به گزارش راهبرد معاصر، "ینس استولتنبرگ"، دبیر کل ناتو در گفتگویی با روزنامه "دی ولت" آلمان درباره خالی شدن ذخایر تسلیحات و مهمات ناتو با توجه به ارسال ها به اوکراین هشدار داده و گفت: ذخایر تسلیحات و مهمات ناتو با تحویل به اوکراین تخلیه شده است. در ادمه این روند حمایت باید به مسئله تعمیر و نگهداری دستگاه ها توجه شود.
به این ترتیب ینس استولتنبرگ، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نسبت به کمبود تجهیزات در کشورهای عضو ناتو با توجه به ارسال تسلیحات و مهمات به اوکراین هشدار داد. وی به دی ولت گفت: حمایت ما از اوکراین به روند کاهش ذخایر تسلیحات و مهمات ناتو ادامه داده است.
دبیر کل ناتو در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: این حمایت گسترده به دلیل نیازهای اوکراین درست و ضروری است. اما مطمئناً ما باید ذخایر مهمات و سیستمهای تسلیحاتی خود را دوباره پر کنیم و همچنین اطمینان حاصل کنیم که میتوانیم به عرضه اوکراین ادامه دهیم.
استولتنبرگ گفت: در تداوم حمایت ها از اوکراین متحدان نباید فقط به ارسال تسلیحات جدید فکر کنند. ما همچنین باید اطمینان حاصل کنیم که سیستم های عرضه شده همچنین درست کار می کنند، مهمات و قطعات یدکی کافی برای تعمیر و نگهداری و آموزش روی سیستم ها را هم باید تامین کنیم. این امر برای اینکه این دستگاه ها بتوانند به اثری که برای آن تحویل داده شده است برسد، ضروری است.
استولتنبرگ همچنین نسبت به تهدید مداوم از طرف روسیه هشدار داد و تاکید کرد: هیچ نشانه ای وجود ندارد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هدف خود را برای تسلط بر اوکراین تغییر داده است. هیچ چیزی وجود ندارد که نشان دهد او در حال آماده شدن برای صلح است.
استولتنبرگ در بخش دیگری از سخنانش گفت، پوتین آماده است دهها هزار سرباز روسی را در این جنگ کاملاً ناموجه قربانی کند. رئیس جمهور روسیه بیش از 200 هزار سرباز را بسیج کرده است و می خواهد تعداد بیشتری را بسیج کند. علاوه بر این، پوتین فعالانه در حال تلاش برای تهیه تسلیحات بیشتر از سایر کشورهای به زعم وی مستبد مانند ایران و کره شمالی است.
استولتنبرگ همچنین ابراز امیدواری کرد که هدف دو درصدی ناتو برای افزایش هزینه های نظامی به زودی افزایش یابد. وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: من فرض میکنم زمانی که برای نشست ناتو در ویلنیوس در جولای امسال ملاقات کنیم، هدف جدیدی برای هزینههای دفاعی وجود خواهد داشت. به گفته وی هدف افزایش این هزینه ها به دو درصد از تولید ناخالص ملی مربوطه در سال 2014 برای یک دوره 10 ساله تعیین شد. بنابراین ما اکنون باید آن را به روز کنیم.
استولتنبرگ این موضوع را باز گذاشت که کشورهای عضو به طور خاص روی کدام هدف آینده توافق می کنند. وی البته گفت :اما من تصور می کنم که این یک هدف بلندپروازانه تر از قبل خواهد بود، زیرا همه می بینند که ما باید بیشتر سرمایه گذاری کنیم. وی در این زمینه به بودجه ویژه 100 میلیارد یورویی دولت فدرال آلمان نیز اشاره کرد. آلمان در حال حاضر به هدف دو درصدی ناتو دست نیافته است./ تسنیم