واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

اوکراین، توافقات نظامی خود با بلاروس را فسخ کرد

اوکراین بسیاری از قراردادهای نظامی خود با بلاروس را به صورت یکجانبه فسخ کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۲ - ۰۳ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 24
کد خبر: ۱۶۵۱۰۶

به گزارش راهبرد معاصر،‌ «تاراس ملنیچوک»، نماینده پارلمان اوکراین اعلام کرد که کابینه این کشور به طور یکجانبه به برخی توافقات نظامی خود با بلاروس پایان داده است.

 

توافق‌نامه‌های تأمین متقابل تسلیحات، تجهیزات نظامی و سایر وسایل مادی و ارائه خدمات برای نیازهای دفاعی و امنیتی در سال ۱۹۹۵ (امضا در ۱۶ دسامبر ۱۹۹۴)؛ توافق اقدامات اعتماد سازی (امضا شده در ۱۶ آوریل ۲۰۰۱)؛ توافق انجام تحقیقات و کار طراحی مشترک در زمینه تسلیحات و تجهیزات نظامی (امضا در ۱۸ اکتبر ۲۰۰۵)، از جمله توافقنامه‌های لغو شده از سوی اوکراین در رابطه با بلاروس است.

 

ملنیچوک پیشتر نیز گفته بود که کابینه اوکراین خروج از توافقنامه ترافیک هوایی با بلاروس را تأیید کرده است.

 

دولت بلاروس در بحبوحه جنگ میان روسیه و اوکراین، تمرکز نیروها و تجهیزات نظامی را در مرزهای خود در دستور کار قرار داد.

 

بنا به گزارش رویترز، بلاروس در نظر دارد در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه تجهیزات و نیروهای نظامی خود را تحت عنوان یک رزمایش ضد تروریسم جابجا کند. رویترز با یادآوری اینکه این تازه‌ترین اقدام نظامی بلاروس این شبهه را ایجاد کرده است که روسیه ممکن است حمله جدیدی به اوکراین از کشور بلاروس، به عنوان متحد خود صورت دهد.

 

خبرگزاری دولتی بلتا نیز روز چهارشنبه گذشته به نقل از شورای امنیت بلاروس اعلام کرد: قرار است تجهیزات نظامی و کادر نیروهای امنیت ملی بلاروس جابجا شود. شورای امنیت ملی بلاروس اشاره به محل جابجایی این نیروها نکرد.

 

در گزارش رویترز آمده است که در آستانه این رزمایش، تردد شهروندان بلاروسی در امتداد جاده‌ها و مناطق عمومی خاص محدود خواهد شد. همچنین هیچ اطلاعاتی مبنی بر اینکه کدام مناطق تحت تأثیر این رزمایش قرار خواهند گرفت یا خود رزمایش نظامی به چه شکل برگزار می‌شود، اعلام نشده است.

 

ادعاهای رویترز در این باره در حالی عنوان می‌شود که پیشتر بلاروس اعلام کرده بود که وارد جنگ در کشور اوکراین نخواهد شد. «الکساندر لوکاشنکو» رئیس‌جمهور بلاروس پیش از این با اشاره به تهدیدات کیف و غرب برای بلاروس، به نیروهای نظامی این کشور دستور داده بود تا به طور مشترک با نیروهای روسیه در نزدیکی مرز اوکراین مستقر شوند./ مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار