گزینه‌های احتمالی آمریکا علیه ریاض چیست؟-راهبرد معاصر
حماس شهادت یحیی السنوار را تایید کرد ترامپ: دوست دارم ایران را موفق ببینم؛ فقط نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند جلالی: موافقتنامه جامع ایران و روسیه در سفر رئیس جمهور به مسکو امضا می‌شود واشنگتن‌پست: حماس از توافق پیشنهادی بایدن حمایت می‌کرد تا اینکه نتانیاهو خواسته‌های جدیدی را مطرح کرد بیانیه مهم حزب‌الله درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی: منتظر روز‌های آینده باشید عراقچی در بدو ورود به ترکیه: اکنون در منطقه درک مشترکی وجود دارد | مسائل باید مسالمت‌آمیز حل شود وزیر خارجه ترکیه: احتمال درگیری میان تهران و تل آویو بالاست پنتاگون: هیچ نقشی در عملیات ترور یحیی سنوار نداشتیم نماینده ایران در سازمان ملل: صدام را با وضع آشفته از سوراخ زیرزمینی بیرون کشیدند | شهید سنوار در میدان نبرد، با لباس رزم و نه در مخفیگاه به مقابله با دشمن پرداخت خطیب زاده: ما برنامه نظامی هسته‌ای را دنبال نمی‌کنیم | خویشتن داری در برابر اسرائیل دیگر کارساز نیست رویترز: ترامپ در حال زمینه‌چینی برای به چالش کشیدن نتایج انتخابات در صورت شکست است نامه ایران به سازمان ملل درباره اتهامات تل‌آویو علیه تهران: حمایت ایران از گروه‌های مقاومت کاملاً مطابق با حقوق بین‌الملل است روایت هاآرتص از نحوه به شهادت رسیدن «یحیی السنوار» در رفح عراقچی از قاهره به استانبول رفت ارتش اسرائیل به حالت آماده باش درآمد

گزینه‌های احتمالی آمریکا علیه ریاض چیست؟

چند مقام مطلع آمریکایی گفته‌اند که دولت آمریکا درباره کند کردن ارسال کمک‌های نظامی به عربستان سعودی، از جمله عدم ارسال سامانه‌های موشکی پیشرفته «پاتریوت» به عنوان تنبیه عربستان به خاطر تصمیم اوپک در کاهش تولید نفت، گفت‌وگوهایی انجام داده است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۲ - ۰۷ آبان ۱۴۰۱ - 2022 October 29
کد خبر: ۱۵۶۶۱۲

به گزارش راهبرد معاصر وبگاه شبکه خبری «ان بی سی» به نقل از این منابع آگاه نوشت که برخی مقامات نظامی از این ایده حمایت می‌کنند، اما برخی دیگر می‌‌خواهند اطمینان حاصل کنند که روابط نظامی بین ایالات متحده و عربستان سعودی از هرگونه انتقام گیری دور نگه داشته شود.

بر اساس این گزارش، عربستان سعودی با آمریکا قرارداد دریافت ۳۰۰ تیر موشک هدایت شونده پاتریوت دارد. این سامانه دفاع موشکی یک قابلیت حیاتی برای سعودی‌هاست که با تهدید مداوم موشک‌ها و پهپادهای شلیک شده از سوی شیعیان حوثی مواجه هستند.

برخی از مقام‌های نظامی آمریکا نگران هستند که قطع کردن ارسال تجهیزاتی مانند موشک‌های پاتریوت، نیروهای آمریکایی و غیرنظامیان در عربستان را در معرض خطر قرار دهد و همچنین روابط دفاعی و امنیتی منطقه‌ای را تهدید می‌کند. این گروه به مقامات ارشد دولت آمریکا گفته‌اند که دیوار کشی روابط نظامی می‌تواند منجر به تهدید شود.

چند مقام نزدیک به گفت‌وگوها گفته‌اند در حالی که گزینه های زیادی روی میز است، اما هنوز هیچ تصمیمی قطعی نشده است. آنها به نشست آتی اوپک در دسامبر به عنوان نقطه عطف اشاره کردند و گفتند که اگر سعودی‌ها پس از آن نشست تولید خود را افزایش دهند، ممکن است آمریکا هیچ اقدامی علیه عربستان سعودی انجام ندهد.

به گفته این مقامات، گزینه دیگری که وجود دارد، کنارگذاشتن سعودی‌ها از هرگونه رزمایش و تعامل نظامی آتی مانند نشست‌ها یا کنفرانس های منطقه‌ای است.

در خاتمه این مطلب آمده است، ایالات متحده و متحدانش در منطقه روی یک سامانه دفاع هوایی و موشکی یکپارچه کار می‌کنند که سامانه‌ها را در سراسر منطقه به هم متصل می‌کند، هشدار و پاسخ هماهنگ را ارائه می‌دهد و حذف سعودی‌ها از تمرین‌های پدافند هوایی پیام واضحی برای آنها ارسال می‌کند.

چندی قبل «کریس مورفی» از اعضای کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا در یک رشته توییت گفت که از متوقف شدن فروش سلاح‌های آمریکایی به عربستان سعودی حمایت می‌کند.

او همچنین نوشته که آمریکا بایستی از تحویل ۲۸۰ سامانه پدافند هوایی که قرار است اواخر سال جاری میلادی به عربستان سعودی ارسال شوند خودداری کرده و در عوض آنها را به اوکراین ارسال کند.

این در حالی است که یک سناتور ارشد دموکرات آمریکا درباره دستیابی روسیه به اطلاعات حساس نظامی آمریکا از طریق عربستان سعودی ابراز نگرانی کرده است.

«ریچارد بلومنتال» عضو کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا که اخیراً پیشنهاد توقف یک‌ساله فروش تسلیحات به سعودی‌ها را مطرح کرده گفت، در دیدار با مقامات پنتاگون، خطرات پیرامون موضع‌گیری‌های اخیر ریاض را بیشتر به بحث خواهد گذاشت./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار