درخواست‌ها برای آزادی پزشک تونسی در عربستان-راهبرد معاصر
مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات وزیر کابینه صهیونیستی: فعلا در سوریه می‌مانیم المیادین از وقوع یک انفجار بسیار مهیب در جنوب لبنان خبر داد عراقچی: امیدواریم سران دی۸ پیام محکمی درباره توقف جنایات اسرائیل به جهان بدهند «تروداویه» و «ستاریه ترنی» توسط ارتش روسیه آزاد شدند سارکوزی به یک سال زندان محکوم شد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در اقدامی نادر، سوئیس فعالیت حزب‌الله را ممنوع کرد هشدار عراقچی درباره طراحی آمریکا و اسرائیل برای تجزیه کشورهای اسلامی اشغال ۴۴۰ کیلومتر مربع از اراضی سوریه توسط رژیم صهیونیستی  آغاز نشست وزیران خارجه دی ۸ در قاهره با حضور عراقچی نخستین رئیس‌جمهور فرانسه که به مجازات زندان محکوم شد

درخواست‌ها برای آزادی پزشک تونسی در عربستان

برخی سازمان‌های حقوقی و خانواده یک پزشک تونسی که به دلیل انتشار توئیتی در خصوص حمایت از حزب‌الله لبنان به ۱۵ سال حبس در عربستان محکوم شد، خواستار آزادی وی شدند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۸ - ۰۸ آبان ۱۴۰۱ - 2022 October 30
کد خبر: ۱۵۶۶۷۶

به گزارش راهبرد معاصر، سازمان‌های حقوق بشر و خانواده یک پزشک زن تونسی که به دلیل انتشار توییتی درباره حزب‌الله لبنان در توییتر به 15 سال حبس در عربستان سعودی محکوم شد، از مقامات تونس خواستند تا برای لغو این حکم و آزادی او اقدام کنند.

«لیلی المرزوقی» خواهر «مهدیه المرزوقی » زن تونسی که از سال 2020 در عربستان سعودی بازداشت شده است، اعلام کرد که مهدیه در تابستان 2020 مطلبی در خصوص برگزاری تظاهرات حمایت از حزب‌الله لبنان در تونس باز نشر کرده بود که به دنبال آن وی بازداشت شد.

مهدیه در اوایل سال 2022 به اتهام «اخلال در نظم و ساختار اجتماعی، توهین به دولت و تمجید از حزب‌الله لبنان» به سه سال و نیم حبس توسط دادگاه سعودی محکوم شد؛ اما در ماه مه 2022 دادگاه تجدید نظر حکم حبس او را یک سال کاهش داد.

دادگاه سعودی 25 سپتامبر گذشته حکم قبلی را لغو و مهدیه را مجددا مطابق با قانون تروریسم محاکمه و او را به 15 سال حبس محکوم کرد.

لیلی المرزوقی از مقامات تونسی خواست تا برای آزادی خواهرش اقدام و محاکمه وی را لغو کنند.

به نوبه خود، انجمن دفاع از حقوق بشر تونس در بیانیه‌ای تأکید کرد که حکم صادره علیه مهدیه المرزوقی ناعادلانه و نقض آشکار حق آزادی بیان و جنایت علیه تمام زنان و مردان تونسی و تداوم سیاست بستن دهان منتقدان توسط رژیم سعودی است.

این انجمن از مقامات تونسی خواست تا با ترغیب رژیم آل سعود و مذاکره با آن برای آزادی مهدیه المرزوقی اقدام فوری انجام دهند.

همچنین سازمان «المرصد التونسی لحقوق الإنسان» حکم صادره علیه مهدیه المرزوقی را محکوم کرد. «مصطفی عبدالکبیر» رئیس این سازمان اعلام کرد که مسئولان تونس باید برای آزادی مهدیه اقدام کنند.

طی هفته‌های گذشته، قوه قضائیه عربستان برای تعدادی از مبلغان سعودی حکم طولانی حبس را صادر کرد و حکم شیخ «ناصر العمر» را از 10 سال به 30 سال زندان افزایش داد. همچنین شیخ «عبدالرحمن المحمود» به 25 سال، شیخ «عصام العوید» به 27 و شیخ ابراهیم الدویش به 15 سال حبس محکوم شدند.

در این میان «سلمی شهاب» فعال زن سعودی یکی از جنجال‌برانگیزترین حکم‌ها را از دستگاه قضایی عربستان دریافت کرده طی ماه گذشته تنها به‌خاطر انتشار چند توئیت به 34 سال زندان محکوم شد. همچنین مقامات سعودی حکم 45 سال حبس علیه «نوره القحطانی» فعال سعودی دیگر صادر کردند.

همچنین دولت سعودی « سعد ابراهیم الماضی» شهروند سعودی مقیم آمریکا 72 ساله را به دلیل انتقاد از رژیم آل سعود در توئیتر به 16 سال حبس محکوم کرد./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار