بررسی جنایت جنگی در افغانستان توسط دیوان لاهه-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

بررسی جنایت جنگی در افغانستان توسط دیوان لاهه

«دیوان کیفری بین‌المللی» اعلام کرد تحقیقات درباره جنایات جنگی در افغانستان را از سر می‌گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۲ - ۱۰ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 01
کد خبر: ۱۵۷۱۷۴

به گزارش راهبدر معاصر دیوان کیفری بین‌المللی اعلام کرد که تحقیقات درباره جنایات جنگی در افغانستان را از سر می‌گیرد، اما جنایات نظامیان آمریکایی در طی 20 سال حضور در افغانستان در اولویت این دادگاه نخواهد بود.

این در حالی است که دیده‌بان حقوق بشر ضمن استقبال از این تصمیم دادگاه لاهه از این نهاد خواسته است که تمام جنایت جنگی طرف‌های افغانستان را مورد بررسی و تحقیق قرار دهد.

دیدبان حقوق بشر تصریح کرد این نهاد موارد بی‌‎شماری از نقض قوانین بین‌المللی توسط نظامیان آمریکایی، نیروهای افغان تحت حمایت سازمان سیا و نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان و معافیت آنها از پاسخگو قرار گرفتن برای این جنایات را مستند کرده است.

پاتکرشیا کاسمن، رئیس اداره آسیایی حقوق بشر در این خصوص گفت: «فرصت تاریخی برای بررسی جنایت جنگی در افغانستان به دست آمده و دادگاه لاهه باید تمام جنایت جنگی مهم همه طرف ها از جمله نظامیان آمریکایی را در این کشور بررسی کند.»

قرار است دادگاه لاهه تمام موارد نقض حقوق بشر را از سال 2003 تاکنون مورد بررسی قرار دهد.

تحقیقات دیوان کیفری بین‌المللی در افغانستان بیش از دو سال است که متوقف شده است. این تحقیقات در مارس ۲۰۲۰، به درخواست دولت پیشین متوقف شده بود و در آن زمان حکومت اشرف غنی گفته بود که خود این حکومت درباره‌ جنایات مشکوک تحقیق می‌کند.

در اسنادی که این هفته در وب‌سایت دادگاه بین‌المللی کیفری منتشر شده، دادستان کریم خان استدلال کرده که درخواست افغانستان برای تعلیق تحقیقات باید رد شود؛ چون به گفته‌ وی، حاکمان فعلی این کشور برای پی‌گیری عدالت در دادگاه‌های داخلی تلاش نمی‌‎کنند.

وی گفته است طالبان قصدی برای انجام تحقیقات در این زمینه ندارد.

به گفته این دادستان، طالبان نه تنها تحقیق نکرده بلکه اطلاعات موجود حاکی از آن است که جرایم جدی طی حاکمیت این گروه انجام می‌شود.

وی از قضات خواسته است تا اجازه دهند تحقیقات «به سرعت از سر گرفته شود».

در سپتامبر سال گذشته، خان اعلام کرده بود که از قضات دادگاه لاهه خواست است که تحقیقات در مورد جنایات طالبان و داعش را از سر بگیرند.

وی افزوده که دادستان‎ها بررسی جنایات جنگی نیروهای آمریکا و نیروهای دولتی افغانستان را در «اولویت» می‌گیرند.

پیش از این دولت ترامپ با فشار و تهدید به تحریم مانع بررسی جنایت جنگی نظامیان آمریکایی در طول جنگ 20 ساله در افغانستان شده بود./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر