واردات و عرضه گوشت تازه با ارز مبادله‌ای شروع شد پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۴ / دلار به ۱۱۴ هزار تومان باز می‌گردد؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۱۷ مهرماه ۱۴۰۴ / رکورد تاریخی قیمت طلا و سکه در ایران بانک مرکزی حمایت از تجار خسارت‌دیده در بندر شهید رجایی را اعلام کرد نتایج قرعه‌کشی ایران‌خودرو به زودی اعلام می‌شود/ منتخبان پیامک دریافت می‌کنند بازنشستگی مادران شاغل/ همه آنچه باید درباره شرایط و جدول جدید بدانید بانک مرکزی: پیش فروش سکه ادامه دارد/ پاسخ به تقاضای مردم و بازار قیمت طلا امروز ۱۶ مهرماه ۱۴۰۴ قیمت سکه‌های پیش‌فروش بانک مرکزی اعلام شد اعلام نتایج پنجمین مرحله پیش فروش سکه بانک مرکزی/ تخصیص ۶۵۰ هزار قطعه سکه در مرکز مبادله ایران طلا در آستانه رکوردشکنی تاریخی ۴۰۰۰ دلار نرخ جدید بنگاه‌های املاک اعلام شد + جزئیات کامل جزئیات قانون جدید بازنشستگی ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۴ پیش بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۴

هشدار بورس کالا درباره توزیع رانت با تثبیت نرخ دلار

بورس کالا درباره توزیع رانت به دلیل تثبیت نرخ ارز و تجربه شکسته خورده قبلی هشدار داد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۷ - ۱۰ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 31
کد خبر: ۱۶۶۰۹۳

به گزارش راهبرد معاصر؛  بورس کالا در اطلاعیه ای زمان اجرای تغییر نرخ ارز محاسباتی در قیمت پایه محصولات را به تعیین تکلیف موضوع در ستاد تنظیم بازار موکول کرد؛ اما در اطلاعیه بورس کالا هشدار به توزیع رانت به دلیل تثبیت نرخ ارز و تجربه شکسته خورده قبلی اشاره شده که با توجه به ارسال گزارش های کارشناسی به نهادهای نظارتی باید مورد توجه قرار گیرد.


در این اطلاعیه آمده است:
پیرو نامه شماره 11426/300/401 مورخ 05/10/1401 این مدیریت درخصوص ابلاغیه نرخ ارز محاسباتی در قیمت پایه برخی محصولات موارد ذیل را به اطلاع می رساند:

1- اختیار تایید/ عدم تایید/ تصویب فرمول و ... درخصوص قیمت پایه محصولات وفق قوانین بالادستی نظیر ماده 36 قانون احکام دایمی برنامه توسعه کشور و دستورالعمل های مربوطه مصوبه شورای عالی بورس از جمله دستورالعمل معاملات کالا و اوراق بهادار مبتنی بر کالا در حیطه وظایف و اختیارات بورس کالا می باشد. لذا سایر نهادها و دستگاه ها قانونا اجازه مداخله در این خصوص را ندارند.

2- بورس کالا همزمان با نوسانات ارزی اخیر، براساس تجربیات گذشته، مکاتبات لازم را با دستگاه های ذیربط و تصمیم گیر در این خصوص انجام داده و هشدارهای لازم در این خصوص به دستگاه ها داده شده است. براساس گزارش های کارشناسی و تجربیات گذشته در اقتصاد کشور، تداوم وضعیت موجود پتانسیل ایجاد رانت در بازار برخی محصولات برای عده معدود و ایجاد آشفتگی و رقابت های بالای قیمتی در برخی دیگر از محصولات را به همراه دارد.

3- با دریافت مصوبه شورای محترم عالی هماهنگی اقتصادی مبنی بر اختیارات ستاد تنظیم بازار (پس از صدور ابلاغیه فوق الذکر) موضوع به دبیرخانه آن ستاد ارجاع شده است تا در این خصوص تصمیم گیری به عمل آید. همچنین با توجه به تغییرات سیاستی بانک مرکزی درخصوص نرخ ارز توافقی و ابهامات ناشی از آن، اجرای ابلاغیه شماره 11426/300/401 به تعیین و تکلیف موضوع در ستاد تنظیم بازار کشور موکول خواهد شد.


مراتب جهت هر گونه اقدام لازم و اطلاع رسانی به عرضه کنندگان و خریداران ابلاغ می گردد./ تسنیم

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار