به گزارش راهبرد معاصر؛ عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه علنی امروز (سهشنبه 24 آبان) مجلس شورای اسلامی، گزارشی از پیشرفت پروژههای مربوط به شبکه ملی اطلاعات را به شرح ذیل ارائه کرد.
وی در ابتدا از حمایت نمایندگان در توسعه و پیشرفت و تحقق شبکه ملی اطلاعات که یک نیاز ملی است تشکر کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: همانطور که بنده در جلسه رای اعتماد عرض کردم تحقق شبکه ملی اطلاعات در صدر برنامههای وزارت ارتباطات قرار دارد و بنده برای اینکه این طرح محقق شود تمام منابع وزارتخانه را بسیج کرده و اولویت شماره یک این وزارتخانه قرار دادم.
زارع پور ادامه داد: در این رابطه شورای راهبری توسعه شبکه ملی اطلاعات با مسئولیت بنده را به عنوان یک قرارگاه تشکیل دادیم و هر هفته جلساتی برگزار و پیشرفت پروژه ها بررسی میشود. در این مسیر 7 کلان پروژه تعریف شده است و بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، وظایف دستگاهها را مشخص کردهایم.
وی ادامه داد: در تعریف وظایف 53 بند آورده شده است که 37 بند مستقیم به وزارتخانه مرتبط است و در دو ماه گذشته به دلیل شرایط ویژه هر روز تشکیل جلسه دادهایم و روند پیشرفت 200 پروژه را پیگیری کردهایم.
زارعپور با بیان اینکه نیاز به ادبیات مشترک برای سنجش پیشبرد شبکه ملی اطلاعات داشتیم، گفت: 100 شاخص برای ارزیابی پیشرفت شبکه ملی اطلاعات به صورت کمی مورد موافقت قرار گرفت که بر اساس آخرین سنجش در ابتدای دولت سیزدهم و با گذشت 10 سال از اجرای شبکه ملی اطلاعات، طرح مذکور تنها پیشرفت 30 درصدی داشت و امروز با افتخار میگویم با تلاش شبانهروزی همکاران در وزارتخانه، شبکه ملی ارتباطات 59 درصد پیشرفت کرده است، به عبارتی در کمتر از دو سال پیشرفت آن دو برابر شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تشریح کرد: با برنامهریزیهای انجام شده حداکثر تا سال 1403 طرح مذکور به سرانجام میرسد اما باید توجه داشت شبکه ملی اطلاعات کار پویا و دائم است و باید متناسب با فناوریهای روز توسعه پیدا کند تا خدماتی با کیفیت، متنوع و پرسرعت در پهنه ایران ارائه شود. اگر حمایتها و پیشرفتهای مجلس و دولت همچنان ادامه پیدا کند، شبکه ملی اطلاعات زودتر به سرانجام میرسد.
زارعپور در پاسخ به سوال نماینده مردم تهران درباره زیرساختهای توسعه دیجیتال شبکه باکیفیت فیبرنوری گفت: از حمایت مجلس از اقداماتی که در وزارت ارتباطات انجام شده تشکر میکنم. یکی از هفت کلان پروژه شبکه ملی اطلاعات توسعه زیرساخت های ارتباطی در کشور است. متاسفانه در حوزه ارتباطات ثابت ما جزءو کشورهای انتهای جدول هستیم. البته در ۱۰ سال گذشته اتفاق افتاده و دلایلی دارد که از آن عبور میکنم اما برنامه ما این است که انشاءالله تا پایان دولت سیزدهم ۸۰ درصد خانوارهای کشور را کسب و کارها را به فیبر نوری متصل کنیم که عملاً سرعت در آن نامحدود است.
وی با بیان اینکه زیرساخت های حقوقی توسعه فیبر نوری در 51 شهر و 12 استان شروع شده است، اظهار کرد: تاکنون 2 میلیون خانوار تحت پوشش قرار دارند و ارزیابی ما این است که تا آخر سال 2 برابر می شود، در نظر داریم سال آینده 7 میلیون خانوار جدید و تا سال 1403 در حدود 8 میلیون خانوار دیگر به فیبر نوری متصل شوند تا طعم شیرین سرعت چندصد مگابایتی را تا پایان دولت سیزدهم بچشند.
زارعپور درباره توسعه پیام رسان های داخلی گفت: در ابتدای دوره مسئولیت، کارگروه ویژه ای با هدف توسعه پیام رسان های داخلی راه اندازی کردیم تا با تنوع و مزیت های متفاوت، مردم احساس تفاوت با پلتفرم های خارجی را نداشته باشند. در دو ماه گذشته با توجه به شرایط حاکم، جلسات به صورت روزانه برگزار شد و هر روز میزان توسعه پلتفرم های داخلی رصد شد. هدف ما این است که اگر قرار شد نسخه های خارجی فعال شود، پلتفرم داخلی به گونه ای تقویت شود که مردم تمایل به استفاده از پلتفرم داخلی داشته باشند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه اینکه روزانه افراد در حال پیوستن به پلتفرم های داخلی هستند، اظهار کرد: در یک روز شاهد پیوستن 17 میلیون کاربر به پلتفرم داخلی بوده ایم و در یک برنامه داخلی، کاربرها ماهانه بیش از 35 میلیون نفر از آن استفاده کردند و ترافیک اینترنت داخلی در مقابل شبکه های خارجی 60 به 40 شده است و این برای اولین بار است که ترافیک تولید داخل بیش از دو برابر شده که نشان می دهد مردم اقبال و اعتماد کرده اند.
زارع پور در مورد حمایت از کسب و کارهای اینترنتی توضیح داد: آییننامهای در این زمینه تدوین شده که بیش از 30 نوع حمایت از کسب و کارها و پلتفرم های داخلی پیش بینی شده است و به زودی اقدامات اجرایی آن شروع می شود و کام کسب و کارهای فعال در پلتفرم داخلی شیرین می شود.
وی با تأکید بر اینکه حریم خصوصی خط قرمز وزارتخانه است، بیان کرد: مقام معظم رهبری در فتوایی نقض حریم خصوصی در پلتفرم های داخلی را مورد تاکید قرار دادند، بنابراین کسی حق ندارد به اطلاعات مردم در پلتفرم های داخلی دسترسی داشته باشد، هفته اخیر نیز ریاست قوه قضائیه در بخشنامه ای اعلام کرد طبق اصل 25 قانون اساسی احدی حق ندارد به اطلاعات مردم دست اندازی کند. از این رو برای حفاظت از داده های مردم لایحه ای آماده کرده ایم که به زودی به مجلس ارسال می شود و انتظار داریم با حمایت نمایندگان با قید دوفوریت تصویب شود.
زارع پور با اشاره به قابلیت های متنوع پتلفرم های داخلی تصریح کرد: امکان ارتباط صوتی و تصویری در شبکه های اجتماعی داخلی فراهم شده است و به زودی مردم می توانند با تلفن های ثابت نیز تماس بگیرند، تلاش می کنیم تمام نیازهای مردم را در پلتفرم های داخلی برآورده کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان بیان کرد: برای حمایت از کسب و کارها، عنوان شده که با ورود هر کسب و کار به پلتفرم داخلی دیگر نیازی به دریافت مجوز نیست و همین پیوستن به معنای صدور مجوز است و همچنین تاکید شده است که کسب و کارهای خرد خانگی که سابقه پرداخت مالیات ندارند، تا دو سال از معافیت مالیاتی برخوردار باشند./ فارس