اسامی و تصاویر شهدای عملیات سراوان واکنش مقام دولت سیزدهم به ادعا‌های بلاگر اقتصادی در گفت‌و‌گو با علی ضیا درباره آموزش اقتصاد هلاکت 5 تروریست در عملیات سپاه در سراوان فوری/ شنیدن شدن صدای دو انفجار در قشم خبر خوش درباره آخرین وضعیت ماهی‌گیران ایرانی بازداشت شده در امارات + جزئیات پزشکیان در مجمع اقتصادی بریکس: برای ساختن اقتصاد عادلانه می‌کوشیم عراقچی: جهان روزبه‌روز به نظام مالی آمریکا بی‌اعتمادتر می‌شود تأکید پزشکیان بر تداوم اجرای توافقات با هند عارف: از پیروزی‌های ملت قهرمان یمن خرسندیم پزشکیان قبل از عزیمت به هند: بریکس ظرفیت مقابله با یکجانبه‌گرایی است عراقچی:مردم آمریکا نباید هزینه جنگ‌های اسرائیل را بپردازند وزارت دفاع: به‌زودی گوشه‌ای از کوه‌ یخ صنایع دفاعی را می‌بینید «ستاد کل نیروهای مسلح» و «قرارگاه مرکزی قرارگاه خاتم» چه فرقی دارند؟ نقطه‌ضعف بزرگ بمب‌افکن B-21 آمریکا رئیس جمهور: از هیچ تلاشی برای حمایت از چرخه تولید فروگذار نخواهیم کرد

چرا رهبری بر گرامیداشت علامه مصباح در حوزه‌ها تاکید دارند؟

چرا رهبری بر گرامیداشت علامه مصباح در حوزه‌ها تاکید دارند؟ حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه استاد حوزه و دانشگاه معتقد است که علامه مصباح یزدی حوزه‌های علمیه را وارد عرصه‌هایی در حوزه‌های علوم انسانی و علوم اجتماعی کرد که تا پیش از آن سابقه نداشت.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۷ - ۱۱ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 01
کد خبر: ۱۶۶۲۸۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه استاد حوزه و دانشگاه و رئیس سابق مؤسسهٔ پژوهشی حکمت و فلسفهٔ ایران در خصوص تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر گرامی‌داشت مرحوم علامه مصباح یزدی و لزوم حفظ طراوت و تازگی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) که توسط علامه مصباح بنیان گذاشته شد، اظهار داشت: حوزه علمیه در ساحت علوم انسانی بعد از ورود علامه مصباح یزدی تفاوت‌های بسیاری نسبت به قبل از آن پیدا کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: قبل از نهضت علوم انسانی اسلامی در حوزه علمیه قم توسط آیت‌الله مصباح یزدی، حوزه هیچ اطلاعی درباره علوم‌های انسانی و اجتماعی نداشت. حوزه جامعه‌شناسی، روانشناسی، مدیریت، علوم تربیتی، حقوق و هیچ یک از رشته‌های علوم انسانی را نمی‌شناخت. در حوزه‌های علمیه تنها فقه، اصول، فلسفه، علوم قرآن و حدیث، تفسیر قرآن کریم و تا حدودی تاریخ اسلام تدریس شد. علامه مصباح یزدی وارد عرصه‌ای شد که هیچ پیشینه‌ای در حوزه‌های علمیه نداشت.

حجت‌الاسلام خسروپناه در ادامه در خصوص فعالیت‌های علمی علامه مصباح یزدی در قبل و بعد از انقلاب اسلامی گفت: ایشان قبل از انقلاب اسلامی موسسه در راه حق راه‌اندازی کرد. پس از پیروزی انقلاب هم ابتدا گروه‌هایی در حوزه‌های علوم انسانی و علوم اسلامی راه‌اندازی کرد که منجر به تاسیس دفتر همکاری‌های حوزه و دانشگاه شد. ایشان سپس بنیاد باقرالعلوم را به راه انداختند و در ادامه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) را بنیان گذاشتند.

 

وی عنوان کرد: اکنون در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) استاد تمام‌های متعددی در زمینه علوم‌ انسانی و علوم اجتماعی تربیت شدند و رشد یافتند؛ یعنی دوره‌های دانشجویی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا را گذراندند. سپس استادیار و دانشیار شدند و اکنون استاد تمام دانشگاه هستند. این‌ها تاکنون آثار فراوانی‌ها در قالب کتاب و مقاله در این حوزه‌ه منتشر کردند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه که در حوزه فلسفه اسلامی و کلام تدریس می‌کند اظهار داشت: اگر قرار باشد حرکت جهادی علامه مصباح ادامه پیدا کند، باید موسسه با طراوت و با نشاط به مسائل مختلف کاربردی علوم اجتماعی بپردازد و صرفاً مسائل صوری انجام ندهد. موسسه باید مسائل و آسیب‌های اجتماعی و هویتی حل کند؛ این همان طراوتی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی بر آن تاکید دارند./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار