نتانیاهو قدرت لغو توافق مرزبندی با لبنان را ندارد-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

نتانیاهو قدرت لغو توافق مرزبندی با لبنان را ندارد

در سایه تهدیدهایی که بنیامین نتانیاهو در جریان تبلیغات انتخاباتی خود، درباره لغو توافق مرزبندی دریایی با لبنان مطرح کرده بود سوالاتی درباره آینده این توافق بعد از بازگشت نتانیاهو به عرصه قدرت رژیم صهیونیستی به وجود می‌آید.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۷ - ۱۵ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 06
کد خبر: ۱۵۷۸۳۴

به گزارش راهبرد معاصر، با بازگشت راست‌افراطی‌های اسرائیل به عرصه قدرت رژیم صهیونیستی انتظار می‌رود که تغییراتی در چشم‌انداز سیاست‌های داخلی و خارجی این رژیم به ویژه در رابطه با پرونده‌های مهم و حساس صورت بگیرد. ناظران امور پیش‌بینی می‌کنند که در سایه رویکرد و مواضع افراطی «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی و رئیس حزب لیکود که با شکست «یائیر لاپید» نخست‌وزیر پیشین این رژیم در انتخابات توانست مامور به تشکیل کابینه گردد، سرنوشت برخی پرونده‌های داخلی و خارجی رژیم اسرائیل دچار تغییر خواهد شد.

یکی از پرونده‌های حساسی که اخیرا کابینه یائیر لاپید با آن دست و پنجه نرم می‌کرد، ترسیم مرزهای دریایی با لبنان بود که بعد از تحولات گوناگون و ورود مستقیم حزب‌الله به این پرونده و دفاع از حقوق دریایی لبنان، در نهایت مقامات سیاسی رژیم صهیونیستی مجبور شدند تحت فشارهای ارتش و نهادهای نظامی به دلیل ترس از ورود به جنگ با حزب‌الله توافقی غیرمستقیم با حضور آمریکا و نظارت سازمان ملل، درباره تعیین مرزهای دریایی با لبنان امضا کنند و حدود دو هفته قبل این توافق به شکل غیرمستقیم توسط «میشل عون» رئیس جمهور سابق لبنان و «یائیر لاپید» نخست‌وزیر سابق رژیم اسرائیل به امضا رسید.

اما حواشی و مذاکرات غیرمستقیم درباره تعیین مرزهای دریایی لبنان و فلسطین اشغالی در آستانه انتخابات کنست رژیم صهیونیستی انجام گرفت و این مسئله فرصت خوبی برای بهره‌برداری سیاسی و انتخاباتی مقامات رژیم اشغالگر جهت انجام تبلیغات برای خود بود. درحالی که لاپید و متحدان وی تلاش داشتند به اسرائیلی‌ها بگویند که امضای توافق مرزبندی با لبنان یک دستاورد امنیتی مهم برای آنها بود و با این کار از ورود به تقابل نظامی با حزب‌الله نجات پیدا کردند، نتانیاهو، لاپید و کابینه وی را مورد انتقاد شدید قرار داده و گفت که امضای توافق مرزبندی با لبنان به معنای تسلیم کردن اسرائیل در برابر حزب‌الله است. نتانیاهو همچنین در جریان کمپین انتخاباتی خود بارها تاکید کرده بود که در صورت بازگشت به عرصه قدرت، توافق مرزبندی با لبنان را لغو خواهد کرد.

همین مسئله موجب شده تا سوالاتی درباره آینده توافق مرزبندی لبنان و فلسطین اشغالی به وجود بیاید و اینکه آیا واقعا نتانیاهو این توافق را لغو می‌کند؟ برای پاسخ به این سوال باید ابتدا شرایط پیرامونی و همچنین عواملی که منجر به انعقاد توافق مذکور شد را مورد بررسی قرار دهیم. در وهله نخست شرایط امنیتی رژیم صهیونیستی مورد توجه قرار می‌گیرد؛ به این صورت که نهادهای امنیتی و نظامی اسرائیل در نتیجه تهدیدات حزب‌الله علیه این رژیم در صورت آسیب رسیدن به حقوق دریایی لبنان، کابینه یائیر لاپید را تحت فشار قرار دادند تا با انجام توافق مرزبندی، گزینه رویارویی نظامی با حزب‌الله را دور کنند.

بر همین اساس نتانیاهو و سایر راست‌افراطی‌های اسرائیل به خوبی می‌دانند که پیامدهای دور زدن توافق مرزبندی با لبنان بسیار سنگین خواهد بود و قطعا کابینه نتانیاهو قصد ندارد کار خود را با تشدید تنش‌ها با طرفی همچون حزب‌الله آغاز کند. نتانیاهو به یاد دارد که در نتیجه جنگ مه 2021 با نوار غزه تا چه اندازه در عرصه داخلی و خارجی اسرائیل مورد انتقاد قرار گرفته و همین امر تاثیر زیادی در شکست او در انتخابات قبلی داشت؛ بنابراین در مرحله فعلی به دنبال هیچگونه درگیری نظامی به ویژه با حزب‌الله نخواهد بود.

همچنین عملکرد نتانیاهو در دوره‌های قبلی نشان می‌دهد که سیاست او همواره مبتنی بر تهدید بوده نه جنگ و هرگز تهدیدات وی یا متحدانش در خصوص جنگ با گروه‌های مقاومت و در راس آن حزب‌الله وارد فاز عملی نمی‌شود.

در وهله بعدی، آمریکا و اروپا اشتیاق زیادی برای انجام توافق مرزبندی بین لبنان و فلسطین اشغالی داشتند؛ چرا که آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها در نتیجه بحران انرژی ناشی از جنگ اوکراین و روسیه احساس نیاز شدید به منابع انرژی جایگزین گاز روسیه دارند و در این زمینه به ثروت‌های مدفون در دریای مدیترانه چشم دوخته‌اند؛ ثروت‌هایی که بهره‌برداری از آنها مستلزم تعیین مرزهای دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی بود تا رژیم صهیونیستی به دور از تهدیدات حزب‌الله بتواند اقدام به استخراج گاز و آن را به اروپا صادر کند.

از طرف دیگر آمریکایی‌ها-چه دموکرات‌ها و چه جمهوری‌خواهان، منافع عالی خود را در امضای این توافق می‌بینند و هر دولتی که در آمریکا روی کار بیاید به حمایت از توافق مرزبندی لبنان و فلسطین اشغالی پایبند خواهد بود. آمریکایی‌ها نیز می‌دانند که هرگونه خلل در اجرای توافق مرزبندی می‌تواند منجر به وقوع تنش‌های نظامی در مرزهای فلسطین اشغالی و لبنان گردد و در سایه بن‌بست بزرگی که ایالات متحده در جنگ اوکراین و روسیه گرفتار آن شده، آمریکایی‌ها مجالی برای پرداختن به یک جنگ دیگر ندارند. در همین راستا روز گذشته «آموس هوکشتاین» میانجیگر آمریکایی در پرونده ترسیم مرزهای ساحلی میان رژیم صهیونیستی و لبنان با ارسال پیامی به مقامات ارشد لبنانی اطمینان داد که این توافق به هیچ عنوان تحت تاثیر نتایج انتخابات اسرائیل دچار تزلزل نخواهد شد و واشنگتن از قبل نسبت به روند اجرای این توافق تضمین‌های لازم را به طرف لبنانی داده است.

بر همین اساس به نظر می رسد لبنانی‌ها نگران پیامدهای منفی بازگشت نتانیاهو به عرصه قدرت رژیم صهیونیستی بر توافق مرزبندی نبوده ومعتقدند که ادعاهای وی درباره لغو توافق مذکور صرفا در چارچوب مانورهای تبلیغاتی بوده و عملی نخواهد شد./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر