دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

اوکراین، توافقات نظامی خود با بلاروس را فسخ کرد

اوکراین بسیاری از قراردادهای نظامی خود با بلاروس را به صورت یکجانبه فسخ کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۲ - ۰۳ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 24
کد خبر: ۱۶۵۱۰۶

به گزارش راهبرد معاصر،‌ «تاراس ملنیچوک»، نماینده پارلمان اوکراین اعلام کرد که کابینه این کشور به طور یکجانبه به برخی توافقات نظامی خود با بلاروس پایان داده است.

 

توافق‌نامه‌های تأمین متقابل تسلیحات، تجهیزات نظامی و سایر وسایل مادی و ارائه خدمات برای نیازهای دفاعی و امنیتی در سال ۱۹۹۵ (امضا در ۱۶ دسامبر ۱۹۹۴)؛ توافق اقدامات اعتماد سازی (امضا شده در ۱۶ آوریل ۲۰۰۱)؛ توافق انجام تحقیقات و کار طراحی مشترک در زمینه تسلیحات و تجهیزات نظامی (امضا در ۱۸ اکتبر ۲۰۰۵)، از جمله توافقنامه‌های لغو شده از سوی اوکراین در رابطه با بلاروس است.

 

ملنیچوک پیشتر نیز گفته بود که کابینه اوکراین خروج از توافقنامه ترافیک هوایی با بلاروس را تأیید کرده است.

 

دولت بلاروس در بحبوحه جنگ میان روسیه و اوکراین، تمرکز نیروها و تجهیزات نظامی را در مرزهای خود در دستور کار قرار داد.

 

بنا به گزارش رویترز، بلاروس در نظر دارد در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه تجهیزات و نیروهای نظامی خود را تحت عنوان یک رزمایش ضد تروریسم جابجا کند. رویترز با یادآوری اینکه این تازه‌ترین اقدام نظامی بلاروس این شبهه را ایجاد کرده است که روسیه ممکن است حمله جدیدی به اوکراین از کشور بلاروس، به عنوان متحد خود صورت دهد.

 

خبرگزاری دولتی بلتا نیز روز چهارشنبه گذشته به نقل از شورای امنیت بلاروس اعلام کرد: قرار است تجهیزات نظامی و کادر نیروهای امنیت ملی بلاروس جابجا شود. شورای امنیت ملی بلاروس اشاره به محل جابجایی این نیروها نکرد.

 

در گزارش رویترز آمده است که در آستانه این رزمایش، تردد شهروندان بلاروسی در امتداد جاده‌ها و مناطق عمومی خاص محدود خواهد شد. همچنین هیچ اطلاعاتی مبنی بر اینکه کدام مناطق تحت تأثیر این رزمایش قرار خواهند گرفت یا خود رزمایش نظامی به چه شکل برگزار می‌شود، اعلام نشده است.

 

ادعاهای رویترز در این باره در حالی عنوان می‌شود که پیشتر بلاروس اعلام کرده بود که وارد جنگ در کشور اوکراین نخواهد شد. «الکساندر لوکاشنکو» رئیس‌جمهور بلاروس پیش از این با اشاره به تهدیدات کیف و غرب برای بلاروس، به نیروهای نظامی این کشور دستور داده بود تا به طور مشترک با نیروهای روسیه در نزدیکی مرز اوکراین مستقر شوند./ مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار