عراقچی ژنو را به مقصد تهران ترک کرد انفجار در کلیسای نیویورک ۵ زخمی برجای گذاشت  شروط کلیدی ایران برای مذاکره با آمریکا اعلام شد/ حق غنی‌سازی و محدودیت موضوع هسته‌ای نامزدی «نوری المالکی» برای نخست‌وزیری عراق لغو شد؟ واشنگتن: آزمایش‌های هسته‌ای را از سر خواهیم گرفت آخرین وضعیت مذاکرات هسته‌ای، محور دیدار عراقچی با وزیر خارجه سوئیس عمان: مذاکرات ایران و آمریکا با پیشرفتی ملموس به پایان رسید عراق ۱۵۰ داعشی زیر ۱۸ سال را از سوریه تحویل گرفت جزئیات مهم دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو / تفاهم دوطرف بر روی برخی موضوعات عراقچی: روی یک سری اصول راهنما توانستیم موافقت کلی پیدا کنیم / زمان دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا  دیدار البوسعیدی و گروسی در حاشیه مذاکرات ایران و آمریکا + عکس بقائی: با حسن‌نیت و جدیت در مذاکرات ژنو حضور داریم جزئیات عملیات مشترک حشدالشعبی و ارتش عراق برای تعقیب هسته‌های داعش اذعان سناتور جنگ‌طلب آمریکایی به قدرت نظامی ایران جزئیات دیدار وزیر کشور با سفیر امارات

سیاستمدار عراقی: آمریکا 3 بار مانع از خرید اس-400 توسط عراق شد

یکی از رهبران کمیته هماهنگی شیعیان موسوم به چارچوب هماهنگی خبر داد که آمریکا سه بار مانع از خرید اس-400 توسط عراق شد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۰ - ۰۶ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 27
کد خبر: ۱۶۵۶۵۵

به گزارش راهبرد معاصر، «عدی عبدالهادی» از رهبران کمیته هماهنگی شیعیان موسوم به الاطار التنسیقی (چارچوب هماهنگی) از توطئه‌های آمریکا علیه ارتش عراق خبر داد.

 

عبدالهادی به پایگاه خبری المعلومه گفت: آمریکا برنامه روشنی در عراق دارد که مهمترین آن، جلوگیری از ایجاد ارتش قدرتمند است که این مسئله از رهگذر خنثی‌سازی هر گونه تلاش برای خرید سامانه‌های مدرن در زمینه‌های جنگی است».

 

وی با بیان اینکه آمریکا اجازه نمی‌دهد، عراق به سامانه پدافندی دست پیدا کند، ادامه داد: پدافند هوایی، هرم مصونیت امنیتی هر کشور است. آمریکا اما سه بار تلاش جدی عراق برای خرید سامانه اس-۴۰۰ روسیه را ناکام گذاشت».

 

این سیاستمدار عراقی با اشاره به اینکه سامانه‌های اس-۴۰۰ در سطح جهانی، طراز اول هستند و قیمت مناسبی دارند، خاطر نشان کرد، مزدوران آمریکا در عراق بسیار هستند و می‌کوشند از هر تلاشی برای خرید سلاح مدرن جلوگیری کنند.

 

در همین ارتباط، «البروس کوتراشف» سفیر روسیه در عراق اواسط آذر ماه گذشته تأکید کرد که ایالات متحده و نیروهای ناتو در حال مداخله در امور داخلی عراق هستند.

 

وی تصریح کرد، در حالیکه عراق به دست آمریکا و ناتو اشغال نشده است اما آن‌ها در امور داخلی این کشور غرب آسیا مداخله می‌کنند.

 

سفیر روسیه در عراق در ادامه تأکید کرد که ناتو در حال پیشبرد یک مأموریت باصطلاح مستشاری در عراق است و تمامی مردم عراق با حضور ایالات متحده در ظرفیت فعلی مخالف نیستند.

 

کوتراشفدر این خصوص گفت: «با این حال، اوضاع در این کشور بسیار مبهم است. هیچ‌گونه اشغالگری به شکل مطلق وجود ندارد اما مداخلاتی در امور داخلی وجود دارد که هدف آن ممانعت از همکاری عراق با آن‌هایی است که از واشنگتن و متحدان این کشور ناراضی هستند».

 

مأموریت ناتو در عراق رسماً در ژوئیه ۲۰۱۸ آغاز شد و بنا بر اطلاعات رسمی،‌ مأموریت آن منحصراً‌ مشارکت در آموزش نیروهای امنیتی عراق تحت کنترل مستقیم دولت بغداد است و در عین حال، نیروهای ناتو در عملیات‌های نیروهای عراقی مشارکت نمی‌کند.

 

ائتلاف ناتو مأموریت آموزش نیروهای امنیتی در عراق را در پی حمله تروریستی نظامیان آمریکایی به فرودگاه بغداد در ژانویه ۲۰۲۰ و به شهادت رسیدن سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران به حالت تعلیق درآورد و بغداد تصریح کرد که شکل جدید همکاری با ناتو باید به شیوه‌ای باشد که به حاکمیت عراق احترام گذاشته شود.

 

در آوریل ۲۰۲۰، وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو در جریان یک ویدئو کنفرانس، با توسعه مأموریت در عراق موافقت کردند و به خصوص به توافق رسیدند که مأموریت ناتو، آموزش افسران درجه دار، سربازان و پلیس فدرال عراق باشد./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار