در دومین روز سفر آیت الله رئیسی به چین چه گذشت؟-راهبرد معاصر
رئیس جمهور: مسئولان به وعده‌های خود در خدمت‌رسانی به زائران اربعین عمل کنند پیشنهاددیوان‌محاسبات درباره شفافیت منابع هدفمندی یارانه‌ها اطلاعیه جدید سپاه درباره عملیات شهادت هنیه گزارش نیویورک‌تایمز از ترور شهید هنیه دروغ است طحان نظیف: طرح حمایت از مالکیت صنعتی در شورای نگهبان تائید شد دو ابهام شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب مخبر: صهیونیست‌ها سیلی خواهند خورد سردار جلالی: طرح‌های پاسخ سریع به تهدیدات زیستی تدوین شود گفت‌وگوی وزیر کشور عراق و سردار احمدی‌مقدم درباره آخرین اقدامات اربعینی ایران و عراق سخنان هنیه در دیدار با رهبر انقلاب: ۶۰ نفر از خانواده ما در غزه شهید شدند کدام مقامات خارجی امروز با پزشکیان دیدار کردند؟ بیانیه شورای نگهبان: جهان به زودی شاهد نابودی رژیم صهیونیستی خواهد بود واکنش علی لاریجانی به ترور هنیه جلیلی:‌ خون اسماعیل هنیه مهر پایانی بر عمر رژیم صهیونیستی است دولت برای شهادت «اسماعیل هنیه» ۳ روز عزای عمومی اعلام کرد

در دومین روز سفر آیت الله رئیسی به چین چه گذشت؟

رئیس جمهوری اسلامی ایران دومین روز از سفر خود به جمهوری خلق چین را با بازدید از دانشگاه ملی پکن آغاز کرد که دانشجویان این دانشگاه با بیان قطعه شعری فارسی ورودش را گرامی داشتند. جزییات روز دوم این سفر مهم را در این بسته خبری بخوانید.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۱ - ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 15
کد خبر: ۱۷۳۳۰۴

به گزارش راهبرد معاصر، آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» در دومین روز از سفر سه روز خود به پکن پایتخت چین، از دانشگاه پکینگ در شهر هایدیان بازدید کرد؛ این دانشگاه در واقع نخستین دانشگاه جامع ملی چین است که در سال ۱۸۹۸ میلادی تأسیس شد و پس از انقلاب سال ۱۹۱۱ میلادی به دانشگاه ملی پکن تغییر نام داد و از سال ۱۹۴۹ به این دانشگاه پکن می‌گویند. این دانشگاه از زمان تأسیس تاکنون یک دانشگاه برتر آموزش عالی در چین بوده است. دانشگاهی که برخی از برجسته‌ترین چهره‌های تاریخ چین از جمله مائو تسه تونگ را آموزش داده است.

حال صبح امروز به وقت محلی در بدو ورود آیت الله سیدابراهیم رئیسی به دانشگاه پکن؛ دانشجویان این دانشگاه با خواندن قطعه شعری فارسی به وی خوش آمد گفتند و در مراسمی با حضور رئیس، استادان و دانشجویان این دانشگاه هائو پینگ رئیس دانشگاه پکن به پاس خدمات و اقدامات رئیس جمهور اسلامی ایران در مسیر تقویت و توسعه روابط ایران و چین و همچنین حفظ صلح و ثبات در منطقه و جهان، عنوان «استاد افتخاری» دانشگاه پکن را به وی اعطا کرد.

رئیس دانشگاه پکن با ابراز خرسندی از حضور رئیس جمهور ایران و هیات همراه در کشور چین و در این دانشگاه گفت: به پاس خدمات و اقدامات آیت الله رئیسی در مسیر تقویت و توسعه روابط ایران و چین و همچنین حفظ صلح و ثبات در منطقه و جهان، عنوان «استاد افتخاری» دانشگاه پکن به او اعطا می‌شود و "لی لینگ"، "لیو اینگ جون"، "شب گوانگ" و "بویینگ بینگ " چهار استاد برتر این دانشگاه در زمینه ایران شناسی و آموزش زبان فارسی هم تجلیل شدند.

دنیای نوین نیازمند نظمی نوین برای شکل گیری چندجانبه‌گرایی واقعی است

رئیس جمهور هم در این جمع به پیشینه تاریخی روابط ایران و چین اشاره کرد و گفت: چین از طریق جاده ابریشم باستانی، جهانی شد و این سعادت و رفاه از رهگذر این مسیر تجاری و بازرگانی در ایران زمین پایداری یافت که نه تنها مهمترین مسیر در تسهیل تجارت و همکاری میان ملت‌های مختلف بوده، بلکه به مثابه ریسمانی فرهنگی جوامع گوناگون را در طول تاریخ به یکدیگر پیوند داده است.

آیت الله رئیسی در ادامه با استقبال از ابتکار کمربند-راه از طرف دولت چین تصریح کرد که با احیای این ابتکار در جهان جدید، دو ملت بار دیگر عزم راسخ خود را برای تحکیم دوستی و برداشتن گام‌های استوار در راه توسعه همگون و شراکت راهبردی برای شکل دادن به آینده امیدبخش برای سعادت جامعه بشری نشان داده‌اند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در دانشگاه پکن با بیان اینکه جهان جدیدی در حال شکل‌گیری و نظم کهنه رفتنی است، تاکید کرد که دنیای نوین، نظمی نوین می‌طلبد که در آن چندجانبه‌گرایی واقعی، هم‌افزایی حداکثری، همبستگی و دوری هر چه بیشتر از یک جانبه‌گرایی رواج یابد تا در نهایت نظمی عادلانه و منصفانه پدید آید. همچنین با توجه به قرار گرفتن آسیا در کانون تغییرات جهانی در حال ظهور، حفظ و تقویت صلح در این پهنه گسترده نه تنها یک انتخاب بلکه یک ضرورت است.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه قدرت ایران، قدرتی امنیت‌ساز است و ظرفیت‌های منطقه‌ای آن، حامی صلح و ثبات در کشورهاست و فقط برای مقابله با تهدید قدرت‌های سلطه‌گر به کار گرفته می‌شود، افزود: یکی از موفقیت‌های راهبردی جمهوری اسلامی ایران غلبه بر چالش‌های فراملی نظیر تروریسم و افراط‌گرایی در غرب آسیا است.

حضور در جمع از اندیشمندان و فرهیختگان برتر چین

سپس رئیس جمهور اسلامی ایران با جمعی از اندیشمندان و فرهیختگان برتر چین دیدار کرد و به تشریح مواضع کشورمان در عرصه‌های منطقه ای و جهانی و نیز روابط تهران و پکن پرداخت که در این دیدار جمعی از صاحب نظران عرصه های علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاههای چین حضور داشتند.

آیت الله رئیسی در این جمع گفت: صاحبان اندیشه در کشورهای مستقل به مثابه دیده‌بانی تیزبین از هویت تمدنی کشورشان در مواجهه با تهاجمات نظام سلطه حراست کنند و ایران ظرفیت‌های عظیمی دارد که بالفعل شدن آنها در رشد کشورهای منطقه و حتی آسیا موثر است

او تنها راه مقابله با تهدید آمریکا و هم‌پیمانانش ایستادگی و مقاومت دانست و گفت: آنچه دو کشور ایران و چین را در کنار هم قرار داده سابقه تمدنی، مواضع مشترک در مخالفت با یکجانبه‌گرایی، استقلال‌طلبی و نفی سلطه‌گری و سلطه‌پذیری است.

حضور در نشست مشترک تجار و فعالان اقتصادی ایران و چین، دیدار با ایرانیان مقیم این کشور از دیگر برنامه‌های آقای رئیس‌جمهور در سفر سه روزه خود به این کشور است.

نشست فعالان اقتصادی عصر امروز با حضور دهها تن از مدیران ارشد شرکت های چینی در زمینه های صنعت و معدن، انرژی و حمل و نقل برگزار و راههای تجارت با ایران، سرمایه گذاری و پیشبرد پروژه های کلان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

این گزارش تکمیل می شود.../ ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار