انتقاد روسیه از تلاش برای ایجاد پایگاه ایدئولوژیک غربی در جهان-راهبرد معاصر
افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است دیدار بشار اسد با بن سلمان در حاشیه اجلاس سران در ریاض

انتقاد روسیه از تلاش برای ایجاد پایگاه ایدئولوژیک غربی در جهان

معاون شورای امنیت ملی روسیه مفهوم غربی «نظم جهانی مبتنی بر قوانین» را غیرقابل دفاع و به شدت مضر برای بشریت خواند و افزود این مفهوم به دنبال ایجاد پایگاه ایدئولوژیک غرب برای تسلط بر جهان است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۲ - ۳۰ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 22
کد خبر: ۱۵۵۶۹۹

به گزارش راهبرد معاصر، «دیمیتری مدودف» رئیس‌جمهور سابق و معاون شورای امنیت ملی روسیه درباره وضعیت بین‌المللی گفت مفهوم غربی «نظم جهانی مبتنی بر قوانین» را باید قاطعانه به عنوان غیرقابل دفاع و به شدت مضر برای بشریت، رد کرد. به گفته وی، «این مفهوم به دنبال ایجاد پایگاه ایدئولوژیک در تلاش غرب برای تسلط بر جهان است و هیچ کس آن را تایید نکرده است».

این مقام روس در بخش دیگری از سخنانش گفت: حفاظت از شهروندان و استقلال کشور اولویت هر کشوری است. به علاوه، این حفاظت نه تنها در قلمروی خود آن کشور، بلکه در قلمروی کشورهای دیگر نیز ممکن است اگر دلایلی برای این امر موجود باشد.

وی توضیح داد: دلایل کاملاً واضح است، ترور و کشتار مردم این کشور. به عبارت دیگر هر کشور حق دارد از نیروی نظامی برای محافظت از شهروندانش که در سرزمین‌های خارجی نابود می‌شوند، استفاده کند.

مدودف با این حال تاکید کرد «همزیستی مسالمت‌آمیز کشورهای مختلف ممکن و ضروری است و تنها یک ابزار برای حل و فصل اختلافات بین‌المللی در جهان وجود دارد». او این ابزار را سازمان ملل و اسناد اساسی که توسط آن به تصویب می‌رسد، معرفی کرد و گفت: این ابزار جهانی است اما کامل نیست. مهم است که سازمان ملل اصل اساسی روابط بین‌المللی را حفظ کند که همان برابری همه کشورها و تعهد به گوش دادن به موضع هر کشوری و نه فقط چند کشور منتخب است.

معاون شورای امنیت روسیه در ادامه گفت: وضعیت اعضای دائم شورای امنیت-- اعضای بنیانگذار سازمان ملل-- از جمله حق وتوی آن‌ها نباید مورد مورد بازنگری قرار بگیرد. تعداد اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل می‌تواند گسترش یابد، اما اختیاراتشان باید مصون باشد.

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، به باور مدودف، «بشریت می‌تواند بدون سازمان ملل به حیات خود ادامه دهد. بخش عمده تاریخ به این شکل بوده است. با این حال، قطعاً انحطاط نظام قانون بین‌الملل رخ خواهد داد و جهان به توافقات محدود منطقه‌ای و دوجانبه در مسائل امنیتی برخواهد گشت».

پیش‌تر، «گنادی گاتیلوف» نماینده دائم روسیه در مقر سازمان ملل در ژنو با انتقاد از شرایط حاکم بر سازمان ملل، گفت که آمریکا تلاش دارد تا نظم جهانی مورد نظر خود را ایجاد کند. او در ادامه به برخی تلاش‌ها برای حذف حق وتوی روسیه در شورای امنیت اشاره کرد و گفت که چنین ساز و کاری در شورای امنیت برای حذف حق وتوی کشوری وجود ندارد و اینگونه تلاش‌ها به نتیجه نخواهد رسید.

سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه هم گفته بود آنچه در حال حاضر اتفاق می افتد یک «جنگ سرد جدید» نیست، بلکه تلاش مستمر واشنگتن و متحدانش برای تحمیل «الگوی آمریکا محور جهان» به دیگر کشورهاست. او تأکید کرد که ایالات متحده و متحدانش به دنبال تخریب نظم جهانی مبتنی بر سازمان ملل و جایگزینی آن با «نظم مبتنی بر قوانین» خود هستند.

فشارهای همه‌جانبه در عرصه‌های مختلف علیه روسیه از سوی غرب پس از آغاز جنگ در اوکراین تشدید شد. از عملیات رسانه‌ای بی‌وقفه تا ارسال حجم عظیمی از سلاح به اوکراین، که به گفته مقامات روسیه، صرفا به تعمیق بحران اوکراین می‌انجامد.

روسیه از روز ۵ اسفند (۲۴ فوریه) دستور حمله نظامی به اوکراین را صادر کرد. این تحول چند روز بعد از آن رخ داد که مسکو رسماً استقلال جمهوری‌های «دونتسک» و «لوهانسک» در شرق اوکراین را به رسمیت شناخت. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه هدف از عملیات نظامی کشورش را «غیرنظامی کردن اوکراین» و «نازی‌زدایی» اوکراین اعلام کرده است./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده