آمریکا از ۴۰ اثر باستانی مسروقه تنها یک قاشق ۲۷۰۰ ساله را به فلسطین بازگرداند!-راهبرد معاصر
پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول دستگیری اراذل و اوباش مسلح شرق تهران اساسنامه نهضت سوادآموزی تغییر کرد؟ پرداخت بیش از ۲۹۵ هزار فقره تسهیلات به بازنشستگان کشوری اولین تصاویر از تیراندازی به یک اتوبوس مسافربری زاهدان + واکنش فوری یک مقام ارشد پلیس رئیس سازمان نظام پزشکی: اتحاد بین طب سنتی و مدرن منافع برخی را به خطر می‌اندازد دستور جدید وزیر علوم به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور

آمریکا از ۴۰ اثر باستانی مسروقه تنها یک قاشق ۲۷۰۰ ساله را به فلسطین بازگرداند!

مقامات ایالات متحده آمریکا یک اثر باستانی غارت شده که قدمت آن به ۲۷۰۰ سال پیش بازمی‌گردد را به دولت فلسطین مسترد کرد؛ در حالی که مابقی آثار مسروقه از مرزهای فلسطین را به رژیم صهیونیستی تحویل خواهد داد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۴ - ۲۱ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 11
کد خبر: ۱۶۷۸۵۰

به گزارش راهبرد معاصر، مقامات ایالات متحده آمریکا یک اثر باستانی غارت شده که قدمت آن به 2700 سال پیش بازمی‌گردد را به دولت فلسطین مسترد کرد. این اثر باستانی که بین 700 تا 800 سال قبل از میلاد از عاج تراشیده شده بود، در حقیقت یک قاشق با کاربرد تزئینی است که به جهت ریختن بخور روی آتش به عنوان هدیه به خدایان یا مردگان استفاده می‌شد.

 

این قاشق توسط "جورج نول"؛ رئیس دفتر امور فلسطینی ایالات متحده، به "رولا مایا"؛ وزیر گردشگری و آثار باستانی تشکیلات خودگردان فلسطین تحویل داده شد که دفتر ایالات متحده آمریکا این انتقال را یک "رویداد تاریخی" نامید.

 

پیش از این نیز این اثر باستانی توسط "مایکل اشتاین‌هارت"؛ سرمایه‌دار برجسته نیویورکی که در حقیقت خود مجموعه‌دار آثار هنری باستانی است، حفظ و نگه‌داری می‌شد. اشتاین‌هارت 180 اثر تاریخی دزدیده شده به ارزش تقریبی 70 میلیون دلار را تسلیم کرد.

 

وزیر گردشگری و آثار باستانی فلسطین نیز این قاشق را یکی از میراث فرهنگی فلسطینیان خواند و گفت: زمانی این اثر باستانی ارزش علمی و باستان‌شناسی واقعی خود را دارد که در سرزمین خود یعنی فلسطین حفظ و نگه‌داری شود.

 

محققان و کارشناسان آمریکایی، قاشق تزئینی را متعلق به تمدن آشور دانسته که احتمالاً از منطقه "خربة الکوم" در الخلیل واقع در کرانه باختری اشغالی به سرقت رفته است. با این حال آثار باستانی و تاریخی که به فلسطین بازگردانده شده است تنها درصد بسیار کمی از تمام میراث فرهنگی فلسطین در آمریکا است که باید آمریکا نسبت به استرداد آن نیز اقدام کند.

 

چندین اقلام باستانی که در همان منطقه الخلیل و حتی سایر مناطق کرانه باختری کشف و سرقت شده است، به رژیم صهیونیستی تحویل داده خواهد شد و از استرداد آن به سرزمین اصلی یعنی کشور فلسطین اجتناب می‌شود.

 

با این حال دادستان‌های نیویورک حکمی مبنی بر استرداد 40 اقلام باستانی که به طور غیرقانونی از سرزمین‌های فلسطینی اشغالی خارج شده است، به اسرائیل صادر کرده‌اند و در توجیه تصمیم خود اینگونه گفتند که غارت‌های انجام گرفته در داخل مرزها و یا در منطقه‌ای که اسرائیل بر آن حکمرانی می‌کند، اتفاق افتاده است؛ لذا باید نسبت به استرداد آثار مسروقه به آن اقدام کرد. به نظر می‌رسد که این حکم به صورت مغرضانه و بدون توجه به مکان کشف و پیدایش آثار مسروقه، مالکیت آن‌ها را به رژیم صهیونیستی می‌دهد. صدور حکم مذکور موجب ایجاد اعتراض و واکنش‌هایی از سمت و سوی مقامات فلسطینی شده است که در همین راستا "وائل حامرا"؛ رئیس وزارت گردشگری و باستان‌شناسی فلسطین مالکیت 40 آثار به سرقت رفته را به متعلق به فلسطین دانسته و بر بازگردان آن به کشور اصلی خود یعنی فلسطین تأکید کرد./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار