مدارس و ادارات فردا با ۲ ساعت تأخیر آغاز می‌شوند سران قوا تشکیل جلسه دادند ضارب فرمانده انتظامی مشهد در مراسم مرحوم خسرو علیکردی شناسایی و بازداشت شد تردد شناورها در سواحل استان بوشهر ممنوع است ابوترابی: مسئولان درباره مشکلات اقتصادی و راه‌حل آن با مردم سخن بگویند اظهارات جدید سخنگوی سپاه درباره جنگ ایران با اسرائیل پزشکیان: از موقعی که آمدیم از چپ و راست مشکل بارید پزشکیان: شرایط آمریکا برای مذاکره را نمی‌پذیریم سخنگوی سپاه: هدف اصلی دشمن در جنگ ۱۲ روزه نابودی مؤلفه‌های اقتدار و براندازی نظام بود پزشکیان: چیزی که می‌تواند ما را از مسیر باز دارد، اختلاف و خودمحوری است فیلم| حنظله بیش از ۱۴۰ صفحه شماره تلفن از مقامات ارشد اسرائیل منتشر کرد امیر سرتیپ خلبان «بهمن بهمرد» فرمانده نیروی هوایی ارتش شد میدری: کالابرگ به همه دهک‌های مشمول می‌رسد هشدار فرمانده نیروی دریایی ارتش: دشمن هر لحظه منتظر غافلگیری جدید باشد شهادت نوجوان بلوچ در حادثه تروریستی جاده زاهدان- فهرج

سرلشکر باقری: ما در دوران دفاع مقدس با مظلومیت جنگیدیم

سردار باقری گفت: دشمن با تبلیغات و دروغ پردازی‌ها به دنبال القای این است که ایران بدون طرح و برنامه و تدبیر انبوهی از نوجوانان و جوانان را بر روی میادین مین می‌فرستاده و می‌فرستد در صورتیکه هیچگاه در دوران دفاع مقدس چنین اتفاقی نیفتاد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۹ - ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 06
کد خبر: ۱۶۲۴۹۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ سردار سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در همایش ملی جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس که صبح امروز (سه‌شنبه) در سالن همایش‌های خلیج فارس موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، با اشاره به اهمیت موضوع این همایش، اظهار داشت: ما در دوران دفاع مقدس با مظلومیت جنگیدیم؛ به لحاظ تجهیزاتی در تحریم بودیم و باید موازنه قوا را با تلاش در حوزه علم و فناوری و قطعه‌سازی ایجاد می‌کردیم.

 

سردار باقری افزود: دشمن بعثی در همان زمان از نظر منابع انسانی به‌طور کامل از مجموعه کشورش استفاده می‌کرد؛ کشور آن‌ها در جنگ کاملاً تعطیل بود و از ظرفیت‌های انسانی‌اش در جبهه‌ها علیه ملت ایران استفاده می‌شد؛ همچنین رژیم بعثی از عده‌ای مزدور که از دیگر کشور‌ها برای مبارزه آورده بود، نیز بهره می‌برد و به لحاظ تجهیزاتی نیز مورد حمایت بلوک شرق و غرب بود.

 

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: در چنین شرایطی ما در صحنه جنگ باید کمبود‌های خود را با تلاش و ممارست ساماندهی می‌کردیم که این کار را با تمام توان انجام دادیم و امروز در این همایش باید این مسائل را برای نسل جوان تبیین کنیم.

 

وی یادآور شد: ارتش ما هیچ‌گونه پشتیبانی قطعاتی نداشت و همواره عنوان می‌شد که چگونه می‌توان در صورت ادامه جنگ، هواپیما‌ها و ناو‌های جنگی را پای کار نگه‌داشت؛ ارتش جمهوری اسلامی در همان دوران با تلاش و همت مضاعف از تجهیزات نگهداری کرد، تعمیر آن‌ها را بر عهده گرفت و در راستای ارتقا و به‌روزرسانی تجهیزات تلاش کرد.

 

سردار باقری تاکید کرد: دشمن از همان دوران با تبلیغات و دروغ پردازی‌ها به دنبال القای این است که ایران بدون طرح و برنامه و تدبیر انبوهی از نوجوانان و جوانان را بر روی میادین مین می‌فرستاده و می‌فرستد در صورتیکه هیچگاه در دوران دفاع مقدس چنین اتفاقی نیفتاده و حتی یک مورد نمی‌توان یافت که فرماندهی چنین دستوری داده باشد.

 

وی با بیان اینکه این همایش خاص و مهم است، گفت: بعد از انقلاب اسلامی از یکطرف با یک تهاجم همه جانبه مواجه شدند و قطع مسیرهای پشتیبانی قطعاتی بود و سپاه یک نیروی عمدتا امنیتی بود و از طریق نخبگان جبران می شد و باید بازخوانی و استخراج شود و این همایش امروز ماموریت دارد تا فعالیت‌های علمی و فناورانه و بهره گیری از علوم مختلف در طراحی‌های جامع عملیاتی را مورد بررسی و تبیین قرار دهد

 

سرلشکر باقری عنوان کرد: در ظاهر ما با ارتش رژیم بعثی می‌جنگیدیم اما در حقیقت بیش از 35 کشور از آنها حمایت می کردند و یافته‌های روز علمی دنیا به همراه تجهیزات و فناوری را در اختیار آنها قرار داده بودند. در عرصه جنگ 8 ساله سلاح‌های روز و در حال پژوهش دنیا بر روی ما تست می شد و سپس تولید انبوه و به کارگیری می شد، که می توان به میراژه ها موشک‌های اگزوسه، سوخو 24 و سوخو 25 و میگ 29 روز شوروی موشک های ضد راداری و لیزری و تصاویر ماهواره‌های آمریکایی و اروپایی اشاره کرد.

 

تجربه 39 ساله در ساخت پهپاد داریم

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در در همایش ملی جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس افزود :غربی‌ها در زمان جنگ سلاح‌های شیمیایی ممنوعه را روی ما تست می کردند و صدام در آخر جنگ 12 هزار تن مواد شیمیایی داشت.

 

وی ادامه داد: امروز ساخت پهپاد از طراحی تا پرواز همه در داخل انجام شده و می شود و دانشجویان و دانشمندان از دانشگاه های صنعتی کشور وارد میدان طراحی پهپاد شدند.

 

باقری با بیان اینکه آیا کسی می تواند ادعا کند عملیاتی در جنگ طراحی نداشت یا طراحی ناقص داشت تصریح کرد: شهادت می دهیم هر میزان در کشور علم وجود داشت در زمان جنگ استفاده شد؛ دفاع مقدس سبب رشد علم در کشور شد و با دستگاه‌ های علمی کشور قوی‌ترین ارتباط را داریم./ تسنیم

ارسال نظر