به گزارش راهبرد معاصر، بازار سرمایه در روزی که بسیاری از سهامداران به دلیل بروز ریسکهایی بیرون از بازار، در صف فروش قرار گرفتند، بهمنماه را با افتی شدید آغاز کرد. به عبارت دیگر، بیرون از بازار سهام، ریسکهای مهمی بر بازار سایه افکندهاند.
البته تورم و نرخ دلار دو سیگنال برای آینده بورس هستند، توقف شاخص کل پیش از رسیدن به کانال 1.7 میلیون واحدی و برگشت شاخص کل هموزن در نزدیک ترین حالت ممکن به قله تاریخی را می توان تنها به دلیل ترس سهامداران از ریزش بازار دانست.
چند روزی است که کانالهایی تلگرامی و صفحات اینستاگرامی در حال پمپاژ خبرهایی درباره بازار سرمایه هستند که نه تنها درست نبوده و به نظر میرسد این افراد میخواهند با کشیدن رِنج منفی در بازار، عقب ماندگی خود را جبران کنند. بازار سهام در بهترین وضعیت از نظر ارزندگی قرار داشته و افرادی که به صورت میان مدت و بلندمدت در این بازار سرمایه گذاری می کنند، سود قابل توجهی را برداشت خواهند کرد.
با این حال شاخص در هفته گذشته توانست به محدوده بالاتر از نیمه کانال 1.6 میلیونی صعود کند و سه روز صعودی را ثبت کند.
دی ماه برای بازار، ماه خوشایندی بود حجم معاملات بالا بود و قیمتها آرایش صعودی گرفتند. اما برخی کارشناسان معتقدند سهامداران باید به فکر سرمایه خود باشند.
* خودرویی ها با عرضه در بورس می توانند لیدر بازار سهام شوند
در اینباره علی مومنی، کارشناس بازار سرمایه، میگوید: سهامداران باید از رفتار هیجانی در بازار سرمایه خودداری کنند، افرادی که به اصطلاح سیگنال فروش هستند و کانال های VIP دارند، در حال ایجاد موج هیجانی در بورس هستند.
وی ادامه داد: بورس از سایر بازارها عقب مانده و از نظر بنیادی در وضعیت عالی قرار دارد، سرمایهگذاری در بورس با کمترین ریسک همراه بوده و البته سهامداران باید نگاه بلندمدت به بازار سهام داشته باشند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: رشد تولید شرکتهای بورسی که در گزارشهای رسمی به آن پرداخته شده است، به همراه گزارشهای 9 ماهه شرکت ها نشان می دهد عملکرد آنها در 9 ماهه گذشته به شدت سودساز بوده است.
مومنی با بیان اینکه عملکرد شرکتها و تغییرات سود و زیان آن ها باید مورد توجه معاملهگران قرار بگیرد، تصریح کرد: عامل موثر بر بازار موضوع عرضه خودرو در بورس کالا و وضعیت نمادهای خودرویی در بازار است. وضعیت این گروه لیدر سنتی بازار بر روند بازار اثرگذار خواهد بود.
* افت یکپارچه شاخص های عملکردی بورس
در پایان معاملات امروز بورس، شاخص کل با کاهش 31 هزار و 570 واحدی نسبت به روز کاری قبل تا سطح یک میلیون و 657 هزار و 573 واحد پائین آمد. بازدهی این شاخص منفی 1.87 درصد بوده است.
شاخص کل هم وزن نیز با افت 4 هزار و 244 واحدی در رقم 521 هزار و 942 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی 81 صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس با ریزش 219 واحدی در سطح 21 هزار و 288 واحد قرار گرفت.
* رشد ارزش معاملات خرد در بازار سرمایه
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 16 هزار و 278 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه هزار و 376 میلیارد تومان بود که 8 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می شود.
ارزش معاملات خرد سهام نیز با افزایش 10 درصدی به نسبت روز گذشته به رقم 10 هزار و 590 میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بازار سرمایه 65 درصد بوده است.
* خروج سرمایه حقیقی از بورس
امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی بود و 783 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.
در معاملات روز شنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام خساپا (سایپا)، فولاد (فولاد مبارکه)، خگستر (گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو) اختصاص داشت. در سوی دیگر، نمادهای شیراز (پالایش نفت شیراز)، دفارا (داروسازی فارابی) و فروژ (صنایع فروآلیاژ ایران) بیشترین ورود پول را داشتند.
* رشد ارزش صفهای خرید بازار سهام
در پایان معاملات روز شنبه، 245 نماد رشد قیمت داشتند و 408 نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، 38 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 62 درصد بازار افت قیمت داشتند.
در جریان معاملات امروز، 119 نماد صف خرید داشتند و 94 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف های خرید با رشد 24 درصدی به 838 میلیارد تومان رسید و مجموع ارزش صف های فروش 108 درصد افزایش یافت و 536 میلیارد تومان بود.
در پایان معاملات نماد اردستان (شرکت سیمان اردستان)، فروژ (شرکت صنایع فروآلیاژ ایران) و دسینا (شرکت داروسازی سینا) بیشترین صف خرید را داشتند.
در سوی دیگر، نمادهای حکشتی (کشتیرانی جمهوری اسلامی)، نوری (پتروشیمی نوری) و کویر (تولیدی فولاد سپید فراب کویر) بیشترین صف فروش را داشتند./ فارس