دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

جمهوری آذربایجان : قصد نداریم با ارمنستان بجنگیم

رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان در واکنش به گزارش‌ها مبنی بر حمله احتمالی به نیروهای ارمنستان، گفت کشورش قصد ندارد جنگ سوم با ایروان را به راه بیندازد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۰ - ۲۱ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 11
کد خبر: ۱۶۷۸۸۵

به گزارش راهبرد معاصر،‌ الهام علی‌اف رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان سه‌شنبه (۱۰ ژانویه) به خبرنگاران گفت باکو قصدی برای درگیری جدید با کشور همسایه ارمنستان ندارد. این در حالی است که تنش‌ها بین دو کشور همسایه از ماه‌ها پیش بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی بالا گرفته است. 

 

به گزارش «راشا تودی»، او در اظهارنظر درباره برخی گزارش‌ها در رسانه‌های غربی مبنی بر این که باکو ممکن است در آینده به نیروهای ایروان حمله کند، این شایعات را جعلی خواند و گفت: برنامه‌ای برای شروع جنگ سوم [علیه ارمنستان] نداریم. همه آن‌هایی که (جمهوری) آذربایجان را متهم به داشتن چنین مقاصدی می‌کنند، کارزاری کثیف و تهمت‌آمیز را علیه باکو به راه انداخته‌اند. 

 

علی‌اف در ادامه سخنانش ایروان را مقصر درگیری‌های مرزی در سپتامبر دانست. خصومت‌ها در آن زمان باعث کشته شدن ده‌ها سرباز از دو طرف شد و هر یک طرف دیگری را به دلیل تحریک خشونت مقصر می‌دانست. 

 

رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان با بیان این که ایروان ظاهرا نمی‌توانست نتایج درگیری قبلی بین دو کشور را که شاهد دستیابی ارضی باکو در منطقه مورد مناقشه بود، بپذیرد، افزود: درگیری‌های سپتامبر غیر قابل اجتناب بود.

 

علی‌اف در ادامه گفت: «امیداوارم [چنین حوادثی] دوباره اتفاق نیفتد». او همچنین ابراز امیدواری کرد که ایروان متوجه شود پیمان صلح اجتناب‌ناپذیر است و افزود «هر چه زودتر این اتفاق بیفتد، برای کل منطقه بهتر خواهد بود». 

 

منطقه مورد مناقشه قره‌باغ کوهستانی که اغلب ساکنان آن ارمنی هستند در سال ۱۹۸۸ از جمهوری آذربایجان جدا شد و در سال ۱۹۹۱ جمهوری خود را تاسیس کرد. ایروان و باکو از آن زمان بر سر این منطقه با یکدگیر در رقابت هستند. 

 

پیش‌تر، «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان در نشست خبری سه‌شنبه مدعی شد که از دهه نود میلادی نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان ده‌ها کیلومتر مربع از خاک ارمنستان را اشغال کرده‌اند.

 

پاشینیان اظهار داشت: «جمهوری آذربایجان طی ۱.۵ سال گذشته، از ماه مه ۲۰۲۱، اراضی جدیدی از ارمنستان را اشغال کرده است. موضع ما این است که نیروهای مسلح جمهوری آذربایجان باید از مناطق مشخص شده خارج شوند. ما پیوسته تمام تلاش دیپلماتیک خود را برای رسیدن به این هدف انجام خواهیم داد. همچنین برای ما مهم است که عامل تحریکات جدید نباشیم.»

 

جنگ دوم قره‌باغ کوهستانی در نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) با توافق آتش‌بس به امضای نخست‌وزیر ارمنستان، رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و رئیس‌جمهور روسیه، پایان یافت و روسیه به عنوان میانجی این توافق نقش‌آفرینی کرد. جمهوری آذربایجان در این دور از درگیری‌ها مناطقی از جمله قره‌باغ را از اشغال ارمنستان خارج ساخت.

 

این دو کشور با وجود پادرمیانی روسیه همواره در خطوط مرزی درگیری‌ دارند و طرفین یکدیگر را به نقض آتش‌بس و تیراندازی به مواضع هم متهم می‌کنند.

 

 در تازه‌ترین تنش بین دو طرف، گذرگاه مهم لاچین از سوی نیروهای باکو به دلایل نامشخص مسدود شده است. مسدود شدن این منطقه کار را به آنجا رساند که مقامات این منطقه روز دوشنبه تصمیم گرفتند فروش برخی مواد غذایی اساسی و سایر اقلام را که با کمبود مواجه هستند، محدود و از سیستم سهمیه‌بندی استفاده کنند.

 

این اقدام باکو با مخالفت‌های بین‌المللی روبرو شده به طوریکه وزارت امور خارجه فرانسه از متحدان ارمنستان، با صدور بیانیه‌ای خواستار بازگشایی راه ارتباطی قره‌باغ کوهستانی به ارمنستان از سوی جمهوری آذربایجان شده است. سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز ضمن ابراز نگرانی از انسداد گذرگاه لاچین تصریح کرد که مسکو به تلاش برای حل این مشکل ادامه می‌دهد./ فارس

ارسال نظر