استقبال رسمی مقامات لبنانی از عراقچی در فرودگاه بین‌المللی رفیق حریری + فیلم عراقچی: روابط ایران و لبنان یک روابط دیرینه است / حفظ تمامیت ارضی لبنان از اهمیت زیادی برخوردار است آمریکا پایگاه‌های نظامی خود را در سوریه به یک پایگاه کاهش خواهد داد عراقچی: بعد از سال‌های طولانی، دیپلماسی ایران و مصر وارد مرحله جدیدی شده است عراقچی عازم بیروت شد قالیباف در ادامه سفر به آمریکای لاتین به هاوانا رسید رد ادعای تکراری شورای همکاری خلیج فارس راجع به جزایر سه‌گانه ایرانی گروسی: دیداری به موقع با عراقچی داشتم + جزئیات عراقچی در کنفرانس خبری با وزیر خارجه مصر: با گروسی دیدار کردم/ نمی‌توان حق غنی‌سازی را از ایران گرفت قاهره: از حل و فصل مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران حمایت می‌کنیم دیدار عراقچی با رئیس‌جمهور مصر گروسی: اراده سیاسی لازم در تهران و واشنگتن برای حصول توافق وجود دارد منبع مطلع ایرانی: پیشنهاد مکتوب آمریکا بسیار دور از مبنایی منصفانه برای سازش است گردان شهدای الاقصی: تجمع خودرو‌های دشمن در خان‌یونس را هدف قرار دادیم بقائی: گزارش آژانس بزرگنمایی برخی از موارد فنی است / دوگانه رفع تحریم‌ها و توقف غنی‌سازی را نخواهیم پذیرفت

کاخ سفید: پیشرفتی در خصوص برجام صورت نگرفته است

یک مقام ارشد کاخ سفید روز جمعه تصریح کرد واشنگتن انتظار پیشرفت در مذاکرات رفع تحریم‌های وین در آینده نزدیک را ندارد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۹ - ۰۸ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 28
کد خبر: ۱۷۰۴۷۶

به گزارش راهبرد معاصر، جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز جمعه تصریح کرد که دولت «جو بایدن» انتظار پیشرفت در مذاکرات برجام در آینده نزدیک را ندارد.

 

نشریه نیوزویک بر اساس اظهارات جان کربی نوشته کاخ سفید تأیید کرده که بایدن به دنبال پیشرفت در مذاکرات احیای برجام در آینده نزدیک نیست و هشدار داده که ایالات متحده در حال آماده شدن برای توسل به گزینه‌های جایگزین است.

 

جان کربی که روز جمعه در جمع خبرنگاران صحبت می‌کرد گفته که مذاکره در خصوص احیای برجام در حال حاضر «اصلاً در دستور کار نیست.» او اضافه کرد: «پیشرفتی در خصوص برجام صورت نگرفته و ما انتظار پیشرفت در خصوص آن در آینده نزدیک نداریم.»

 

این مقام کاخ سفید در ادامه گفته بایدن «در خصوص نیازهای امنیتی ما برای جلوگیری از دستیابی ایران به توانمندی سلاح هسته‌ای کاملاً جدی است.»

 

وی گفت: «رئیس‌جمهور همواره گفته که روش دیپلماتیک و مسالمت‌آمیز برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را ترجیح می‌دهد. لازم است ما اطمینان حاصل کنیم که در صورتی که شرایط ایجاب کند منابع، توانمندی‌ها و آمادگی لازم برای رسیدن به این هدف را از طریق روش‌های دیگر داریم.»

 

از طرف دیگر، ایران آمادگی خود را برای مذاکرات رفع تحریم‌ها اعلام کرده است. نمایندگی ایران در سازمان ملل به نیوزویک گفت: «از منظر ایران، بازگشت طرف‌ها به برجام و اجرای تعهدات این توافق تنها گزینه موجود است.»

 

آخرین دور مذاکرات رفع تحریم‌های وین مردادماه سال جاری در وین برگزار شد اما بعد از آن دچار وقفه شده است تحلیلگران می‌گویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است.

 

بایدن در شرایطی سال ۲۰۲۱ بر سر کار آمد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران در دستیابی به اهدافش ناکام مانده بود. این سیاست علاوه بر ناکامی در شکل دادن به یک توافق هسته‌ای جدید، باعث ایجاد تفرقه در روابط میان کشورهای دو سوی آتلانتیک، به خطر افتادن اثربخشی نظام تحریم‌ها به عنوان یکی از ابزارهای اصلی سیاست خارجی آمریکا شد.

 

جمهوری اسلامی ایران راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها، اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام و رفع ادعاهای پادمانی آژانس اتمی را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبه‌ای که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را می‌پذیرد./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار