به گزارش راهبرد معاصر، نشریه هلندی ان.آر.سی (NRC) در گزارشی نوشت: «رادوسلاو سیکورسکی» وزیر خارجه اسبق لهستان و نماینده فعلی پارلمان اروپا سالیانه یکصد هزار دلار از امارات عربی متحده تحت عنوان مشاوره در یک کنفرانس بینالمللی دریافت میکند.
به نوشته این نشریه، تجزیه و تحلیل نتایج آرای سیکورسکی در پارلمان اروپا نشان میدهد که او موضع جهت گیرانهای به نفع امارات عربی متحده و نزدیکترین متحد آن یعنی عربستان سعودی داشته است.
سیکورسکی با ارسال نامهای خطاب به مدیر مسؤول این نشریه اعلام کرده است: عضویت من در هیأت مشورتی مجمع «سر بن یاس» مطلقا تاثیری در رای من به عنوان نماینده پارلمان اروپا نداشته است. وی همچنین خاطرنشان کرده که درآمد مذکور در اظهارنامههایش به پارلمان اروپا و پارلمان لهستان لحاظ شده است.
نشریه ان.آر.سی میافزاید: سیکورسکی از سال ۲۰۱۷ در هیأت مشورتی کنفرانس حضور داشته و در نتیجه آن تاکنون نزدیک به نیم میلیون دلار از وزارت امور خارجه امارات دریافت کرده است.
این مقاله همچنین عنوان کرده است که نماینده فعلی پارلمان اروپا اطلاع نداده که در پایان سال گذشته با هزینه امارات برای شرکت در کنفرانس به آن کشور رفته است، در حالیکه نمایندههای پارلمان موظف هستند چنین سفرهایی را گزارش دهند. البته سیکورسکی در نامه خود توضیح داده که او به عنوان یک نماینده پارلمان اروپا این سفر را انجام نداده و این بخشی از فعالیتهای شخصی او بوده است.
براساس این گزارش، وی مواضعی جهت گیرانه به نفع امارات و عربستان داشته، هر چند که آرای او معمولا با جهت گیری گروه حزب مردم در پارلمان اروپا که او عضو آن است، همسو است.
به نوشته این نشریه، سیکورسکی در زمان رای گیری در پارلمان اروپا برای تعلیق تحویل سلاح به کشورهای درگیر در جنگ ویرانگر یمن موضع مخالف داشت. در حالیکه ایران به طور مرتب توسط سیکورسکی مورد حمله قرار میگیرد، موضع این نماینده پارلمان اروپا نسبت به رژیمهای سرکوبگری چون امارات و عربستان سعودی ملایمتر است. «مثلا وقتی پارلمان اروپا قصد دارد از کشورهای عضو اتحادیه بخواهد پس از قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار سعودی در استانبول، ارسال تسلیحات به عربستان سعودی را متوقف کنند، سیکورسکی رای منفی داد. همچنین او در سال ۲۰۲۱ با درخواست اقدام علیه امارات به دلیل زندانی کردن یک وبلاگ نویس منتقد مقامات مخالفت کرد یا تلاش کرد قطعنامه محکومیت مجازات اعدام در عربستان سعود را کمرنگ کند.»
علیرغم تمام این موارد سیکورسکی به روزنامه اعلام کرده که در تمام مسائل مربوط به این کشورها، طبق توصیههای گروه سیاسی خود رای داده است.
با این وجود بر اساس اظهارات برخی سیاستمداران سابق و کنونی اروپایی که نخواستند نامشان فاش شود، رفتار سیکورسکی در رای گیریها و پرداختها به او مشکوک به نظر میرسد.
از سوی دیگر حزب لهستان متحد (SP) که از احزاب ائتلافی با حزب حاکم این کشور است، به دنبال معرفی قانونی در پارلمان اروپا است که از روابط غیر شفاف نمایندههای پارلمان اروپا با کشورهای غیر اتحادیه جلوگیری میکند. «جاک اوردوبا» معاون وزیر آب و هوا و محیط زیست لهستان با اعلام این مطلب، یادآور شد که نام قانون پیشنهادی را قانون سیکورسکی گذاشتهاند.
رسوایی سیکورسکی مصادف با رسوایی اخیر فساد در پارلمان اروپا شد که در آن برخی مقامات ارشد از جمله «اوا کایلی» معاون پارلمان به لابیگری برای قطر در ازای دریافت مبالغ کلان متهم شدند.
خاطرنشان میشود که سیکورسکی از سالها قبل مواضع بسیار تندی علیه ایران داشت و حتی در جریان مذاکرات هستهای در دولت قبل، محمدجواد ظریف وزیر سابق امور خارجه را با وزیر خارجه رایش سوم مقایسه کرده بود. وی در جریان اغتشاشهای اخیر در کشورمان نیز بارها به بهانه حمایت از حقوق بشر نهادهای قانونی کشور را با ادبیات سخیف زیر سؤال برده است.
وی همچنین در گفتوگویی عنوان کرده بود: «غرب این حق را دارد که به اوکراین کلاهکهای اتمی بدهد تا بتواند از استقلال خود را حفظ کند.»/ فارس