به گزارش راهبرد معاصر، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز پنج شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست شورای دولتی اعلام کرد که حادثه انفجار در خطوط لوله نورد استریم یک اقدام تروریستی دولتی بود، چرا که افراد یا سازمان ها به تنهایی قادر به سازماندهی چنین سطحی از خرابکاری نیستند.
وی در پاسخ به سئوالی در این باره گفت: «خب، انفجار در خطوط لوله نورد استریم یک حمله تروریستی بود و بدیهی است که همه این را تشخیص دادند. اما در کمال تعجب، این یک اقدام تروریستی دولتی بین المللی است. چرا؟ به این دلیل که هیچ فرد یا افراد خصوصی، به تنهایی و بدون حمایت ساختارهای دولتی، آنهم تنها معدودی از کشورها، قادر به انجام چنین حملات تروریستی در اعماق دریا نیستند، واضح است که این اقدام با حمایت دولتی انجام شده است.»
پوتین افزود که باید به کشورهایی که به اتفاقات رخ داده علاقه مند هستند توجه کرد.
امتناع روسیه از اجرای قراردادهای گازی با اتحادیه اروپا بعید نیست
رئیس جمهور روسیه اعلام کرد ، این کشور این حق را برای خود محفوظ می دارد که در صورتی که سقف قیمت گازی که توسط کشورهای اتحادیه اروپا تعیین شده، ناقض قراردادهای گازی منعقد شده باشد، آنها را اجرا نکند. وی با اشاره به اینکه مسکو از نزدیک اوضاع را زیر نظر دارد، گفت: «اگر این تصمیم نقض کننده مفاد قراردادهای منعقده از سوی شرکت گازپروم باشد، ما این حق را برای خود محفوظ می داریم که فکر کنیم آیا موظف به اجرای چنین قراردادهایی هستیم یا خیر.»
ولادیمیر پوتین ابراز اطمینان کرد که تعیین سقف قیمت گاز از سوی کشورهای اتحادیه اروپا پایان خوبی نخواهد داشت. وی گفت: «این تصمیم هم از همان اپرای [تعیین سقف قیمت نفت] ناشی شده و باز هم تلاشی برای تنظیم اداری قیمتها، در بخش گاز و همچنین در بخش نفت است که به هیچ نتیجه خوبی منجر نخواهد شد.»
وی افزود: پیش از این اتحادیه اروپا قیمت گذاری بازار را بر مسکو تحمیل کرد. ما آنها را متقاعد کردیم که این کار را انجام ندهند، این منجر به افزایش قیمت خواهد شد. این دقیقاً همان چیزی است که اکنون اتفاق افتاده است. "آنها به ما گوش نمی دهند، نمی خواهند و ما را دوست ندارند." بسیار خب، حداقل به توصیه و نظرات برخی کارشناسان آمریکایی در این باره گوش دهند که عواقب این قبیل تصمیمات را به درستی توضیح داده اند.
روسیه به دلیل سقف قیمت نفت ضرری نخواهد کرد
ولادیمیر پوتین در پایان نشست شورای دولتی روسیه به خبرنگاران اعلام کرد که این کشور چیزی برای از دست دادن در رابطه با سقف تحمیل شده قیمت توسط اتحادیه اروپا برای نفت روسیه ندارد و گفت که فرمانی درباره اقدامات تلافی جویانه برای سقف قیمت نفت امضا خواهد کرد.
وی گفت: در این رابطه هیچ آسیب قابل توجهی به اقتصاد روسیه وارد نشده است. ما تقریباً با قیمت هایی که در سقف تعیین شده نفت خود می فروشیم.
پوتین تاکید کرد، او روز دوشنبه یا سه شنبه آینده فرمانی را در مورد اقدامات تلافی جویانه علیه اقدامات اتحادیه اروپا امضا خواهد کرد.
پیش بینی فروپاشی اقتصاد روسیه محقق نشد
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در بخش دیگری از این کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که برای روسیه فروپاشی اقتصادی را پیش بینی کرده بودند، اما چنین اتفاقی نیفتاد. وی توضیح داد: «فروپاشی پیش بینی شده اقتصاد روسیه رخ نداد. البته بله کاهش وجود داریم. <..> یکی امیدوار بود که ما کاهش داشته باشیم، کاهش تولید ناخالص داخلی 20 درصد یا بیشتر ، برخی می گفتند 25 درصد. این کاهش تولید ناخالص داخلی در حال وقوع است، اما نه 20 درصد یا 25 درصد، بلکه 2.5 درصد.»
پوتین همچنین افزود که نرخ تورم در روسیه در سال جاری بهتر از بسیاری از کشورهای دیگر جهان است. در مقایسه با تعدادی دیگر از کشورهای گروه 20 که این روند، برعکس، در حال افزایش است، ارقام بسیار دلگرم کننده است.
وی تاکید کرد، توسعه زیرساختارهای روسیه در اولویت سال 2023 آینده قرار دارد. پوتین همچنین بر قابل اطمینان بودن و ثبات بانک های روسیه تاکید کرد.
روسیه سال را با اطمینان کامل پشت سر گذاشت
رئیس جمهوری روسیه، در جمع بندی خود از نتایج سال 2022، تاکید کرد که این کشور این دوره زمانی را کاملاً با اطمینان پشت سر گذاشته است.
ولادیمیر پوتین، توضیح داد: موقعیتهای ایدهآل هرگز اتفاق نمیافتند، موقعیتهای ایدهآل فقط در برنامهها و روی کاغذ هستند. شما همیشه چیزی بیشتر میخواهید که در عمل رخ نمیدهد. ولی به طور کلی، من فکر میکنم که روسیه امسال را کاملاً با اطمینان پشت سر گذاشته است. ما هیچ نگرانی در رابطه با این واقعیت نداریم که وضعیت امروز کشور ما را از اجرای برنامههای آینده از جمله برای سال 2023 باز دارد.»
وی یادآور شد که، با وجود تمام مشکلاتی که در حوزه اقتصادی برای روسیه در سال جاری پیش بینی شده بود، این کشور عملکرد خوبی از خود نشان داده است. رئیس جمهور اطمینان داد که بازار کار در کشور با ثبات است و نرخ بیکاری نسبت به دوره قبل از شیوع ویروس کرونا کمتر شده است.
وی گفت: یکی از شاخص های اصلی در سراسر جهان بررسی نرخ بیکاری است. این شاخص در کشور کمتر از دوره پیش از همه گیری کرونا است. یادآوری میکنم که آن زمان 4.7 درصد بود، اکنون 3.8-3.9 درصد بیکاری. یعنی بازار کار با ثبات است.»/ تسنیم