ترامپ: شاید پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای وضعیت اضطراری اعلام کنم پوتین: جهان از پایداری مردم ایران شگفت‌زده شده است رویترز: آمریکا شرط حقوق بشری برای بخشی از کمک‌های نظامی به مصر را لغو کرد بقائی: جهان‌بینی ترامپ، نماد پوچی و استبداد و خطری برای صلح جهانی است ادعای فرانسه مبنی بر اسکورت کشتی‌ها در تنگه باب‌المندب نتانیاهو حادثه هواپیمای فلای دبی را به ایران ربط داد! خروج ذلت‌بار آخرین نظامی و هواپیمای ارتش تروریست آمریکا از عراق علی الزیدی: اجازه استفاده از عراق را برای حمله به همسایگان نمی‌دهیم تأکید گروسی بر اهمیت تماس‌های پوتین و ترامپ درباره اوکراین اولیانوف ادعای دبیرکل ناتو درباره برنامه هسته‌ای ایران را رد کرد هگست اخراج گسترده مقام‌های بلندپایه ارتش آمریکا را تائید کرد ترامپ ادعای خود برای اعلام پیروزی در جنگ با ایران را بار دیگر تکرار کرد تیپ «الیوم الموعود» در عراق منحل شد/ تغییر ساختار «جیش الامام» به موسسه انصار الامام المهدی المیادین: معاون رئیس امارات در سفر به ریاض حامل پیام نتانیاهو برای بن‌سلمان بود تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران/ ۱۰ فرد و نهاد مستقر در ایران، هنگ‌کنگ و پاکستان تحریم شدند

گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و فرانسه

گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و فرانسه حسین امیرعبداللهیان و کاترین کولونا وزیر خارجه فرانسه امشب (چهارشنبه) پنجم بهمن ماه تلفنی گفت‌وگو کردند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۵ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 25
کد خبر: ۱۷۰۲۹۹

به گزارش راهبرد معاصر آخرین وضعیت مناسبات دوجانبه و برخی موضوعات مهم مورد علاقه از جمله موارد مطرح در این گفت‌وگوی تلفنی بود.

امیرعبداللهیان با اشاره به دیدار اخیرش با همتای فرانسوی در اردن و در حاشیه نشست بغداد ۲، به مناسبات تاریخی دو کشور اشاره کرد و مواضع فرانسه در تشویق اغتشاش در ایران را غیردوستانه خواند.

وزیر امور خارجه کشورمان با انتقاد از اظهارات مداخله جویانه برخی مقامات فرانسوی گفت: ایران همواره مسیر مذاکره و دیپلماسی را ترجیح می‌دهد، اما همانگونه که شاهدید در رویکرد تقابلی، اقدام ما نیز فوری، موثر و‌ متقابل است.

رئیس دستگاه دیپلماسی ضمن انتقاد از مواضع و اقدامات غیر سازنده پارلمان اروپا در قبال سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: سپاه پاسداران نهاد حاکمیتی و حافظ امنیت ملی ایران است و نقش مهمی در حفظ امنیت منطقه و مبارزه واقعی با تروریسم دارد. جمهوری اسلامی ایران به دقت رفتار اتحادیه اروپا را تحت نظر داشته و متناسب با آن گام‌های بعدی خود را تنظیم خواهد کرد.

وزیر امور خارجه ایران عنوان کرد: در کنار این اظهارات و اقدامات، شاهد اقدام ناشایست و موهن یک نشریه فرانسوی (شارلی ابدو) در تعرض به مقدسات دینی بودیم که روی دیگر آن متاسفانه در اهانت به قرآن کریم، کتاب مقدس مسلمانان در دو کشور اروپایی تکرار شد.

امیر عبداللهیان در خصوص همکاری های دو کشور با تأکید بر ضرورت تمرکز بر گفت‌وگو و‌ تعامل افزود: سیاست شکست خورده تحریمی ترامپ را تکرار نکنید، ما نیز امروز فهرست تحریمی جدید علیه اتحادیه اروپا و انگلیس که در برگیرنده ۳۳ مقام و نهاد اروپایی است را در اقدام متقابل اعلام کردیم.

وزیر امور خارجه فرانسه در این گفتگوی تلفنی با تأکید بر اهمیت روابط ایران و فرانسه گفت که فرانسه هیچ دخالتی در امور ایران نداشته است.

خانم کولونا با تأکید بر اهمیت حفظ مناسبات دو کشور بر تقویت آن از مسیر گفت‌وگو تصریح کرد.

وزیرخارجه فرانسه همچنین خواستار آزادی زندانیان فرانسه شد.

گفتنی است این افراد به جرم جاسوسی و اقدامات مداخله آمیز و ضد امنیت در بازداشت بسر می‌برند.

در این گفت‌وگو همچنین آخرین وضعیت همکاری‌های کنسولی نیز بررسی شد.

وزرای خارجه دو کشور اخیرا در حاشیه نشست بغداد ۲ در امان پایتخت اردن دیداری کوتاه داشتند. وزرای خارجه ۱۹ مهر ماه نیز تلفنی گفت‌وگو کردند‌ و امیرعبداللهیان در  این گفت‌وگوی تلفنی، تصریح کرد: اجازه نمی‌دهیم هیچ طرفی از داخل یا خارج، امنیت ملی کشورمان را هدف قرار دهد.

رئیس دستگاه دیپلماسی اخیرا نیز با جوزپ بورل مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزیر خارجه سوئد تلفنی گفت‌وگو کرده بود./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار