مخالفت احزاب سیاسی ژاپن با اعزام نیرو به خلیج فارس-راهبرد معاصر

مخالفت احزاب سیاسی ژاپن با اعزام نیرو به خلیج فارس

مقام‌های ارشد برخی احزاب سیاسی ژاپن مخالفت خود را با اعزام نظامیان این کشور به خلیج فارس اعلام کردند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۲ - ۲۳ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 14
کد خبر: ۱۶۳۲۶

به گزارش راهبرد معاصر ، در حالی‌که ژاپن هنوز به طور رسمی به درخواست آمریکا برای پیوستن به ائتلاف نظامی در خلیج فارس پاسخی نداده است، برخی احزاب و نمایندگان پارلمان ژاپن مخالفت خود را با اعزام نیروهای این کشور به منطقه ابراز کردند.

 

به نوشته شماره یکشنبه «ژاپن تایمز»، «کویچی هاگیوادا» از مقام‌های ارشد حزب لیبرال دموکرات ژاپن گفت، هر چند که باید به این درخواست واکنش نشان داد، اما با وضعیت کنونی دلیلی برای «اعزام فوری» نظامیان ژاپن به خاورمیانه وجود ندارد.

وی در گفت‌وگو با یکی از شبکه‌های تلویزیونی این کشور اظهار داشت: «البته همکاری با جامعه بین‌الملل مهم است و حدود 80 درصد کشتی‌های حامل نفت ژاپن از تنگه هرمز می‌گذرند.»

 

«تتسو سایتو» از دیگر مقام‌های ژاپنی حزب «کمیتو» گفت که ژاپن باید با توجه به قانون مبارزه با دزدی دریایی به این مسئله کمک کند.

این در حالی است که مقام‌های ژاپنی چهارشنبه گذشته گفتند که بعید است توکیو به طرح آمریکا در زمینه تشکیل ائتلاف نظامی برای مراقبت از کشتی‌های تجاری در «تنگه هرمز» و «باب المندب» بپیوندد.

 

به نوشته «منابع خبری ژاپنی» «کوتارو نوگامی» معاون دبیر کابینه ژاپن چهارشنبه گذشته در نشست مطبوعاتی اظهار داشت: «ژاپن و آمریکا درباره این موضوع ارتباط نزدیکی باهم دارند.»

بر اساس این گزارش، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا چهارشنبه گذشته گفت که این کشور به دنبال تشکیل ائتلاف نظامی با تعدادی از کشورها برای حمایت از آزادی تردد و دریانوردی در دو تنگه هرمز و باب المندب است.

 

به نوشته ژاپن تایمز، «تتسورو فوکویاما» دبیرکل حزب معارض «دموکرات» این کشور معتقد است که هرگونه اعزام نیروهای ژاپن به خلیج فارس کاملا برخلاف قانون است.

«آکیرا کویکه» رئیس حزب کمونیست ژاپن و «هاجیامه یوشیکاوا» دبیرکل حزب سوسیال دموکرات این کشور نیز مخالفت خود را با اعزام نظامیان ژاپنی به منطقه اعلام کردند.

 

به نوشته این نشریه، اینک دولت ژاپن با دقت در حال بررسی احتمال اعزام نیروهای این کشور به منطقه بر اساس طرح پیشنهادی آمریکاست. پیش‌بینی می‌شود که دولت «آبه شینزو» نخست وزیر ژاپن 21 جولای (یکشنبه 30 تیر) بعد از انتخاب در مجلس علیای این کشور در این زمینه اقدامی انجام دهد.

منبع : فارس

ارسال نظر