ادعای ترامپ درباره بمباران مدرسه میناب: کار آمریکا نبوده! سنای آمریکا نظر ترامپ را جلب کرد / عقب نشینی از بررسی قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است

بانک ترکیه زیر ذره‌بین دیوان عالی آمریکا در خصوص نقض تحریم‌های ایران

بانک ترکیه زیر ذره‌بین دیوان عالی آمریکا در خصوص نقض تحریم‌های ایران دیوان عالی آمریکا درخواست یک بانک دولتی ترکیه برای تجدیدنظر در اتهام مطرح‌شده از سوی واشنگتن در خصوص نقض تحریم‌ها علیه ایران را بررسی کند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۵ - ۲۸ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 18
کد خبر: ۱۶۸۹۶۱

به گزارش راهبرد معاصر، دیوان عالی آمریکا قرار است درخواست هالک بانک ترکیه برای تجدیدنظر در اتهام مطرح‌شده از سوی آمریکا در خصوص نقض تحریم‌ها علیه ایران را بررسی کند. 

 

بانک ترکیه‌ای معتقد است به دلیل آنکه متعلق به دولت ترکیه است با توجه به قانون موسوم به «مصونیت دولت‌های مستقل خارجی» در آمریکا بایستی از پیگرد قضائی در این پرونده معاف شود.

 

دولت آمریکا سال ۲۰۱۹ این بانک ترکیه را به نقض تحریم‌ها علیه ایران و تلاش برای انتقال میلیاردها دلار پول حاصل از فروش نفت و گاز توسط ایران به این کشور متهم کرد. 

 

آمریکا ادعا کرده هالک بانک وجوه مربوط به خرید نفت و گاز ایران را به طلا و سپس پول نقد تبدیل کرده و در پوشش مبادلات مربوط به مواد غذایی و دارو که از شمول تحریم‌ها معاف بوده‌اند به ایران انتقال داده است. 

 

اسناد قضائی آمریکا ادعا می‌کنند هالک‌بانک با استفاده از مجموعه‌ای از شرکت‌های صوری ۲۰ میلیارد دلار به ایران منتقل کرده‌اند که ۱ میلیارد دلار از این مبلغ پس از عبور از نظام مالی آمریکا به دست ایران رسیده است. 

 

وزارت دادگستری آمریکا گفته این بانک به شش فقره تخلف، پولشویی و جرائم تحریمی متهم شده است. این وزارتخانه پرونده مربوط به هالک‌بانک را یکی از جدی‌ترین پرونده‌های نقض تحریم‌ها خوانده است. 

 

استدلال هالک‌بانک این است که «قانون مصونیت دولت‌های مستقل خارجی» که رهبران و دولت‌های خارجی را از تعقیب قضائی در خاک آمریکا معاف می‌کند برای شرکت‌های وابسته به دولت نیز قابل اجرا است. 

 

دادگاه‌های آمریکا با این استدلال مخالفت کرده‌اند. سال گذشته یک دادگاه جدیدنظر در آمریکا با رد این استدلال اعلام کرده بود علی‌رغم مصونیت سران و دولت‌های خارجی اتهامات مربوط به هالک‌بانک از این قانون مستثنی است. 

 

با وجود این، بررسی این پرونده به روابط سیاسی میان آمریکا و ترکیه که از متحدان ناتو است نیز گره خورده. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه بارها اتهامات علیه این بانک را رد کرده و گفته که رقبای سیاسی پشت این پرونده قرار دارند. 

 

تا کنون چندین نفر در ارتباط با این پرونده مجرم شناخته شده‌اند که از آن جمله آنها می‌توان به هاکان آتیلا، معاون مدیر کل این بانک اشاره کرد. وی در سال ۲۰۱۸ محاکمه شد. آتیلا یک سال زندان شد و سال ۲۰۱۹ آزاد شد.  / فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار