تاکید پزشکیان بر ضرورت رفع اشکالات امنیتی آشکار شده در جنگ ۱۲ روزه اعلام آمار دقیق شهدا و مجروحان جنگ ۱۲ روزه از سوی سخنگوی دولت سرلشکر حاتمی، فرمانده کل ارتش: نقشه‌های شوم دشمن با خون پاک شهدا خنثی شد/ دشمنان شکست بزرگی خوردند رهبر انقلاب در دیدار مسئولان عالی قوه قضائیه: یقه جنایتکار نباید رها شود / مسئولان باید با قوت و روحیه کامل به کار خود ادامه دهند بیانیه مجلس: باید برای مذاکره پیش شرط گذاشت آخرین قیمت‌ها در بازار تجاری/ دلار توافقی کاهش یافت اعلام وصول طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و نهاد‌های بیگانه دیدار وزیر دفاع با خانواده سپهبد شهید محمد باقری آخرین ساعات زندگی سردار حاجی زاده پیش از شهادت چگونه گذشت؟ ادارات این استان فردا چهارشنبه دورکار شدند جزئیات گزارش وزیر کشور درباره جنگ اخیر: ناامنی داخلی نداشتیم معاون هماهنگ‌کننده عقیدتی سیاسی ارتش: مساله دشمنان فقط ایران نیست مساله آنها سلطه بر جهان اسلام است سه تن از فقهای شورای نگهبان توسط رهبر انقلاب ابقا شدند سخنگوی دولت: دولت با آزادی اینترنت موافق است، اما اگر برای مثال خبرنگار نیاز به اینترنت آزادتری دارد باید به او داد پزشکیان: آنچه در جنگ ۱۲ روزه بدست آوریم ارزشمندتر از چیزی بود که از دست دادیم

چرا رهبری بر گرامیداشت علامه مصباح در حوزه‌ها تاکید دارند؟

حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه استاد حوزه و دانشگاه معتقد است که علامه مصباح یزدی حوزه‌های علمیه را وارد عرصه‌هایی در حوزه‌های علوم انسانی و علوم اجتماعی کرد که تا پیش از آن سابقه نداشت.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۷ - ۱۱ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 01
کد خبر: ۱۶۶۲۸۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه استاد حوزه و دانشگاه و رئیس سابق مؤسسهٔ پژوهشی حکمت و فلسفهٔ ایران در خصوص تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر گرامی‌داشت مرحوم علامه مصباح یزدی و لزوم حفظ طراوت و تازگی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) که توسط علامه مصباح بنیان گذاشته شد، اظهار داشت: حوزه علمیه در ساحت علوم انسانی بعد از ورود علامه مصباح یزدی تفاوت‌های بسیاری نسبت به قبل از آن پیدا کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: قبل از نهضت علوم انسانی اسلامی در حوزه علمیه قم توسط آیت‌الله مصباح یزدی، حوزه هیچ اطلاعی درباره علوم‌های انسانی و اجتماعی نداشت. حوزه جامعه‌شناسی، روانشناسی، مدیریت، علوم تربیتی، حقوق و هیچ یک از رشته‌های علوم انسانی را نمی‌شناخت. در حوزه‌های علمیه تنها فقه، اصول، فلسفه، علوم قرآن و حدیث، تفسیر قرآن کریم و تا حدودی تاریخ اسلام تدریس شد. علامه مصباح یزدی وارد عرصه‌ای شد که هیچ پیشینه‌ای در حوزه‌های علمیه نداشت.

حجت‌الاسلام خسروپناه در ادامه در خصوص فعالیت‌های علمی علامه مصباح یزدی در قبل و بعد از انقلاب اسلامی گفت: ایشان قبل از انقلاب اسلامی موسسه در راه حق راه‌اندازی کرد. پس از پیروزی انقلاب هم ابتدا گروه‌هایی در حوزه‌های علوم انسانی و علوم اسلامی راه‌اندازی کرد که منجر به تاسیس دفتر همکاری‌های حوزه و دانشگاه شد. ایشان سپس بنیاد باقرالعلوم را به راه انداختند و در ادامه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) را بنیان گذاشتند.

 

وی عنوان کرد: اکنون در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) استاد تمام‌های متعددی در زمینه علوم‌ انسانی و علوم اجتماعی تربیت شدند و رشد یافتند؛ یعنی دوره‌های دانشجویی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا را گذراندند. سپس استادیار و دانشیار شدند و اکنون استاد تمام دانشگاه هستند. این‌ها تاکنون آثار فراوانی‌ها در قالب کتاب و مقاله در این حوزه‌ه منتشر کردند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه که در حوزه فلسفه اسلامی و کلام تدریس می‌کند اظهار داشت: اگر قرار باشد حرکت جهادی علامه مصباح ادامه پیدا کند، باید موسسه با طراوت و با نشاط به مسائل مختلف کاربردی علوم اجتماعی بپردازد و صرفاً مسائل صوری انجام ندهد. موسسه باید مسائل و آسیب‌های اجتماعی و هویتی حل کند؛ این همان طراوتی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی بر آن تاکید دارند./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار