درخواست اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل توسط کشوری که یک سوم زنان زندانی جهان را دارد-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

درخواست اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل توسط کشوری که یک سوم زنان زندانی جهان را دارد

بر طبق اعلام رسمی سازمان بین‌المللی مطالعات زندان‌‎ها، حدود یک سوم از زندانیان زن در جهان در زندان‌های آمریکا بازداشت هستند. بر طبق این گزارش، حدود ۲۰۱ هزار زن در زندان‌های آمریکا هستند که حدود ۱۰ درصد از جمعیت زندانیان در این کشور را تشکیل می‌دهند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۲ - ۱۹ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 10
کد خبر: ۱۶۳۰۷۹

به گزارش راهبرد معاصر، چهارشنبه‌ی جاری و بنا بر درخواست غیرقانونی کشور آمریکا، جلسه رای‌گیری برای حذف جمهوری اسلامی ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل برگزار می‌شود؛ جلسه‌ای که بانیان اصلی آن آمریکا، انگلستان و فرانسه – یعنی سه کشور بزرگ نقش کننده‌ی حقوق زنان در جهان – هستند.

 

 معاون رئیس جمهور آمریکا چند هفته‌ی پیش از تلاش واشنگتن برای این اقدام غیرقانونی خبر داد و تاکید کرد که به منظور حمایت از آشوب‌های خیابانی در تهران، کاخ سفید دست به چنین اقدامی خواهد زد.

 

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که اساسا جایگاه ایالات متحده آمریکا در این کمیسیون، مخدوش و غیرقابل پذیرش است؛ چرا که این کشور یکی از بزرگترین ناقضان حقوق زنان در جهان به شمار می‌آید.

 

به عنوان مثال، نشریه معتبر «فوربس» اعلام کرده که بر طبق اعلام رسمی سازمان بین‌المللی مطالعات زندان‌‎ها، حدود یک سوم از زندانیان زن در جهان در زندان‌های ایالت متحده آمریکا بازداشت هستند. بر طبق این گزارش، حدود 201 هزار زن در زندان‌های آمریکا هستند که حدود 10 درصد از جمعیت زندانیان در این کشور را تشکیل می‌دهند.

 

بر طبق اعلام رسمی حقوقدانان بین‌المللی، این امر - یعنی به رای گذاشتن اخراج یک کشور از یک کمیسیون بین‌المللی - اساسا سابقه نداشته و حذف یک کشور از کمیسیون مقام زن سازمان ملل می‌تواند به عنوان یک بدعت، تبعات حقوقی سنگینی برای سایر اعضا داشته باشد.

 

گفتنی است که کمیسیون مقام زن ملل متحد دارای 45 عضو است و بالاترین نهاد نظارتی سازمان ملل متحد در زمینه برابری جنسیتی و کمک به پیشرفت زنان در جهان به شمار می‌رود./ تسنیم

ارسال نظر