بانک ترکیه زیر ذره‌بین دیوان عالی آمریکا در خصوص نقض تحریم‌های ایران-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

بانک ترکیه زیر ذره‌بین دیوان عالی آمریکا در خصوص نقض تحریم‌های ایران

دیوان عالی آمریکا درخواست یک بانک دولتی ترکیه برای تجدیدنظر در اتهام مطرح‌شده از سوی واشنگتن در خصوص نقض تحریم‌ها علیه ایران را بررسی کند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۵ - ۲۸ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 18
کد خبر: ۱۶۸۹۶۱

به گزارش راهبرد معاصر، دیوان عالی آمریکا قرار است درخواست هالک بانک ترکیه برای تجدیدنظر در اتهام مطرح‌شده از سوی آمریکا در خصوص نقض تحریم‌ها علیه ایران را بررسی کند. 

 

بانک ترکیه‌ای معتقد است به دلیل آنکه متعلق به دولت ترکیه است با توجه به قانون موسوم به «مصونیت دولت‌های مستقل خارجی» در آمریکا بایستی از پیگرد قضائی در این پرونده معاف شود.

 

دولت آمریکا سال ۲۰۱۹ این بانک ترکیه را به نقض تحریم‌ها علیه ایران و تلاش برای انتقال میلیاردها دلار پول حاصل از فروش نفت و گاز توسط ایران به این کشور متهم کرد. 

 

آمریکا ادعا کرده هالک بانک وجوه مربوط به خرید نفت و گاز ایران را به طلا و سپس پول نقد تبدیل کرده و در پوشش مبادلات مربوط به مواد غذایی و دارو که از شمول تحریم‌ها معاف بوده‌اند به ایران انتقال داده است. 

 

اسناد قضائی آمریکا ادعا می‌کنند هالک‌بانک با استفاده از مجموعه‌ای از شرکت‌های صوری ۲۰ میلیارد دلار به ایران منتقل کرده‌اند که ۱ میلیارد دلار از این مبلغ پس از عبور از نظام مالی آمریکا به دست ایران رسیده است. 

 

وزارت دادگستری آمریکا گفته این بانک به شش فقره تخلف، پولشویی و جرائم تحریمی متهم شده است. این وزارتخانه پرونده مربوط به هالک‌بانک را یکی از جدی‌ترین پرونده‌های نقض تحریم‌ها خوانده است. 

 

استدلال هالک‌بانک این است که «قانون مصونیت دولت‌های مستقل خارجی» که رهبران و دولت‌های خارجی را از تعقیب قضائی در خاک آمریکا معاف می‌کند برای شرکت‌های وابسته به دولت نیز قابل اجرا است. 

 

دادگاه‌های آمریکا با این استدلال مخالفت کرده‌اند. سال گذشته یک دادگاه جدیدنظر در آمریکا با رد این استدلال اعلام کرده بود علی‌رغم مصونیت سران و دولت‌های خارجی اتهامات مربوط به هالک‌بانک از این قانون مستثنی است. 

 

با وجود این، بررسی این پرونده به روابط سیاسی میان آمریکا و ترکیه که از متحدان ناتو است نیز گره خورده. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه بارها اتهامات علیه این بانک را رد کرده و گفته که رقبای سیاسی پشت این پرونده قرار دارند. 

 

تا کنون چندین نفر در ارتباط با این پرونده مجرم شناخته شده‌اند که از آن جمله آنها می‌توان به هاکان آتیلا، معاون مدیر کل این بانک اشاره کرد. وی در سال ۲۰۱۸ محاکمه شد. آتیلا یک سال زندان شد و سال ۲۰۱۹ آزاد شد.  / فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده