خطرناکترین کشورها برای حرفه خبرنگاری کجاست؟

منابع عراقی از کشته شدن ۱۳ تکفیری در استان دیالی در شرق این کشور در جریان عملیات علیه بقایای داعش در عراق خبر دادند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۱ - ۱۰ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 31
کد خبر: ۱۶۶۰۸۵

به گزارش راهبرد معاصر، واحد اطلاع رسانی امنیتی عراق از هلاکت 13 تروریست در دیالی طی 48 ساعت گذشته خبر داد.

 

به گزارش بغداد الیوم، « قیس المحمداوی»، معاون فرمانده ستاد عملیات مشترک عراق بر تلاش اطلاعاتی گسترده برای تعقیب عناصر داعش تاکید کرد.

 

در بیانیه این واحد آمده است که در پی همکاری و هماهنگی نیروهای امنیتی و اطلاعاتی عراق، یکی از عناصر تروریستی که کمربند انتحاری بسته بود و مواد منفجره به همراه داشت رصد شد.

 

این تروریست طی حمله‌ای هوایی به هلاکت رسید تا شمار کل تروریست‌های به هلاکت رسیده طی ساعات گذشته به 13 تروریست برسد که طی 7 حمله هوایی کشته شدند.

 

تمایل آوارگان برای اسکان در مرکز و جنوب عراق
«ایوان فائق جابرو» ، وزیر مهاجرت عراق اعلام کرد که هزار و 546 خانواده از آوارگان تمایل خود را برای ادغام در استان‌های مرکزی و جنوبی این کشور ثبت کرده‌اند.

 

به گزارش«موازین نیوز» بر اساس دستورات وزیر مهاجرت عراق، در جهت تداوم اجرای برنامه دولت، کارمندان شعب این وزارت 879 خانواده از آوارگان را در استان‌های حوزه مرکزی فرات، 432 خانواده را در استان های جنوبی و 235 خانواده را در استان‌های مرکزی ثبت نام کردند که مایل به ادغام و اسکان در استان‌های بغداد، واسط، دیالی، کربلا، دیوانیه، بصره، میسان، ذی قار و المثنی هستند.

 

حضور خانواده‌ها برای ثبت نام پس از اطلاع رسانی مستقیم توسط تیم‌های میدانی وزارت مهاجرت و با همکاری بخش‌های محلی صورت گرفت.

 

تشکیل کمیته برخورد با هنجارشکنان درشبکه‌های مجازی عراق
یک منبع بلندپایه در وزارت کشور عراق از تشکیل کمیته عالی قضایی برای برخورد با هنجارشکنان در شبکه‌های اجتماعی فضای مجازی در این کشور خبر داد.

 

به گزارش «شفق نیوز»، این منبع گفت که کمیته قضایی وزارت کشور عراق برای هنجارشکنان و صاحبان محتوای توهین آمیز در شبکه‌های اجتماعی خصوصا «تیک تاک» احکام بازداشت بسیاری صادر کرده است.

 

اخیراً ویدئوهایی از بلاگرهای شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که به نظر فعالان اجتماعی، محتوای نازل و مغایر با فرهنگ عمومی، آداب و رسوم و سنت های اجتماعی ارائه می‌دهد.

 

عراق و سوریه خطرناکترین کشورها برای حرفه خبرنگاری
بین سال‌های 2003 تا 2022، هزار و 668 خبرنگار یا به طور متوسط سالانه 80 روزنامه‌نگار در جهان کشته شده‌اند که عراق و سوریه رتبه‌های نخست را در بین خطرناک‌ترین کشورها برای این حرفه به خود اختصاص داده‌اند.

 

سازمان غیردولتی «گزارشگران بدون مرز» اعلام کرد که 578 خبرنگار در بیست سال اخیر در دو کشور سوریه و عراق کشته شدند که شاهد درگیری بودند که به تنهایی بیش از یک سوم کل کشته شدگان است.

 

 پس از این دو کشور، مکزیک با 125، فیلیپین با 107، پاکستان با 93، افغانستان با 81 و سومالی با 78 خبرنگار کشته شده در رتبه‌های بعدی قرار دارند. مردان بیش از 95 درصد از این کشته شدگان را تشکیل می دهند.

 

طی دو دهه گذشته، «تاریک‌ترین سال‌ها» به سال‌های 2012 و 2013 برمی‌گردد که به‌ترتیب 144 و 142 خبرنگار عمدتاً به دلیل درگیری در سوریه کشته شدند.

 

به گفته سازمان آزادی مطبوعات، پس از این دو سال، آرامش تدریجی حاکم شد و از سال 2019 شاهد تعداد کم کشته شدگان بودیم. با شروع جنگ در اوکراین، اما تعداد کشته‌ها در سال 2022 دوباره شروع به افزایش کرد و شاهد کشته شدن 58 خبرنگار در حین انجام وظیفه بودیم.

 

در سطح جهانی، کشته شدن خبرنگاران به پوشش درگیری‌های مسلحانه در مناطق جنگی مربوط است، اما تعداد خبرنگارانی که در مناطق غیرجنگی به دلیل تحقیقاتی که در مورد جنایات سازمان یافته و فساد انجام داده‌اند، بیشتر بوده‌ است.

 

برنامه ارتش صهیونیستی برای تبدیل جنین به قتلگاه خبرنگاران
سازمان گزارشگران بدون مرز همچنین اعلام کرد که حدود نیمی از خبرنگاران کشته شده در سال 2022 در قاره آمریکا (مکزیک، برزیل، کلمبیا، هندوراس…) است و ثابت می‌کند که امروز این کشورها خطرناک ترین محیط برای رسانه‌ها است./ تسنیم

ارسال نظر