ویتکاف و کوشنر فردا به مسکو می‌روند روبیو: توافق کردن با ایران دشوار است! ناتو: تجهیزات بیشتری به دریای سیاه می‌فرستیم محسن رضایی: به هیچ وجه ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی شده از ایران خارج نخواهد شد کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد پاکستان: متعهد به ادامه میانجیگری میان ایران و آمریکا هستیم العربی الجدید: گشایش احتمالی در مذاکرات ایران و آمریکا شورای همکاری خلیج فارس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به گفت‌و‌گو شد ماکرون: با قاطعیت با کسانی که بی نظمی کردند برخورد می‌کنیم مقتدی صدر خواستار برگزاری تظاهرات در حمایت از آزادی حجاب شد

ادعای فایننشال‌تایمز درباره قصد فرانسه و آلمان برای اقدام علیه سپاه

ادعای فایننشال‌تایمز درباره قصد فرانسه و آلمان برای اقدام علیه سپاه یک روزنامه انگلیسی مدعی شده فرانسه و آلمان قصد دارند که گزینه‌های حقوقی برای اقدام علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را مورد بررسی قرار دهند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۸ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 30
کد خبر: ۱۷۰۹۱۵

به گزارش راهبرد معاصر، یک رسانه انگلیسی گزارش داده اتحادیه اروپا در حال بررسی گزینه‌های حقوقی برای قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» است.

 

نشریه فایننشال‌تایمز با گزارش این خبر افزود این تغییر سیاستی است که تمامی امیدواری‌ها برای احیای توافق هسته‌ای برجام را از بین خواهد برد. این طرح از حمایت فرانسه و آلمان که هر دو طرف توافق هسته‌ای با ایران هستند برخوردار است.

 

چهار مقام که از رایزنی‌ها در این خصوص مطلع هستند به فایننشال‌تایمز گفتند که پاریس و برلین در نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا که هفته گذشته برگزار شد حمایت خودشان را از این طرح ابراز کردند. سرویس حقوقی اتحادیه اروپا قرار است طی سه هفته آینده نظرش درباره قانونی بودن چنین اقدامی را در قالب یک یادداشت پیش‌نویس برای پایتخت‌های 27 کشور عضو اتحادیه اروپا ارسال کند.

 

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مصاحبه‌ای با فایننشال‌تایمز گفت: «بله، برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا از این طرح حمایت می‌کنند. کشورهای زیادی موافق آن خواهند بود.»

 

قرار دادن نیروهای مسلح رسمی یک کشور در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی اقدامی بسیار غیرمعمول است. برخی از کارشناسان طرح چنین موضوعی از سوی کشورهای اروپایی را بخشی از کارزار فشار اروپایی‌ها برای مجاب کردن ایران به عقب‌نشینی از مواضع مردم ایران در مذاکرات رفع تحریم‌های وین می‌دانند.

 

فایننشال‌تایمز نوشته انگلیس نیز در حال انجام ارزیابی‌های خود در خصوص حمایت از اقدام علیه سپاه پاسداران است که قدرتمند‌ترین بخش از دستگاه امنیتی حکومت ایران محسوب می‌شود. مطابق این گزارش، حمایت فرانسه و آلمان از آن جهت که این کشورها در کنار انگلیس، روسیه و چین طرف‌های توافق هسته‌ای محسوب می‌شوند حائز اهمیت است.

 

یک مقام فرانسوی گفت پاریس به جای فهرست‌گذاری کل سازمان سپاه پاسداران از طرحی بالقوه برای قراردان بخش‌های منطقه‌ای معینی از سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی حمایت می‌کند. وزارت خارجه فرانسه به درخواست فایننشال‌تایمز برای اظهارنظر پاسخ نداده است.

 

وزارت خارجه آلمان چند روز پیش گفته بود چنین اقدامی علیه سپاه نه فقط با موانع سیاسی بلکه با موانع حقوقی روبرو است.

 

جوزپ بورل در مصاحبه با فایننشال‌تایمز، ادعاها درباره فروش سلاح توسط ایران به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین و حوادث داخلی اخیر در ایران را دو موضوعی دانسته که روی سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال ایران «اثر سیاسی» دارند.

 

بورل گفته در صورت اقدام علیه سپاه چشم‌اندازهای احیای توافق هسته‌ای از بین خواهد رفت. این مقام اتحادیه اروپا گفت: «برجام نمرده اما کاملاً متوقف شده. می‌توان تصور کرد که در صورتی که این اقدام توسط کشورهای دیگر انجام شود این مذاکرات به طرز فزاینده‌ای متوقف خواهد شد.... قطعاً مسائل را دشوارتر خواهد کرد./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار