ضریب هوشی کودکان، قربانی آلودگی هوا-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

ضریب هوشی کودکان، قربانی آلودگی هوا

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض سطوح بالای آلودگی هوا در دوران بارداری با اختلال رشد عصبی و کاهش ضریب هوشی در کودکان از ۲ تا ۸ سال مرتبط است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۹ - ۰۹ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 29
کد خبر: ۱۷۰۷۰۶

به گزارش راهبرد معاصر، نتایج یک مطالعه جدید، به رهبری دانشمندان دانشگاه کلرادو به بررسی تأثیر آلودگی هوا بر مادران باردار و اختلالاتی که برای فرزند آن‌ها ایجاد می‌کند، پرداخته است. این تحقیق نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض سطوح بالای آلودگی هوای محیط در دوران بارداری با اختلال رشد عصبی در کودکان از 2 تا 8 سال مرتبط است.

 

در این مطالعه، داده‌ها از 161 مادر و نوزاد سالم آن‌ها که از شیر مادر تغذیه کرده است، جمع‌آوری شد. شرکت‌کنندگان تاریخچه مفصلی از محل زندگی خود در دوران بارداری ارائه کردند و محققان برای بررسی اطلاعات این افراد از سیستم کیفیت هوای آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده آمریکا که داده‌های ایستگاه‌های کیفیت هوا در سراسر کشور را ثبت می‌کند، استفاده کردند تا احتمال قرار گرفتن مادران در معرض آلاینده‌های ناشی از ترافیک، صنعت، دود آتش‌سوزی و سایر منابع را محاسبه کنند.

 

دانشمندان قرار گرفتن در معرض دی‌اکسید نیتروژن (NO2) و ذرات معلق با قطر کمتر از 2.5 و 10 میکرون (به ترتیب PM2.5 و PM10) را در نظر گرفتند. آن‌ها همچنین دوره حاملگی را به اوایل، اواسط و اواخر تقسیم کردند.

 

نتایج این تجزیه و تحلیل که در مجله علمی معتبر Environmental Health منتشر شد، نشان داد که کودکان دو ساله‌ای که مادر آن‌ها در دوران بارداری در معرض سطوح بالاتر ذرات PM2.5 و هم PM10 قرار گرفته بودند، به طور قابل توجهی در تست‌های شناختی(تست‌های ضریب هوشی و توان یادگیری) نمره پایین‌تری کسب کردند.

 

بر اساس نتایج این آزمون، نوزادانی که بیشتر در معرض تنفس ذرات (PM10) قرار گرفته بودند، به طور متوسط 3 امتیاز کمتر از کودکان عادی را در آزمون‌های شناختی کسب کردند. نتایج نشان داد که مادران بارداری که در اواسط و اواخر بارداری در معرض سطوح بالاتر PM10 قرار گرفته بودند، نوزادانی به دنیا می‌آورند که نمرات پایین‌تری را در آزمون‌های زبانی و حرکتی کسب می‌کنند./ تسنیم

ارسال نظر