باکو در مدار دشمنی با همسایگان-راهبرد معاصر
جنگنده‌های اف-۱۵ آمریکا وارد خاورمیانه شدند پلیس آمستردام: پس از آشوب‌های بعد از بازی آژاکس و مکابی تل‌آویو ۵ زخمی به بیمارستان انتقال یافتند آرا الکترال ترامپ از ۳۰۰ گذشت ترامپ: در آینده‌ای نزدیک با پوتین صحبت می‌کنم؛ گفتگویم با نتانیاهو بسیار خوب بود بحران بی‌سابقه در برلین در پی فروپاشی دولت ائتلافی آلمان وزیر خارجه عراق: اخبار احتمال حمله ایران به اسرائیل از خاک ما صحت ندارد | اجازه استفاده از آسمان عراق بدون صدور مجوز از دولت را نمی‌دهیم پوتین پیروزی ترامپ در انتخابات را تبریک گفت وزیر دفاع آمریکا خطاب به ارتش: انتقال قدرت به دولت ترامپ آرام انجام می‌شود تعداد شهدای لبنان به ۳۱۰۲ نفر رسید نتانیاهو سفیر جدیدی در واشنگتن تعیین می‌کند پیروزی ترامپ بر دارایی ۱۰ ثروتمند بزرگ جهان افزود لیبرمن: ایران برکناری گالانت را جشن گرفته است واکنش رهبر انصارالله به ادعای ترامپ: او دولت‌های عربی را گاو شیرده می‌بیند اوباما: به ترامپ و معاونش تبریک می‌گویم / بدیهی است که نتیجه حاصل شده، آن چیزی نیست که ما خواهانش بودیم تایمز اسرائیل: پدر داماد لبنانی ترامپ، مأمور مذاکره برای توافق آتش بس لبنان می‌شود؟
یادداشت اختصاصی اکبر معصومی، کارشناس مسائل بین‌الملل؛

باکو در مدار دشمنی با همسایگان

تمرکز روی رفتار دولت جمهوری آذربایجان نشان می‌دهد آن‌ها منافع ملی خود را در ضدیت با مردم و همسایگانشان تعریف کرده‌اند که می‌توان این رفتار را بر مبنای فقر فرهنگی و نداشتن بینش سیاسی- امنیتی دولت باکو تجزیه و تحلیل کرد.
اکبر معصومی؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۵ - ۱۱ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 02
کد خبر: ۱۵۶۶۱۷
تعداد نظرات: ۱ نظر

باکو در مدار دشمنی با همسایگان

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق و تشکیل کشور جمهوری آذربایجان، سیاست های این دولت بیشتر بر پایه تغییر هویت دینی –مذهبی و هویت ملی  این کشور تمرکز یافت. اتخاذ سیاست دشمنی با مردم خود، باعث شده است دولت جمهوری آذربایجان همواره به‌صورت رسمی و غیررسمی سیاست تنش آفرینی را با ایران در پیش بگیرد.

 

با توجه به ساختار جمعیتی این کشور که بیش از 90 درصد مردم شیعه هستند، اجرای کامل مراسم‌های مذهبی باید در رأس برنامه ریزی های  دولت باکو قرار بگیرد تا مردم آزادانه و بدون دغدغه مراسم‌های مختلف مذهبی را اجرا کنند. در وضعیت فعلی نه تنها چنین نیست، بلکه مردم این کشور با بدترین رفتار از سوی دولت مواجه اند.

 

تمرکز روی رفتار دولت جمهوری آذربایجان نشان می‌دهد آن‌ها منافع ملی خود را در ضدیت با مردم و همسایگانشان تعریف کرده‌اند که می‌توان این رفتار را بر مبنای فقر فرهنگی و نداشتن بینش سیاسی- امنیتی دولت باکو تجزیه و تحلیل کرد.

 

تمرکز حکومت آذربایجان روی ارتباط با بیگانگان و قرار گرفتن در کنار رژیم های بی هویت باعث شده است میان مردم و حکومت فاصله ایجاد شود و دولت این کشور در میان مردمانش، محبوبیت و جایگاهی نداشته باشد. هفته گذشته مردم و احزاب مخالف دولت در تجمع اعتراضی خواستار تغییر سیاست‌های دولت شدند.

 

تمرکز حکومت آذربایجان روی ارتباط با بیگانگان و قرار گرفتن در کنار رژیم های بی هویت باعث شده است میان مردم و حکومت فاصله ایجاد شود

خواسته های مردم آذربایجان ازجمله دموکراسی، آزادی و انجام مراسم‌های دینی در حالی با اعتراض مطرح می شود که در این کشور نه تنها دموکراسی وجود ندارد، بلکه امکانات جمهوری آذربایجان نیز در اختیار رژیم صهیونیستی قرار گرفته است. بر مبنای منطق و عقلانیت باید رسانه های این کشور طبق فرهنگ‌شان اقدام به تولید برنامه های مختلف کنند، ولی در برنامه‌ای آشکار، رژیم صهیونیستی سعی دارد با رسانه هایی که دولت دراختیارشان قرار داده است، فرهنگ و هویت این کشور را تغییر دهد.

 

اعتراض مردم این کشور به الهام علی اف، رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان بیشتر در راستای درخواست حقوق اولیه است که امروز آذری‌ها از آن محروم هستند. در واقع دولت جمهوری آذربایجان به جای توجه به مردم و همسایگانش، بیشتر تمرکز خود را بر گسترش روابط با رژیم صهیونیستی گذاشته است، تا جایی که این وضعیت به تهدیدی برای امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده است.

 

رژیم صهیونیستی بر پایه سیاست تضعیف کشورهای منطقه در تلاش است تخم اختلاف را در منطقه بکارد و سیطره خود را افزایش دهد. غرب نیز به دنبال گسترش ناتو در جمهوری آذربایجان است تا تهدیدی بالقوه علیه ایران به‌وجود آورند. بنابراین می توان گفت، صهيونيست‌ها با اين ادعا که يهوديان بومی منطقه هستند، حاشيه غربی خزر تا داغستان را وادی مقدس يهوديان می‌دانند.

 

آن‌ها همين موضوع را در کنار نداشتن درک درست دولت آذربایجان از ماهیت صهیونیست ها به‌عنوان بهانه و تلاشی برای قدرت گرفتن در منطقه می‌دانند. اگر اين تئوری بی‌اساس در کنار پروژه نفوذ ناتو در شرق قرار داده شود، می‌توان علت تهدید دولت جمهوری آذربایجان را نسبت به مردم کشورش و جمهوری اسلامی ایران درک کرد.

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
22
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۱
0
0
نه بابا...
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار