به گزارش «راهبرد معاصر»؛ چند روز پیش ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین به آمریکا سفر، در سخنرانی خود در کنگره بار دیگر به ایران اتهاماتی وارد کرد و مدعی شد پهپادهای ایرانی تهدیدی بزرگ علیه زیرساختهای کشورش است. این ادعاها با حمایت برخی مقام های اوکراینی و آمریکایی علیه ایران همراه شد.
این موضع گیری ها مسبوق به سابقه است و در چند ماه گذشته مواضع زیادی در این رابطه از سوی مقام های اوکراینی و غربی بیان شده است. در همین زمینه برخی بازیگران منطقه ای همچون رژیم صهیونیستی برای عقب نماندن از قافله اتهام زنی به ایران اعلام کردند، ایران و روسیه قصد توسعه روابط تسلیحاتی دارند.
این اظهارنظرها نشان می دهد جنگ رسانه ای و روانی که این کشورها به تازگی علیه ایران به راه انداخته اند، صرفاً اقدامات نمایشی است
دیوید بارنئا، رئیس موساد در موضع گیری جهت داری مدعی شد، رژیم صهیونیستی اطلاعاتی دارد که نشان میدهد ایران قصد دارد بهزودی ارسال محمولههای تسلیحات پیچیده را به روسیه بیشازپیش گسترش دهد. این فضاسازی و اتهامات واهی درحالی است که تاکنون بنابر اعتراف مقام های غربی، هیچ سندی از دخالت ایران در جنگ اوکراین به دست نیامده است.
کریل بودانوف، رئیس سازمان اطلاعات نظامی اوکراین در مصاحبه با روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز درباره ادعای واهی ارسال موشکهای بالستیک ایران به روسیه اعتراف کرد: ایران به دلایل واضح عجلهای برای این کار ندارد.
این اظهارنظر نشان می دهد جنگ رسانه ای و روانی که این کشورها به تازگی علیه ایران به راه انداخته اند، صرفاً اقدامات نمایشی است. در همین راستا می توان اهداف و دلایل دور جدید اتهامات علیه ایران در رابطه با جنگ روسیه و اوکراین را در موارد ذیل خلاصه کرد:
آمریکایی ها با حمایت های خود از اوکراین نشان داده اند که قصد دارند این جنگ همچنان ادامه دار باشد و این حجم از حمایت های مالی و نظامی را در راستای فرسایشی شدن جنگ و بهره برداری از منافع آن همچون بحث انرژی هستند. این موضوع از منظر دیگر برای آمریکایی ها دارای منفعت است و آن تحت سلطه قرار دادن بیشتر اروپاست که در جنگ اوکراین به وضوح شاهد این ماجرا بوده ایم.
طرح اتهام علیه ایران به بهانه دخالت در جنگ اوکراین بازی نخ نمای تاریخ مصرف گذشته است که آمریکایی ها با همکاری غربی ها هرچند مدت یک بار آن را مطرح می کنند تا در وهله نخست، شکست های خود را با این اتهامات پوشش دهند و دوم، اینکه اجماع جهانی علیه ایران درست کنند.
آمریکایی ها با حمایت های خود از اوکراین نشان داده اند که قصد دارند این جنگ همچنان ادامه دار باشد
علاوه بر این، آمریکایی ها با همکاری غرب می خواهند شرایط میدانی جنگ را به سود اوکراین تغییر دهند. البته ذکر این نکته نیز ضروری است غربی ها به این نتیجه رسیده اند از جنگ اوکراین دستاوردی نداشته اند، به همین دلیل به دنبال اتهام زنی به سایر کشورها هستند.