بیش از ۱۲ هزار معدن بدون متولی در کشور وجود دارد-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

بیش از ۱۲ هزار معدن بدون متولی در کشور وجود دارد

معاون امور معادن و فرایند‌های صنعت معدن و تجارت گفت: بیش از ۱۲ هزار معدن داریم که متولی ندارند و کمتر از ۱۲ هزار معدن دارای متولی هستند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۳ - ۲۸ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 18
کد خبر: ۱۶۹۰۹۱

به گزارش راهبرد معاصر، امروز میز اقتصاد به بررسی آخرین وضعیت معادن وصنایع و واگذاری آنها با حضور آقای محتشمی پور معاون امور معادن و فرآیند های صنعت معدن و تجارت، آقای غرقی نایب رئيس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی، آقای فرهادی نسب کارشناس معدن بحث وبررسی شد.

سوال: از آخرین اخبار واگذاری بفرمایید؟

محتشمی پور: اکنون از کل استان ها بیست و شش استان تعیین تکلیف شدند بقیه در مرحله تکمیلی هستند. تا ده روز آینده کل مزایده ها را تعیین تکلیف خواهیم کرد. حدود هزار معدن تا کنون تعیین تکلیف شده است. حدود هزار معدن دیگر هم در چند روز آینده مشخص خواهد شد. 

سوال :این معادن چه دسته ای را تشکیل می‌دهند؟

محتشمی پور: ما بیش از دوازده هزار معدن داریم که متولی ندارند. کمتر از دوازده هزار معدن دیگر داریم که متولی دارند. ما اکنون درباره معادن بدون متولی صحبت میکنیم. عمده این معادن از مصالح ساختمانی هستند.معادن فلزی از لحاظ تعداد کمتر اما بزرگ تر هستند.

سوال : این مسیر به نظر شما خوب است یا خیر؟

غرقی: این منظومه ای از چالش ها است. اولین چالش که ما می بینیم عدم وجود اطلاعات کامل است. این اطلاعات بخشی بارگذاری نشده بخشی هم تولید نشده است. یک بخشی از اطلاعات از سازمان نقشه برداری در دهه های گذشته انجام شده و اطلاعات در چندین سازمان پراکنده است،اولین کاری که باید انجام شود باید این اطلاعات جمع آوری و بارگذاری شود. سازمان زمین شناسی ما با بودجه پنج یا شش میلیون دلار عدد ناچیزی نسبت به کشور های معدن خیز دارد. سازمان زمین شناسی باید تقویت شود.

سوال : شما چه تغییری در سامانه ایجاد کرده اید؟

محتشمی پور:اساساً کشف اطلاعات خودش یکی از مهم ترین مسائل بود. ما امسال بیشتر تمرکزمان روی پرونده های الکترونیک بود. این پرونده ها در سامانه حد نگار معدن ثبت می‌شوند. ما به روز باید پرونده های معادن را پایش کنیم. ما بیست و چهار هزار محدوده معدن داریم. ما چندین هکتار محدوده معدن بلوکه شده داریم. دوازده هزار و ششصد محدوده معدنی بدون متولی داریم‌. ما باید اهلیت سنجی انجام دهیم و آن را اصلاح کنیم. فعالیت معدنی باید حرفه ای تر شکل بگیرد. اطلاعات پایه باید از منابع حاکمیتی تجمیع شود.ما هم با سازمان انرژی اتمی هم وزارت نفت توانستیم توافقات مان را انجام دهیم و سطح همکاری های خود  را افزایش دهیم. سازمان زمین شناسی اولویت ها را تعیین کرده و سه استان را تمام کرده و وارد استان چهارم شده است. 

سوال: نکات خود را می‌فرمایید ؟

فرهادی نسب کارشناس معدن: بخشی از صحبت های مسئولان کمی از حقیقت دور است و از لحاظ کیفی ما هنوز نتوانستیم به شفافیت برسیم. ما در این زمینه وضعیت مطلوبی نداریم. خیلی از مجوز هایی که ما سال های قبل دادیم هنوز مجوز و پروانه ندارند. ما اکنون متاسفانه در استان اصفهان بعد از دو سال و نیم ماده بیست و چهار اجرا شده است. ما نقشه راه مناسبی برای معدن در کشور نداریم. فشار بیشتری بر این موضوع باید باشد. ما سال نود و چهار تفاهم نامه ای امضاء کردیم که تا یک سال پیش مفقود بود. من خواهش میکنم تکلیف این مشخص شود. این تفاهم نامه مهم است. 

سوال : نظر شما چیست؟

غرقی: من فکر میکنم این تفاهم نامه یک امر فرای قانون است. ما قانون معادن را داریم و در آنجا به صراحت مشخص شده است که چه کاری باید انجام شود. 

سوال: درست است؟

محتشمی پور: من بحث کیفیت را گفتم که تا پایان سال آینده کار دارد. این کار سال ها باید انجام میشد اما نشده است. من باید پیگیری کنم و اطلاعات را بیان کنم.‌ ما حجم عظیمی کار در قسمت حاکمیتی داریم. در این توافقنامه دو دستگاه توافق کردند که یک سری کار را انجام دهند و طبیعی است که آنها نمی‌توانند از قانون پیروی نکنند.خیلی از مشکلات سال گذشته ما اکنون وجود ندارد.ما این مسأله را با رئیس جمهور هم مطرح کردیم. ما نقاط حساس منابع طبیعی را نمی دانیم اما برای محیط زیست برای ما مشخص است.

سوال: چرا مزایده ها باطل شده است؟

فرهادی نسب: ما متاسفانه این مزایده ها را چند بار بدون دلیل باطل کردیم. من احساس میکنم که حاکمیت با این موضوع به درستی برخورد نمی کند و در مورد آن قاطعیتی وجود ندارد. متأسفانه ما به اطلاعات واقعی و درست دسترسی نداریم. در این مزایده ها و محدوده ها برخی از منابع تملک در آمدند اما هنوز راکد هستند.

غرقی: اصلاح فرآیند ها از همه چیز مهم تر است. ما باید اهلیت داشته باشیم. ما باید روی تکمیل اطلاعات و اصلاح آن تمرکز داشته باشیم و بر ماده بیست و چهار عمل کنیم.

سوال: فرآیند واگذاری ادامه می یابد؟

محتشمی پور: ما فرآیند واگذاری را ادامه خواهیم داد. تک تک معادن تایید محیط زیست را دارند و در این بار نگرانی وجود ندارد. فرآیند بضاعت هم ادامه خواهد داشت. آخرین مهلت واگذاری اسفند است. سرعت خیلی مهم نیست./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر