آخرین خبر‌ها از پرونده منسوب به رئیس سازمان خصوصی‌سازی عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند
عبدالمجید شیخی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

بازگشت آرامش به بازار ارز با خنثی‌سازی هیجانات کاذب

عبدالمجید شیخی، کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه بازگشت آرامش به بازار و کاهشی شدن نرخ ارز محصول مدیریت دولت و گرفتار نشدن در دام هیجانات کاذب روانی است، گفت: دامن زدن به هیجانات روانی در بازارهای مختلف اقتصادی عامل مهم بازدارنده است که دولت با شناسایی درست این معضل، دست تحریک کنندگان نرخ ارز را از بازار قطع کرد و مانع شد با تحریک تقاضای کاذب در بازار ارز، قیمت‌ها افزایش یابد.
عبدالمجید شیخی؛ کارشناس مسائل اقتصادی
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۸ - ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 12
کد خبر: ۱۵۸۶۷۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

بازگشت آرامش به بازار ارز با خنثی‌سازی هیجانات کاذب جامعه

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ همزمان با ریزش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز، قیمت دلار در آستانه بازگشت به کانال ۳۴ هزار تومان است. قیمت دلار که در روز‌های اخیر نرخ ۳۶ هزار و ۷۵۰ تومان را نیز در بازار برای دقایقی ثبت کرد، پنج‌شنبه گذشته به مرز ۳۵ هزار تومان نزدیک شد و طبق اعلام فعالان بازار، احتمالا به زودی به کانال ۳۴ هزار تومان بازمی‌گردد.

 

احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و امور دارایی با بیان اینکه برای تزریق امید به کشور نیازمند تغییر در نظام بروکراسی کشور هستیم، گفت: هیجان این روزهای بازار ارز گذراست.

 

وی افزود: روزانه بیش از یک‌هزار محتوای مجزا درباره افزایش نرخ ارز و رشد تورم در فضای مجازی تولید می شود که بیانگر تنش دشمن و بدخواهان برای ایجاد جنگ روانی و تلاطم در بازار است.

 

عبدالمجید شیخی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» درباره تدابیر و راهبردهای به کار گرفته شده از سوی دولت در زمینه کنترل نرخ ارز گفت: تردیدی وجود ندارد بخش مهمی از افزایش ناگهانی نرخ ارز در روزهای گذشته ناشی از مشکلاتی است که اغتشاشگران زمینه های آن را کلید زدند، زیرا بحران های اجتماعی، از دست رفتن ثبات اقتصادی و افزایش حس ناامنی اقتصادی به تغییرات منفی در متغیرهای اصلی اقتصاد منجر می شود که نرخ ارز نیز یکی از این موارد مهم به شمار می رود.

 

وی افزود: با توجه به اثرگذاری منفی و سریع اعتراضات و اغتشاشات در بخش های مختلف اقتصاد مشخص است بخشی از افزایش نرخ ارز حبابی بود که از دل ناامنی های اقتصادی بیرون آمد. علاوه بر این، آشوب‌های هفته های گذشته کف خیابان باعث ریزش شاخص بورس شد‌؛ موضوعی که به افزایش حجم سپرده های بانکی منتهی می شود و ناخودآگاه روی سایر متغیرهای مهم اقتصادی مانند ارز تأثیر می گذارد.

 

بخش مهمی از افزایش ناگهانی نرخ ارز در روزهای گذشته ناشی از مشکلاتی است که اغتشاشگران زمینه های آن را کلید زدند

کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: به‌دلیل اینکه با ایجاد حس ناامنی اقتصادی بخشی از صاحبان سرمایه در بورس که جزو دسته خطر گریزان هستند پول و سرمایه های خود را سریع به سپرده بانکی تبدیل یا به سایر بازارها مانند خرید ارز و سکه منتقل می کنند، قطعاً افزایش نرخ ارز و سکه در روزهای گذشته ناشی از این عوامل بوده است، اما در این میان نمی توان نقش دلالان و فرصت طلبان را نادیده گرفت.

 

شیخی معتقد است: در بحران های اجتماعی بخشی از آنچه به گرانی و افزایش قیمت ها بدون کمترین دلیل اقتصادی منجر می شود را باید به سوداگری و فرصت طلبی دلالان و سوداگران ربط داد؛ سوداگرانی که به دنبال فرصت هایی برای بالا بردن تقاضای کاذب و فشار قیمتی به بازار هستند. برخی با رانت های مخصوص باعث افزایش حباب قیمتی در بازار سکه و ارز می‌شوند که جزوی از جورچین افزایش های بی دلیل قیمت به شمار می روند.

 

وی توضیح داد: دامن زدن به هیجانات روانی در بازارهای مختلف اقتصادی عامل مهم بازدارنده است که دولت با شناسایی درست این معضل، دست تحریک کنندگان نرخ ارز را از بازار قطع کرد و مانع شد با تحریک تقاضای کاذب در بازار ارز، قیمت‌ها افزایش یابد.

 

عبدالمجید شیخی با تأکید بر بخشی از اقدامات دولت برای کاهش و بازگرداندن نرخ ارز به وضعیت تعادلی گفت: اقدامات دولت قابل پیش بینی بود، زیرا از نیمه دوم سال 1400 تاکنون با فروش نفت و مازاد عرضه بازار ارز با کمترین نوسان مواجه بوده است، بنابراین هیچ دلیلی برای افزایش قيمت ارز وجود نداشت.

 

کارشناس مسائل اقتصادی با تأکید بر اینکه دولت سیزدهم  بازار ارز را به خوبی مدیریت کرده است، افزود: راه اندازی سامانه یکپارچه شفاف سازی قیمت ارز مانع از سیطره دلالان و سوداگران بر بازار ارز بوده است، به همین دلیل دولت با شناسایی عوامل کاذب افزایش نرخ ارز در بازار مدیریتی قابل توجه از خود نشان داد. قطعاً دولت با تداوم مدیریت درست می تواند در ماه های آتی نرخ ارز را به نرخ تعادلی نزدیک کند.

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
زنجانی
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۴
0
0
طبق ماده ۵۵ آیین نامه اجرایی ماده(۱۴) الحاقی قانون مبارزه با پولشویی،کلیه فروشندگان ارز،مکلفندنسبت به فرایند احراز هویت ارباب رجوع (اعم از دائم/گذری، حقیقی/حقوقی) اقدام و اطلاعات آن را در دفاتر و یا سامانه (سیستم) های اطلاعاتی خود ثبت کنند. این اقدام باید پیش از ایجاد تعامل کاری و ارائة هر محصول یا خدمت یا انجام هرگونه تراکنش انجام شود.اگر همین یک قلم از قانون اجرایی شود شاهد شفافیت بازار خرید و فروش ارز و ممانعت از افزایش لحظه ای قیمت آن توسط دلالان بی نام و نشان و کاهش ارزش ملی پول کشور و ضربه به اقتصاد خانواده های ایرانی خواهدشد.طبق قانون مذکور خرید و فروش ارز توسط دلالان غیرقانونی است.
آخرین اخبار