رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران سکو‌های مبادله رمزارز اعلام شد پیمان پولی میان ایران و روسیه عملیاتی شد

عراق: سوزاندن گاز در میادین نفتی را متوقف می‌کنیم

مقامات حوزه انرژی در عراق در کنفرانس نفت، گاز و انرژی بغداد از برنامه این کشور برای توقف هدردهی گاز در میادین نفتی خبر دادند و کمبود برق را کماکان چالش بزرگ این کشور خواندند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۹ - ۲۸ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 19
کد خبر: ۱۶۴۵۵۸

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از الطاقه، عراق به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از استخراج نفت و تأمین نیازهای سوخت خود در بهره‌برداری از نیروگاه‌ها، قصد دارد تا چهار سال دیگر سوزاندن گاز را متوقف کند.

حیان عبدالغنی، وزیر نفت عراق طی نطقی در نمایشگاه و کنفرانس بین المللی نفت، گاز و انرژی بغداد گفت  که وزارتخانه متبوع وی برای سرمایه گذاری روی گازی که هم اکنون در مشعل‌های میادین نفتی در حال سوختن است، برنامه‌هایی دارد، به نحوی که این برنامه شامل سرمایه‌گذاری روی همه  این گاز طی سال‌های آتی است تا در نهایت ظرف چهار سال آینده هیچ گازی سوخته نشده و از آن استفاده بهینه شود.

وی تاکید کرد که نتایج این طرح طی یک سال اول از عمر کابینه جدید عراق بخصوص در برخی میدان های جنوبی این کشور ملموس خواهد بود.

شایان ذکر است که عراق در سال ۲۰۲۰ با سوزاندن حدود ۱۷ میلیارد و ۳۷۰ میلیون متر مکعب گاز، پس از روسیه دومین کشور جهان در هدردهی و سوزاندن گازهای همراه در جهان بود.


تلاش برای افزایش تولید نفت عراق
حیان عبدالغنی همچنین تاکید کرد که وزارت نفت عراق مسئولیت توسعه فرآیند تولید نفت و گاز و افزایش ظرفیت تولید را متناسب با موقعیت عراق در بازارهای جهانی به عهده گرفته است.

وی با اشاره به اینکه پژوهش‌های ارائه شده در کنفرانس نفت و گاز عراق می‌تواند برای توسعه فرایند تولید نفت و گاز مفید فایده باشد، گفت: یکی از اولویت‌های وزارت نفت بازسازی و توانمندسازی مجدد سیستم صادرات نفت عراق است. ما با برنامه پیش می‌رویم و طی سال‌های آتی به نتایج ملموسی دست خواهیم یافت که به اقتصاد ملی کمک می‌کند.

* در تکاپوی تصویب قانون نفت

محسن المندلاوی، معاون اول رئیس پارلمان عراق هم طی نطقی در این کنفرانس از تلاش پارلمان این کشور برای تصویب قانون نفت و گاز خبر داد و گروه‌های سیاسی را به ایجاد راه حل برای همه مشکلات مربوط به این قضیه دعوت کرد.

مندلاوی تصریح کرد که پارلمان عراق با تمام قوا و عزم راسخ برای وضع قانون به گونه‌ای کار خواهد کرد که محیط قانونی محکمی را برای کار و سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز و به دور از تنش‌های سیاسی تضمین کند.
 

* اهمیت نفت عراق

المندلاوی طی نطقی در نمایشگاه و کنفرانس نفت و گاز عراق گفت: نفت از زمان تأسیس کشور مدرن عراق نقش مهمی ایفا کرده است و نیاز به کاهش وابستگی به نفت در تامین مالی بودجه، یافتن جایگزین‌های واقعی، تامین مالی بودجه و تنوع در منابع آن است، اما واقعیت بدیهی و غیرقابل انکار این است که نفت در حال و آینده عراق از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که باید به دنبال تداوم این ثروت و توسعه آن در صنعت، تولید و سازماندهی باشیم.

المندلاوی بر اهمیت ثروت گازی که با وجود اهمیت جهانی آن همچنان در حال از دست رفتن است، تاکید کرد و گفت:  تلاش برای رفع این خلل ضروری است و باید تولید واقعی گاز را  به گونه ای که آن را هم ردیف با ثروت نفت می کند، آغاز کرد.

عراق به دلیل نداشتن امکانات لازم برای فرآوری گاز و تبدیل آن به سوخت برای مصارف داخلی یا صادرات، علاوه بر نفت خام، بخشی از گاز استخراج شده را می‌سوزاند.

عراق پیش از این چندین قرارداد با شرکت‌های نفتی بین المللی برای تولید گاز امضا کرده بود، از جمله قراردادهایی به ارزش 27 میلیارد دلار با شرکت فرانسوی توتال انرژی برای اجرای چندین پروژه که از جمله آن پروژه جمع آوری گاز 2 میلیارد دلاری بود.
 

* صادرات نفت عراق

المندلاوی از تلاش عراق برای بازیابی جایگاه خود در راس صادر کنندگان نفت در جهان گفت: سال جاری پالایشگاه کربلا را افتتاح کردیم وما برای رسیدن به خودکفایی به دنبال ساخت پالایشگاه‌های جدید هستیم تا نیاز به مشتقات نفتی برای مصرف داخلی و راه اندازی نیروگاه‌های برق و بخش خصوصی صنعت تامین شود.
 

* چالش کمبود برق عراق

عادل کریم، مشاور وزارت برق عراق هم با بیان اینکه این وزارتخانه طی سال‌های متمادی با چالش‌هایی بزرگ روبه رو بوده است، گفت: درخواست رو به افزایش برای انرژی برق و کمبود بودجه مالی در شرایط اقتصادی عراق از جمله این چالش‌هاست بخصوص که وزارت برق به دنبال رفع شکاف بین تولید و تقاضاست.

کریم افزود: استخراج گاز طبیعی از میدان‌های گازی و گرایش به سمت انرژی‌های تجدید پذیر از مهم ترین برنامه‌ها برای تامین انرژی بزرگ شهروندان در طول سال است.

عراق در اول مرداد گذشته بر اساس توافق جدیدی که با تهران امضا کرد قرار شده در مدت پنج سال ۴۰۰ مگا وات برق از ایران وارد کند./ فارس

ارسال نظر