به گزارش راهبرد معاصر به نقل از هلث لاین، هنگامی که سیستم ایمنی بدن به چیزی که می خورید یا می نوشید واکنش غیرعادی نشان می دهد، به آن آلرژی غذایی می گویند.
آلرژی غذایی ممکن است روی پوست، دستگاه گوارش یا سیستم تنفسی یا قلبی عروقی تأثیر بگذارد.
بر اساس گزارش FARE، 8 ماده غذایی زیر مسئول 90 درصد همه آلرژی های غذایی هستند:
علائم آلرژی غذایی ممکن است از خفیف تا شدید متغیر باشد. آنها ممکن است به طور ناگهانی ظاهر شوند یا طی چند ساعت ایجاد شوند.
سیستم ایمنی فرد ممکن است به مقدار کمی از آلرژن واکنش نشان دهد، بنابراین آلرژی غذایی می تواند به ویژه خطرناک و تهدید کننده زندگی باشد، به خصوص اگر تنفس تحت تأثیر قرار گیرد. از آنجایی که آلرژی غذایی می تواند بر تنفس تأثیر بگذارد، افراد مبتلا به آسم در معرض خطر افزایش واکنش آلرژیک کشنده به غذا هستند.
احتمال بروز واکنش های آلرژیک به سایر غذاها از جمله تخم مرغ، سویا و بادام زمینی در کودکانی که به شیر حساسیت دارند بسیار بیشتر است. اکثر کودکان مبتلا به آلرژی به شیر به یک یا چند بیماری آتوپیک دیگر مانند آسم، رینیت آلرژیک یا اگزما نیز مبتلا می شوند.
آلرژی به تخم مرغ اغلب در کودکان رخ می دهد و معمولا در سنین بسیار پایین برطرف می شود. با این حال برخی از افراد ممکن است برای تمام عمر خود به تخم مرغ حساسیت داشته باشند.
ممکن است فردی به پروتئین خاصی در زرده یا سفیده تخم مرغ حساسیت داشته باشد.
فردی که به زرده تخم مرغ حساسیت دارد ممکن است بتواند سفیده تخم مرغ را تحمل کند و بالعکس. برخی افراد به هر دو حساسیت دارند.
آلرژی به بادام زمینی در کودکان به ندرت برطرف می شود، بنابراین حساسیت به بادام زمینی معمولا یک اختلال مادام العمر است. به همین دلیل، آلرژی به بادام زمینی بسیار جدی است.
اگرچه نادر است، اما آلرژی به بادام زمینی ممکن است منجر به آنافیلاکسی شود. این یک واکنش آلرژیک شدید است که می تواند تنفس را محدود کند یا باعث ایست قلبی شود. آنافیلاکسی به مراقبت فوری پزشکی به شکل تزریق اپی نفرین نیاز دارد.
برای اطمینان از عدم بازگشت علائم، باید چندین ساعت پس از تزریق تحت مراقبت باشید.
اطلاعات کمتری در مورد آلرژی های سویا و گندم وجود دارد. سایر آلرژی هایی که اطلاعات کمی از آن ها در دسترس است، آلرژی به ماهی، صدف و آجیل درختی است، با این تفاوت که این آلرژی ها عموماً اختلالات مادام العمر هستند.
روش تشخیص آلرژی غذایی معمولاً به شدت علائم بستگی دارد.
اگر علائم شما خفیف باشد، پزشک ممکن است توصیه کند که یک دفترچه یادداشت غذایی داشته باشید تا تمام غذاهایی که می خورید یا می نوشید را ثبت کنید تا مقصر مشخص شود.
راه دیگر برای تشخیص آلرژی غذایی خفیف این است که برخی غذاها را از رژیم غذایی حذف کنید و سپس به آرامی دوباره آنها را وارد کنید تا متوجه شوید که آیا علائم عود می کنند یا خیر.
در مورد آلرژی های شدیدتر، آزمایش های پوستی یا خون می تواند حساسیت به تخم مرغ، شیر، آجیل و صدف را شناسایی کند.
مانند سایر انواع آلرژی، اجتناب از آن اغلب بهترین دارو است. هر کسی که حساسیت غذایی دارد باید هنگام خرید غذا از سوپرمارکت یا رستوران مراقب باشد تا مطمئن شود که هیچ اثری از آلرژن وجود ندارد.
علائم خفیف ممکن است اصلاً نیازی به درمان نداشته باشند، یا یک آنتی هیستامین ساده و بدون نسخه ممکن است علائم را برطرف کند.
برای واکنش های آلرژیک جدی تر، پزشک ممکن است داروهای استروئیدی را تجویز کند. استروئیدها ممکن است عوارض جانبی جدی داشته باشند و نباید بیش از چند روز در یک زمان استفاده شوند./سلامت نیوز