به گزارش راهبرد معاصر، بازماندگان اعدامشدگان در عربستان سعودی به بیبیسی گفتهاند که حکومت بدون آن که به آنها اطلاع بدهد فرزند یا عضو خانوادهشان را اعدام کرده است.
یکی از این موارد خانواده مصطفی خیاط - یکی از این اعدامشدگان - است که میگوید هیچ خبر و اطلاعی پیش از اعدام به آنها داده نشده بود.
آنها هنوز جنازه مصطفی را تحویل نگرفتهاند. محل دفنی هم به آنها نشان داده نشده است.
میگویند آخرین باری که صدای مصطفی را شنیدهاند در حین یک تماس تلفنی از زندان بوده که در پایان آن مصطفی با مادرش این چنین خداحافظی کرده: «خیلی خوب، من باید برم. خوشحالم که شما سالمی».
نهادهای حقوق بشری اروپا چند روز پیش اعلام کردند عربستان طی شش ماه نخست سال ميلادی گذشته ۱۲۰ نفر را اعدام کرده است و این تعداد دو برابر اعدامیهای سال گذشته میلادی است. این آمار با وعده ولیعهد سعودی در خصوص کاهش مجازات اعدام مغایرت دارد.
پیشتر، فهد الغفیلی پژوهشگر عربستانی با انتشار پیامی در صفحه کاربری خود در توئیتر نوشت: از زمانی که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان شده، ۵۹۰ تن اعدام شده اند که ۸۱ نفر از آنها در بزرگترین اعدام گروهی در تاریخ عربستان، همگی در یک روز اعدام شدند.
محمد بن سلمان از زمان روی کار آمدن در سال ۲۰۱۷، الگوی حکومتی سرکوبگرانه و وحشیانه را در عربستان تداوم بخشیده است. مجازات اعدام به عنوان یک ابزار سیاسی توسط مقامات سعودی مورد استفاده قرار گرفته است و این مجازات برای گسترش ترس در این کشور و ارعاب شهروندان به ویژه در میان فعالان حقوق بشر در تلاش خانواده حاکم طراحی شده است./ باشگاه خبرنگاران