اعتراضات ضدحکومتی در سودان با ۱۲۳ کشته-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

اعتراضات ضدحکومتی در سودان با ۱۲۳ کشته

برخی رسانه‌های سودان گزارش دادند که در اعتراضات خیابانی اخیر سودان که در مخالفت با شورای حاکمیتی نظامی برگزار شد، ۱۲۳ نفر جان باخته‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۱ - ۰۱ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 21
کد خبر: ۱۶۹۳۵۴

به گزارش راهبرد معاصر، منابع خبری در سودان امروز (شنبه) اعلام کردند که در اعتراضات خیابانی دیروز جمعه علیه شورای حاکمیتی نظامی در سودان 123 جان باخته‌‌اند که گفته می‌شود بیشتر کشته شدگان از خارطوم، پایتخت سودان هستند.

 

خبرگزاری «سودان تریبون» نوشت که نیروهای انقلابی به رهبری کمیته‌های مقاومت، که نیروهای مردمی محله محور هستند و تظاهرات را سازماندهی می‌کنند، مقامات امنیتی را به دست داشتن در قتل معترضان متهم کرده‌اند. مقامات امنیتی در واکنش به این اتهامات هر گونه اعمال خشونت به معترضان را انکار و تاکید کرده‌اند که مطابق قانون با تظاهرات کنندگان رفتار شده است. مقامات امنیتی طرف سومی را به قتل و حمله به اعتراض کنندگان مسالمت‌آمیز متهم می‌کنند.

 

این گزارش درحالی منتشر می شود که «عبدالفتاح البرهان»، رئیس شورای حاکمیتی سودان پیش از این گفته بود: نیروها مسلح امیدوارند روزی دولت منتخب سودان بتواند اداره کشور را در دست گیرد و این مسأله فقط از طریق توافق و برگزاری انتخابات و نه برگزاری اعتراضات امکان‌پذیر است.

 

بعد از اینکه ارتش سودان، عمر البشیر، رئیس جمهور سابق این کشور را از سمت خود برکنار کرد، نظامیان در این کشور قدرت گرفته و علی رغم تشکیل شورای حاکمیتی متشکل از نیروهای نظامی و سیاسی، عملا قدرت در دست نظامیان و ارتش قبضه شد و این مسئله باعث شد که شهرها و ایالت‌های این کشور آفریقایی شاهد تداوم اعتراضات به اقدامات این شورا طی این مدت باشد و این اعتراض‌ها از 25 اکتبر 2021 ادامه دارد.

 

اقدامات رئیس شورای حاکمیتی مذکور شامل تشکیل مجدد شورای حاکمیتی، بازداشت تعدادی از مقامات و سرنگونی دولت غیرنظامی به نخست وزیری «عبدالله حمدوک» و بازداشت خانگی وی می‌شود که قرار بود او قبل از اینکه دوباره در 21 نوامبر 2021 به قدرت برسد، از سوی این شورا برکنار شد و در بازداشت خانگی قرار گرفت.

 

اخیراً رئیس شورای حاکمیت سودان اعلام کرده است که در نظر دارد در ژوئیه 2023 انتخابات سراسری برگزار کند. درحالی‌ که تعدادی از نیروهای فعال سیاسی تا آرام شدن فضای سیاسی و امنیتی از صحبت در مورد برگزاری هرگونه انتخاباتی خودداری می‌کنند./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار