اتهام‌زنی‌ متقابل آذربایجان و ارمنستان در دیوان بین‌المللی دادگستری-راهبرد معاصر
وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط دیوان لاهه صادر شد صدور بیانیه اتحادیه اروپا درباره برنامه هسته‌ای ایران + جزئیات واشنگتن: همچنان از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت می‌کنیم واکنش روسیه و چین به وتوی پیش نویس قطعنامه غزه توسط آمریکا

اتهام‌زنی‌ متقابل آذربایجان و ارمنستان در دیوان بین‌المللی دادگستری

ایروان، باکو را به بستن کریدور لاچین متهم می‌کند، در حالی که باکو، ایروان را به «استخراج معدن» از سرزمین‌های خود متهم می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۷ - ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 01
کد خبر: ۱۷۱۳۱۴

به گزارش راهبرد معاصر، جلسات دادرسی در دیوان بین‌المللی دادگستری در مورد ارمنستان و جمهوری آذربایجان برگزار می‌شود که یکدیگر را به نقض کنوانسیون منع تبعیض نژادی متهم می‌کنند.

 

ایروان، باکو را به بستن کریدور لاچین متهم می‌کند، در حالی که باکو، ایروان را به «استخراج معدن» از سرزمین‌های مستقل خود متهم می‌کند.

 

جلسات استماع در بالاترین دادگاه سازمان ملل واقع در اروپا مصادف با دوره‌ای است که باکو در تلاش برای تقویت دیپلماسی انرژی با کشورهای غربی است.

 

وب‌سایت رسمی ریاست جمهوری آذربایجان نوشت: الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان در سفر دو روزه خود به مجارستان اعلام کرد که کریدور گاز جنوبی نقش مهمی در احیای پروژه ناباکو در تأمین انرژی اروپا ایفا خواهد کرد که به مرور زمان به تاریخ تبدیل شده بود.

 

ادعاهای ارمنستان علیه جمهوری آذربایجان

طرف ارمنی روز دوشنبه به منظور اتخاذ تدابیر موقت در دادگاه عالی سازمان ملل در لاهه حاضر شد و آذربایجان را به «مسدود کردن کریدور لاچین، تنها راه ارتباطی قره‌باغ کوهستانی و ارمنستان» متهم کرد.

 

وکلای ارمنستانی گفتند که محاصره ایجاد شده توسط طرف آذربایجانی باعث قطع ارتباط 120 هزار ارمنی قومی در قره‌باغ کوهستانی از جهان خارج شده و انتقال ارمنی‌های مبتلا به بیماری وخیم برای درمان به ارمنستان غیرممکن شده است.

 

در این جلسات، ارمنستان همچنین مدعی شد که پس از تظاهراتی که فعالان زیست‌محیطی آذربایجان در 12 دسامبر آغاز کردند، به دلیل ادامه محاصره، از ارسال مواد غذایی و سایر کمک‌های بشردوستانه به قره‌باغ جلوگیری شد.

 

«النور ممدوف» معاون وزیر امور خارجه آذربایجان در سخنانی در برابر قضات دیوان بین‌المللی دادگستری، ادعاهای ایروان مبنی بر بسته شدن کریدور لاچین و محاصره ماندن ارامنه را بی‌اساس خواند و گفت که جاده ارتباط قره‌باغ و ارمنستان برقرار است و بر اساس اعلامیه سه‌جانبه امضا شده در نوامبر 2020 تحت کنترل نیروهای حافظ صلح روسیه است.

 

این مقام وزارت خارجه آذربایجان با اشاره به این موضوع مدعی شد: رفت‌وآمد و حمل‌ونقل مانند گذشته در لاچین ادامه دارد.

 

بر اساس اطلاعاتی که کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در اختیار رسانه‌ها قرار داده است، این کمیته از 19 دسامبر 2022، به 36 ارمنی برای رفتن به ارمنستان از طریق کریدور لاچین و 59 نفر از ارمنستان برای پیوستن به خانواده‌هایشان در قره‌باغ کمک کرده است.

 

در این مدت، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ به عنوان یک میانجی بی‌طرف بشردوستانه، 18 مورد تخلیه پزشکی را نیز در طول کریدور لاچین انجام داد. طی این عملیات 60 بیمار و همراهانشان تخلیه شدند. همچنین لوازم پزشکی، مواد غذایی و غذای کودک نیز به مراکز درمانی تحویل داده شد.

 

خواسته‌های جمهوری آذربایجان

روز سه‌شنبه، دادگاه بین‌المللی دادگستری درخواست‌های باکو را برای اتخاذ تدابیر موقت علیه ایروان بر اساس درخواست آذربایجان شنید.

 

نماینده جمهوری آذربایجان از ارمنستان خواست «استخراج معدن از خاک آذربایجان را متوقف کند و محل مین‌های مدفون‌شده در سال‌های گذشته را گزارش کند».

 

النور ممدوف معاون وزیر امور خارجه آذربایجان هشدار داد که مین‌های مدفون‌شده خطری برای بازگشت امن آوارگان داخلی به قره‌باغ است.

 

لازم به ذکر است که اختلافات حقوقی بین طرفین پس از پایان جنگ دوم قره‌باغ آغاز شده است.

 

دیپلماسی انرژی جمهوری آذربایجان

در شرایطی که اختلافات حقوقی آذربایجان و ارمنستان در اروپا ادامه دارد، باکو قصد دارد دیپلماسی انرژی با بروکسل را تعمیق بخشد.

 

الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان که روز دوشنبه برای سفر به مجارستان به سر می‌برد، اعلام کرد که آذربایجان از طریق کریدور گازی جنوبی که دو سال پیش به بهره‌برداری رسید، منابع گاز طبیعی خود را به اتحادیه اروپا تحویل می‌دهد.

 

بر اساس بیانیه امضاشده بین اتحادیه اروپا و جمهوری آذربایجان در جولای 2022، باکو صادرات گاز خود به اروپا را در سال‌های آینده دو برابر خواهد کرد.

 

الهام علی‌اف در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با ویکتور اوربان نخست‌وزیر مجارستان گفت: من بسیار خوشحالم که اکنون پروژه ناباکو را که در تاریخ گم شده بود احیا کرده‌ایم. گاز آذربایجان از طریق خطوط اتصال به بلغارستان، سپس رومانی، مجارستان و پس از مجارستان به سایر کشورهای اروپایی ارسال می‌شود.

 

رئیس‌جمهور آذربایجان با اشاره به اینکه امنیت انرژی در سطح جهانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، خاطرنشان کرد که منابع غنی نفت و گاز آذربایجان به باکو این امکان را می‌دهد که حداقل برای صدسال آینده شریک قابل‌اعتمادی برای اروپا از نظر گاز طبیعی باشد.

 

اتحادیه اروپا همچنین علاقه‌مند به همکاری با جمهوری آذربایجان در زمینه گاز طبیعی به ویژه انرژی سبز است. بنابراین، بر اساس گزارش منتشر شده توسط بانک اروپایی بازسازی و توسعه در روز دوشنبه، این بانک در سال 2022 در مجموع 86 میلیون یورو در آذربایجان سرمایه‌گذاری کرده که از این میزان 71 درصد (61 میلیون یورو) به اقتصاد سبز اختصاص یافته است.

 

ارمنستان با اشاره به «بحران انسانی» در قره‌باغ، از کشورهای اروپایی می‌خواهد که از منابع انرژی جمهوری آذربایجان استفاده نکنند.

 

جوزپ بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور سیاست خارجی، روز دوشنبه در بیانیه‌ای گفت که نهادی که او نمایندگی می‌کند از ماه دسامبر تحولات کریدور لاچین را از نزدیک دنبال می‌کند.

 

وی اگرچه تحریم‌های رسمی اروپا را یکی از ابزارهای پیشبرد سیاست‌های مشترک می‌داند، اما در خصوص موضوع ارمنستان اعلام کرد که «هرگونه تحریمی علیه جمهوری آذربایجان در دستور کار نیست».

 

جوزپ بورل خاطرنشان کرد: تلاش اتحادیه اروپا با ارمنستان و آذربایجان بر حل همه مسائل از طریق گفتگو متمرکز است.

 

همچنین باکو ادعاهای ارمنستان مبنی بر "استفاده از منابع انرژی دولت آذربایجان به عنوان ابزار سیاسی" را بی‌اساس خواند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار