سوئد یک عضو حزب کارگران کردستان را به ترکیه تحویل می‌دهد-راهبرد معاصر
واکنش نمایندگی ایران به تحریم‌های خزانه داری آمریکا توافقات مالی ایران و روسیه از ماه آینده اجرایی خواهد شد مسکو: قرارداد جدیدی برای همکاری با ایران امضا خواهد شد وزیر جنگ اسرائیل: ایران بزرگ‌ترین تهدید برای آینده دنیاست اسماعیل هنیه: حمله به خانواده‌ام منجر به تغییر مواضع مقاومت نخواهد شد شرط سازمان ملل برای تداوم کمک‌ به غزه وزیر دفاع آمریکا از تشدید تنش‌ها در مرز لبنان ابراز نگرانی کرد تحریم‌های آمریکا علیه ۵۰ شخص و نهاد به بهانه ارتباط با ایران تأکید وزیر خارجه نپال بر تقویت مناسبات دوجانبه با ایران هشدار کرملین به ارمنستان: با پیوستن به اتحادیه اروپا بازار روسیه را از دست خواهید داد تأکید وزیر خارجه کویت بر توسعه روابط با ایران تاکید باقری بر عزم جدی تهران در توسعه روابط با ریاض جلسه شورای امنیت با محوریت تحولات نوار غزه آغاز مذاکرات عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا حملات پهپادی و موشکی مقاومت لبنان به شمال اراضی اشغالی

سوئد یک عضو حزب کارگران کردستان را به ترکیه تحویل می‌دهد

در میانه مذاکرات با ترکیه برای عضویت سوئد و فنلاند در ناتو، استکهلم با استرداد یکی از اعضای حزب کارگران کردستان به ترکیه موافقت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۵ - ۱۲ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 03
کد خبر: ۱۶۱۹۳۶

به گزارش راهبرد معاصر، رسانه‌ها می‌گویند سوئد یکی از اعضای گروه پ ک ک (حزب کارگران کردستان) را که پیش از این دستگیر کرده بود، پس از انجام مراحل به ترکیه باز می گرداند.

 

به گزارش خبرگزاری آناتولی، شخص مورد نظر که «محمود تات» نام دارد، پس از دستگیری در سوئد به اتهام عضویت در سازمان تروریستی پ ک ک به شش سال و ۱۰ ماه زندان محکوم شد. او در سال ۲۰۱۵ به سوئد درخواست پناهندگی داده بود که رد شد.

 

سوئد و فنلاند در ماه مه رسماً برای پیوستن به ناتو درخواست دادند و دهه‌ها سیاست عدم تعهد نظامی را کنار گذاشتند، با این حال، پس از حمله روسیه به اوکراین و افزایش نگرانی‌ها در خصوص تنش‌های ایجاد شده، این دو کشور درخواست کردند به ائتلاف ناتو بپیوندند. اما ترکیه که بیش از ۷۰ سال از اعضای ناتو بوده است نسبت به درخواست سوئد و فنلاند اعتراض کرده و دو کشور را به «پناه‌دادن» و حتی «حمایت» از گروه‌های تروریستی متهم کرد.

 

اندکی بعد، با امضای قراردادی، دو کشور سوئد و فنلاند متعهد شدند نگرانی‌های امنیتی ترکیه را رفع کنند. بر اساس این قرارداد، سوئد و فنلاند حمایت کامل خود را از ترکیه در مقابله با تهدیدات علیه امنیت ملی این کشور ابراز می‌کنند. به همین منظور، حمایت هلسینکی و استکهلم از حزب کارگران کردستان و گروه‌های مشابه آن قطع شد.

 

مقامات ترکیه از جمله رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه هشدار داده‌اند تا زمانی که این تفاهم نامه اجرایی نشود، ترکیه با عضویت سوئد و فنلاند در ائتلاف نظامی ناتو موافقت نخواهد کرد.

 

گفتنی است، برای پیوستن یک کشور به ناتو، رضایت یکپارچه همه ۳۰ عضو آن لازم است. عضویت سوئد و فنلاند تا کنون در ۲۸ کشور تصویب شده است. مجارستان تصویب عضویت دو کشور در ائتلاف را تا اوایل سال ۲۰۲۳ به تعویق انداخته و در مورد ترکیه همچنان نگرانی‌هایی وجود دارد./ باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده