لوازم خانگی ایران با خروج کره‌ای‌ها جان گرفت-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

لوازم خانگی ایران با خروج کره‌ای‌ها جان گرفت

­عضو هیئت مدیره انجمن لوازم خانگی گفت: وقتی شرکت‌های کره‌ای لوازم خانگی ( سامسونگ و ال جی) از بازار ایران خارج شدند، به صورت اتوماتیک وار پس از این اتفاق، موضوع حمایت از تولید داخل فعال شد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۴ - ۲۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 18
کد خبر: ۱۶۴۲۹۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمدحسین فهیمی عضو هیئت مدیره انجمن لوازم خانگی می‌گوید: در حال حاضر فعالان صنعت لوازم خانگی، مازاد تولید و عرضه دارند و انبار‌های کارخانه‌ها مملو از کالا‌های آماده برای عرضه به بازار است و هیچ مشکلی برای تامین یا تولید نیست.

 

وی گفت: یکی از خصوصیات صنعت لوازم خانگی این است که همه تولیدکنندگانش از بخش خصوصی هستند و تقریبا هیچ کارخانه یا شرکت دولتی در این صنعت نداریم.

 

وی افزود: پس از خارج شدن آمریکا از برجام و وضع قوانین تحریمی، شرکت‌های کره‌ای لوازم خانگی از بازار ایران خارج شدند و به صورت اتوماتیک وار پس از این اتفاق، موضوع حمایت از تولید داخل فعال شد.

 

عضو هیئت مدیره انجمن لوازم خانگی در ادامه بیان داشت: شرکت‌های داخلی صنعت لوازم خانگی با توجه به زیرساخت‌هایی که آماده کرده بودند، توانستند خلاء بازار را از لحاظ کمی و تا حدود زیادی کیفی تامین کنند به جز یکی دو محصول که آن هم یک یا دوماه با مشکل مواجه شد، فعالان این صنعت در این چند سال اخیر جوابگوی مصرف کنندگان بودند.

 

فهیمی اضافه کرد: در مقطع کنونی فعالان صنعت لوازم خانگی، مازاد تولید و عرضه دارند طوری که به هر کارخانه‌ای مراجعه نمائید مملو از کالا‌های آماده برای عرضه به بازار است و هیچ مشکلی برای تامین یا تولید نیست و بیشتر مشکل فروش محصولات است.

 

وی با اشاره به خبر آزادسازی 7 میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی و تاثیر آن صنعت لوازم خانگی گفت: کره جنوبی پیشنهادی برای واردات کالا داد که با استقبال داخلی هم مواجه شد که با مخالفت انجمن‌های تخصصی لوازم خانگی بواسطه سرمایه گذاری، ایجاد زیرساخت‌ها و اشتغال برای تولید داخل لوازم خانگی روبرو شد.

 

عضو هیئت مدیره انجمن لوازم خانگی با اشاره به حمایت‌های مقام معظم رهبری از تولید داخلی افزود: قانون ممنوعیت واردات کالا سه سال قبل از فرمایشات رهبر انقلاب مبنی بر حمایت از تولید داخل طبق مصوبه هیئت دولت و سران قوا تا خرداد 1400 وجود داشت.

 

فهیمی درباره موضوع انحصار تولید لوازم خانگی در چند شرکت گفت: به اعتراف وزارت صنعت، معدن و تجارت و انجمن ها، صنعت لوازم خانگی 480 تولید کننده فعال دارد که در این بین 10 الی 15 برند معروف در حال فعالیت هستند و هیچکدام از این برند‌ها روی انواع محصولات، انحصار و بازار مطلق ندارند.

 

وی حجم تبلیغات رسانه ای، بیلبورد‌ها و تخفیفات و افزایش ارائه خدمات برند‌های صنعت لوازم خانگی داخلی را گواهی بر رقابتی بودن این بازار برشمرد.

 

عضو هیئت مدیره انجمن لوازم خانگی درباره ادعای برخی مبنی بر افزایش 20 درصدی ماهیانه قیمت‌ها در صنعت لوازم خانگی گفت: اگر این اتفاق می‌افتاد که قیمت‌ها در مقطع کنونی سر به فلک می‌کشید؛ اخرین افزایش قیمت در لوازم خانگی در ابتدای سال 1399 و ان هم به میزان 5 درصد بود.

 

فهیمی با اشاره به قیمت گذاری دستوری افزود: افزایش قیمت محصولات باید در انجمن صنعت لوازم خانگی بررسی شود همچنین باید در سامانه 124 ثبت شود و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان بر روی قیمت محصولات در بازار نظارت دارند و از سال 1399 کالا‌ها مشمول قیمت گذاری دستوری شد هرچند به این روش اعتراض داریم، زیرا که با توجه به نظرات کارشناسی و تخصصی این کار غلط است و باعث گرانی کالا می‌شود و ستاد تنظیم بازار است که قیمت محصولات را مشخص می‌کند.

 

وی اضافه کرد: در سال 1399 با مشارکت همه تولیدکنندگان لوازم خانگی با وجود حاشیه زیان بیشتر شرکت‌های تولیدی هیچ افزایش قیمتی بعد از دستور مقام معظم رهبری اعمال نشده است.

 

عضو هیئت مدیره انجمن لوازم خانگی گفت: با وجود بالا رفتن قیمت نهاده‌های تولید و افزایش دستمزدها، قرار بر این بود که از ابتدای سال 1400 افزایش قیمت داشته باشیم، اما این اتفاق نیفتاد و تقریبا 5 ماه پیش در خرداد 1401‏، افزایش 10 درصدی قیمت برای محصولات لوازم خانگی بزرگ و 15 درصدی برای تلویزیون مصوب و اعلام شد و این‏، تنها افزایش قیمت قانونی بود که در طول یک سال و نیم گذشته بر روی لوازم خانگی اعمال شده است./ تسنیم

ارسال نظر