درخواست آموزش و پرورش برای محدود شدن اینترنت حوزه‌های امتحانی-راهبرد معاصر
اعلام زمان ورود سامانه جدید بارشی به ایران | این استان‌ها منتظر آغاز بارش‌های زمستانی باشند فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند

درخواست آموزش و پرورش برای محدود شدن اینترنت حوزه‌های امتحانی

مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش در پی انتشار پاسخ سؤالات امتحانات نهایی در حین آزمون، درخواست محدود شدن اینترنت حوزه‌های امتحانی را به وزارت کشور داده است و در تمام حوزه‌های امتحانی، افرادی تحت عنوان «حفاظت آزمون» فعالیت می‌کنند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۵ - ۰۶ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 27
کد خبر: ۱۶۵۶۵۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ امتحانات نهایی دی ماه از سوم دی آغاز شد؛ این امتحانات از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چراکه سوابق تحصیلی در کنکور تأثیر ۴۰ درصدی قطعی دارد و در کنار برخی دانش‌آموزان پایه دوازدهم که درسی را در این ماه امتحان می‌دهند، داوطلبانی که سابقه تحصیلی ندارند یا می‌خواهند ایجاد کنند، در این امتحانات شرکت کردند. بر اساس آمار در امتحانات دی ۲۴۸ هزار و ۹۰۳ داوطلب در ۱۲۰۲ حوزه امتحانی، آزمون می‌دهند.

 

اولین امتحانات نهایی دانش‌آموزان روز شنبه سوم دی با امتحان دروس «ریاضیات گسسته» برای رشته ریاضی و فیزیک، «ریاضی ۳» برای رشته علوم تجربی و «ریاضی و آمار ۳» برای رشته‌های ادبیات و علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی آغاز شد.

 

در حالی که امتحانات ساعت ۱۰ شروع می‌شد برخی کانال‌ها در فضای مجازی، سؤالات و پاسخ‌های امتحانات را از ساعت ۹:۳۰ منتشر کردند که بررسی‌های که مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش نشان داد که این سؤالات و جواب‌ها اشتباه بود.

 

اما در ساعت ۱۰:۱۹ یعنی ۱۹ دقیقه بعد از شروع آزمون، سؤالات و پاسخ سؤالات در برخی کانال‌ها منتشر شد. همزمان بررسی‌ها نشان داد که داوطلبی ساعت ۱۰:۱۲ در حین برگزاری امتحان نهایی ریاضی علوم‌ تجربی، از سؤالات عکس گرفته و ارسال کرده بود. به گفته رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش، این دانش‌آموز شناسایی شده و تمام نمرات دروس امتحان نهایی‌اش صفر شد.

 

در امتحان دوم یعنی «تعلیمات دینی ۳»، پاسخ‌ها، ۱۰ دقیقه بعد از شروع آزمون منتشر شد؛ محسن زارعی رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس در این خصوص گفت: ممکن است چون داوطب آزاد هم در این امتحانات حضور دارند، بعضی از افراد تعمدا در حوزه بیایند، سؤالات را یادداشت کنند و سریع بیرون بروند ممکن است؛ البته جزو شیوه‌نامه است که تا نیم ساعت کسی حق بیرون رفتن از حوزه را ندارد منتها احتمال این را می‌دهیم و ممکن است این خطا صورت گرفته باشد.

 

وی با بیان اینکه در حال رصد هستیم که ریشه این اتفاق چه بوده است یا شاید داوطلبی از ابزار و وسایل تقلب استفاده کرده باشد، افزود: بعد از نیم ساعت داوطلبان می‌توانند برگه امتحانی و پاسخ‌ها را تحویل دهند یعنی سؤالات را نمی‌توانند بیرون از جلسه ببرند و از حوزه خارج شوند. ولی خب ممکن است سؤالات را در چک‌نویس یادداشت کرده و بیرون ببرند.

 

زارعی با تأکید بر اینکه داوطلبان نباید سؤالات را تا پایان آزمون بیرون ببرند، ادامه داد: ممکن است داوطلبی قصدش شرکت در امتحان نهایی نباشد بلکه با این هدف ثبت‌نام کرده باشد که سؤالات را به هر نحوی بیرون ببرد.

 

امنیت امتحانات نهایی بیشتر می‌شود

برخی داوطلبان کنکور نسبت به تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور گلایه دارند؛ به خصوص نسبت به عدم امنیت امتحانات معترض هستند. یکی از داوطلبان به خبرنگار فارس گفت: اینکه یک عده بتوانند با وسایل تقلب، نمره بالاتر بگیرند، حق نیست و اینگونه حق همه داوطلبان کنکور ضایع می‌شود.

 

وی ادامه داد: معتقدیم که تا آماده شدن بسترهای امتحان نهایی برای جلوگیری از تقلب، باید تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور حذف شود.

 

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: برای افزایش امنیت امتحانات درخواست محدودسازی اینترنت را دادیم. چرا که اگر این اتفاق بیفتد بحث انتشار سؤالات انجام نمی‌شود. واقعیتش این است که تا کنون می‌خواستیم مردم آسیب نبینند. به همین جهت خیلی اصرار نداشتیم ولی می‌بینیم راهی نیست؛ به همین دلیل به وزارت کشور درخواست دادیم که اینترنت حوزه‌های امتحانی محدود شود و نتوانند انتشار تصاویر را انجام دهند.

 

وی افزود: از پلیس فتا درخواست کردیم که این کانال‌ها را در حین امتحانات رصد کنند و کسانی که این کانال‌ها و شبکه‌ها را مدیریت می‌کنند را شناسایی کنند. همچنین کارگروه تقلب قبلا هم بود که فعال‌تر شده است.

 

زارعی تصریح کرد: با مسؤولیت حراست آموزش و پرورش، فردی به عنوان حفاظت آزمون از سوی حراست در حوزه‌ها مستقر می‌شود؛ قبلا حفاظت از آزمون نبود و برای اولین بار در آزمون دی ماه پیش‌بینی کردید.

 

 داوطلبان کنکور توقع دارند که امتحانات نهایی در امنیت کامل برگزار شود و آموزش‌ و پرورش هم در تلاش است تا امنیت ایجاد شود اکنون باید دید آموزش و پرورش در این مسیر چقدر موفق خواهد بود؟/ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار