به گزارش راهبرد معاصر، سردار سرتیپ مهدی ربانی در مراسم گرامیداشت یاد و خاطره بیش از 500 شهید والامقام خوراسگان بهویژه 40 لاله آسمانی محله سلمان، با اشاره به روند تغییر توان بازدارندگی ایران در مقابل تهدیدات دشمن در 4 دهه انقلاب اسلامی اظهار داشت: کشورهای اروپایی در جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ایران، صدام را به سلاحهای شیمیایی مجهز کردند، کشورهای منطقه با دلارهای نفتی به میدان آمده و از 19 کشور منطقه نیز به صورت مستقیم نیروهای انسانی صدام را یاری کردند، به این ترتیب آنها جنگ گستردهای را به صورت نامتوازن به ما تحمیل کردند.
وی با بیان اینکه دشمن در این 8 سال و در مجموع در 4 دهه گذشته به طور مکرر جبهه خود را در مقابله با ما تغییر داده است، گفت: دشمن مقطعی در جبهه نظامی، مقطع دیگر در جبهه فرهنگی، سپس در عرصه محاصره اقتصادی تلاش کرده و اخیراً نیز در عرصه فضای مجازی و عملیات روانی علیه ما اقدامات گستردهای را انجام داده است.
معاون عملیات ستاد کل نیروهای مسلح افزود: ما قدرت دفاعی با ثباتی را در کشور خود ایجاد کردهایم که حداقل تا 10 سال آینده با این شرایط که کشورهای مختلف در حال مسلح کردن خود به ساز و برگ نظامی هستند به هیچ وجه نیروی زمینی دشمن چه منطقهای و چه فرا منطقهای قادر به مقابله با کشور ما نیست.
وی ادامه داد: از همان زمانی که صدام، شهرها و مردم مظلوم ما را با موشک مورد حمله قرار میداد، رفته رفته توان نیروهای خودی را افزایش دادیم و با اقداماتی که در بخش بومی سازی موشکها دنبال کردیم به مرور زمان به مقطعی رسیدیم که در پایان جنگ ما نیز در عرصه موشکی به قدرتی دست پیدا کردیم.
سردار ربانی با بیان اینکه رفته رفته در چند دهه گذشته قدرت موشکی ما به لحاظ دقت و برد و تعیین نقاط آماج روی اهداف که همان مناطق دشمن، تجهیزات، امکانات و پرندههای آنهاست، به مرحله بازدارندگی رسید، خاطرنشان کرد: کشورهای منطقه در مقابل این قدرت عددی نیستند، تراز ما امروز تراز مقابله با کشور آمریکا است.
معاون عملیات ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: همه این خروجی که آمریکاییها از قرارداد برجام و تعهدات خود داشتند ناشی از این است که ما در موازنه قدرت در بُعد موشکی نقش برتر را نسبت به آنها به ویژه در قدرت منطقهای ایجاد کردهایم.
سردار ربانی بیان کرد: اینکه دشمن تاکنون به ما حمله نکرده فقط به دلیل این برآورد درست است که نمیتواند پیشبینی کند هزینه در نبرد با ما چه فایدهای دارد و چه آثار و تبعاتی دامن گیر او خواهد شد. به تازگی هدف قراردادن پهپاد آمریکایی موازنه قدرت ما را در دفاع هوایی به موازات توان موشکی نیز ارتقا داد.
وی در شرح سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط سامانه سوم خرداد، اظهار داشت: آمریکاییها با خروج از برجام و تشدید فشارهای اقتصادی، در منطقه خلیج فارس با پیشرفتهترین پهپادها شروع به شناسایی و فعالیت گسترده کردند. 3 نمونهای که اتفاق افتاد به این ترتیب است؛ در 5 خردادماه امسال یک پهپاد پیشرفته آمریکایی از پایگاهی در کویت پرواز کرد و در حدود 20 ساعت در منطقه اف.آی.آر ما به پرواز درآمد، چند مرحله به فضای آبهای سرزمینی ما نزدیک شد، به او اخطار دادند و هنگامی که به ساحل کشور ما نزدیک شد سلاحهای پدافندی ما روی این پهپاد هدفگیری کرده و به او اخطار دادند، آنها این اخطار و قفلکردن سامانهها روی پرونده خود را دریافت کرده و پهپاد خود را بازگرداندند.
معاون عملیات ستادکل نیروهای مسلح ادامه داد: در 23 خردادماه، همان پرنده از کشور دیگری برخاست و در مقابل کوه مبارک، به آبهای سرزمینی ما نزدیک شد و به محض عبور، سامانههای ما روی او قفل کرده و چند شلیک اخطار به سمت او انجام شد، در نهایت در 30 خرداد ماه یکی از پهپادهای پیشرفته آمریکایی که به تعبیر خودشان عقاب آسمان بوده و «همه چیز گریز» است با اطمینان کامل از یکی از پایگاههای کشور امارات برخاسته و در منطقه اف.آی.ار ما چند ساعت پرواز کرد و چند مرحله به فضای سرزمینی ما نزدیک شد، سرانجام در مرحله سوم اخطار، مورد هدف موشک سوم خرداد بومی ساخته ما قرار گرفت.
وی تصریح کرد: آمریکاییها تعبیر «جاروبرقی» را از این پهپاد داشتند، زیرا در ارتفاع حدود 50 هزار پا، تا عمق 400-500 کیلومتر تمام ارتباطات الکترونیک، سامانهها و هر فعالیت راداری را شناسایی میکند. بنابراین زدن این پهپاد جنبههای مختلفی دارد، یکی از این جنبهها هدف قرار دادن است، اما اینکه این پهپاد پیشرفتهترین تکنولوژی رادار گریز دشمن محسوب میشود و در ارتفاع بالاتر از پهپادهای معمول پرواز میکند و در 50 هزار پایی مورد هدف قرار میگیرد جنبه دیگری از قدرت ما را آشکار میکند.
سردار ربانی با بیان اینکه سرنگونی این پهپاد موازنه قدرت ما را در دفاع هوایی افزایش داد، تصریح کرد: دو روز پیش ترامپ اعلام کرد که یک پهپاد ایرانی را مورد هدف قرار دادهاند و هیچ یک از مناطق ما این خبر را تأیید نکردند، آنها اکنون در شرایطی قرار گرفتهاند که در مقابل این موازنه قدرت و ناتوانی برای پاسخگویی، منطقه را دچار تزلزل کردهاند، اماراتیها که پا به پای عربستانیها در یمن با مردم مظلوم و بی دفاع این کشور میجنگیدند نیز اخیراً ادوات نظامی خود را عقب کشیده و در مجادله با خود به این نتیجه رسیدهاند که این جنگ بدون دستاورد چرا باید دنبال شود؟
وی افزود: آنها اعلام کردند که ما با ایران سر جنگ نداریم، زیرا هر جنگی در منطقه رخ دهد بیشترین آسیب را همین کشورهای همراه آمریکا میبینند، درست مثل جنگ صدام با ایران که بیشترین دلارهای نفتی مردم مسلمان منطقه را دریافت کردند اما به محض اتمام جنگ که صدام دستاوردی در آن نداشت در 24 ساعت تمام خاک کویت را اشغال کردند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: خداوند متعال در رابطه با شهید بشارت داده که او زنده است و نزد خداوند متعال روزی میخورد. ما در این محفل به حسب ظاهر برای شهدا کنگره گرفته و خود را میزبان شهدا میدانیم اما واقعیت این است که وصف شهادت و شفاعت شهید است که سبب شده این مراسم برگزار شود، بنابراین آنها میزبان و ما میهمان هستیم.
معاون عملیات ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: اینکه میگوییم هر چه داریم از شهداست دلایل آن اقتداری است که بخشی از آن را برشمردیم، امیدواریم همان طور که خداوند متعال وعده داده شاهد پیروزی نهایی بر کفر و دشمن منطقهای و فرامنطقهای شویم.
منبع: تسنیم