غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

سوئد یک عضو حزب کارگران کردستان را به ترکیه تحویل می‌دهد

در میانه مذاکرات با ترکیه برای عضویت سوئد و فنلاند در ناتو، استکهلم با استرداد یکی از اعضای حزب کارگران کردستان به ترکیه موافقت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۵ - ۱۲ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 03
کد خبر: ۱۶۱۹۳۶

به گزارش راهبرد معاصر، رسانه‌ها می‌گویند سوئد یکی از اعضای گروه پ ک ک (حزب کارگران کردستان) را که پیش از این دستگیر کرده بود، پس از انجام مراحل به ترکیه باز می گرداند.

 

به گزارش خبرگزاری آناتولی، شخص مورد نظر که «محمود تات» نام دارد، پس از دستگیری در سوئد به اتهام عضویت در سازمان تروریستی پ ک ک به شش سال و ۱۰ ماه زندان محکوم شد. او در سال ۲۰۱۵ به سوئد درخواست پناهندگی داده بود که رد شد.

 

سوئد و فنلاند در ماه مه رسماً برای پیوستن به ناتو درخواست دادند و دهه‌ها سیاست عدم تعهد نظامی را کنار گذاشتند، با این حال، پس از حمله روسیه به اوکراین و افزایش نگرانی‌ها در خصوص تنش‌های ایجاد شده، این دو کشور درخواست کردند به ائتلاف ناتو بپیوندند. اما ترکیه که بیش از ۷۰ سال از اعضای ناتو بوده است نسبت به درخواست سوئد و فنلاند اعتراض کرده و دو کشور را به «پناه‌دادن» و حتی «حمایت» از گروه‌های تروریستی متهم کرد.

 

اندکی بعد، با امضای قراردادی، دو کشور سوئد و فنلاند متعهد شدند نگرانی‌های امنیتی ترکیه را رفع کنند. بر اساس این قرارداد، سوئد و فنلاند حمایت کامل خود را از ترکیه در مقابله با تهدیدات علیه امنیت ملی این کشور ابراز می‌کنند. به همین منظور، حمایت هلسینکی و استکهلم از حزب کارگران کردستان و گروه‌های مشابه آن قطع شد.

 

مقامات ترکیه از جمله رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه هشدار داده‌اند تا زمانی که این تفاهم نامه اجرایی نشود، ترکیه با عضویت سوئد و فنلاند در ائتلاف نظامی ناتو موافقت نخواهد کرد.

 

گفتنی است، برای پیوستن یک کشور به ناتو، رضایت یکپارچه همه ۳۰ عضو آن لازم است. عضویت سوئد و فنلاند تا کنون در ۲۸ کشور تصویب شده است. مجارستان تصویب عضویت دو کشور در ائتلاف را تا اوایل سال ۲۰۲۳ به تعویق انداخته و در مورد ترکیه همچنان نگرانی‌هایی وجود دارد./ باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر