» سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه شامگاه دوشنبه به‌صورت تلفنی با «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفتگو کرد.

دفتر ریاست جمهوری ترکیه با اعلام این خبر، گفت که کالین و سالیوان درباره مسائل سیاسی و اقتصادی دوجانبه، همکاری‌ها در حوزه‌های نظامی و انرژی، تحولات در دریاهای مدیترانه و اژه و همچنین دیگر مسائل منطقه‌ای به رایزنی و تبادل نظر پرداختند.

به نوشته وبگاه «دیلی صاباح»، در موضوع جنگ اوکراین، کالین بر لزوم اقدامات دیپلماتیک هماهنگ برای کاهش آسیب این درگیری بر صلح و ثبات جهانی و همچنین امنیت اقتصادی، غذایی و انرژی دنیا تاکید کرد.

وی همچنین بار دیگر تعهد ترکیه برای ادامه دادن طرح‌های دیپلماتیک درخصوص جنگ اوکراین، از جمله تمدید توافقنامه‌های استانبول مربوط به صادرات غلات و مواد غذایی از بنادر این کشور را - که در ماه نوامبر منقضی می‌شود - اعلام کرد.

این مقام ترکیه‌ای در ادامه به مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت که آنکارا انتظار دارد فرایند تایید فروش جنگنده‌های اف-۱۶ به کشورش و نوسازی ناوگان کنونی جنگنده‌های آمریکایی این کشور، هرچه سریعتر و بدون پیش‌شرط توسط کنگره آمریکا تکمیل شود.

طبق این گزارش، کالین همچنین به سالیوان هشدار داد که ترکیه در احقاق حقوق خود در حوزه‌های دریای اژه و دریای مدیترانه کوتاه نمی‌آید و یونان باید اقدامات و بیانیه‌ای تحریک‌آمیزی که خلاف قوانین بین‌المللی هستند را متوقف کند.

پیش از این، «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر خارجه ترکیه با بیان اینکه رئیس جمهور روسیه امکان صادرات گاز از طریق ترکیه را به آنکارا پیشنهاد داده، گفت با صادرات گاز به اروپا به دنبال کاهش فشار بر این قاره هستند./ فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار